2021. 12. 07. kedd
Ambrus
: 366 Ft   : 324 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Foktő 80 milliót kapott a Kalocsára vezető kerékpár-út megépítésére – legkorábban szeptemberben kezdődhet az építés

Zsiga Ferenc  |  2017. 06. 14., 12:18

A jelképes start pisztoly eldördült, a június 12-én kihirdetett nyertes TOP pályázatok között végre ott van a Foktő-Kalocsa között építendő kerékpárút 80 millió forintos támogatása. A községben örömmel fogadták a hírt, hiszen a Kincstárral megkötött támogatási szerződés aláírása, a közbeszerzési eljárás lefolytatása után kedvező esetben már szeptemberben megindulhat az építés. Amennyiben a beruházás befejeződik, ezernyi veszélyhelyzetet kerülhetnek el a jelenleg még a Glencorehoz tartó kamionok között, egyenetlen, rossz útburkolaton közlekedő kerékpárosok és kismotorosok. A megvalósítás menetéről Bakai Károly tájékoztatta portálunkat.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

A polgármester emlékeztetett arra, hogy személy szerint neki és az újonnan alakult önkormányzatnak elsődleges célja volt a Foktő-Kalocsa közötti kerékpárút megépítse, amely a lakosság tejes egyetértésével találkozott.

A község elvégeztette a tervezést, a kerékpárút nyomvonalán lévő területeket megvásárolta a tulajdonosoktól, így már jogerős építési engedély, erre a célra elkülönített 100 millió forint birtokában, őszintén szólva kicsit már türelmetlenül várta a TOP-hoz benyújtott pályázat sikeres elbírálását. Annál is inkább, mert az előkészítő munkálatok legalább 10 millió forintba kerültek a településnek.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

A nyertes TOP pályázat híre azért is örömteli, mert a megítélt 80 millió forint megnyitotta az utat az előzetes becslések szerint mintegy 160-180 millió forintba kerülő, a szó legszorosabb értelmében életmentő beruházás előtt.

Bakai Károly a megvalósítás menetéről szólva elmondta: a hamarosan megkötendő támogatási szerződést után az önkormányzat kiírja az ilyenkor kötelező közbeszerzési pályázatot. Legkorábban 50 nap elteltével lehet nyertest hirdetni, így ha a pályázók közül senki nem támadja meg a döntést, kedvező esetben már szeptemberben megindulhat az építkezés.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 07., 10:30
A karácsonyi szezonban ismét karitatív kampányt indít a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az OMV Hungária: a töltőállomásokon megvásárolható adománykártyákkal lehet támogatni az alapítvány munkáját. Még >>>
2021. 12. 07., 08:41
A hetedik játéknaphoz érkeztünk, lássuk a feladványt! Még >>>
2021. 12. 06., 19:35
Kedves Gyerekek! Bízunk benne, minden kiscsizma megtelt már ma reggelre! Még >>>
2021. 12. 06., 13:34
A több tagcserén is áteső Omega a legnépszerűbb hazai beatzenekarok egyike lett, Kóbor pedig idővel a gitár helyett csak az éneklésre koncentrált. Még >>>
2021. 12. 06., 10:52
Embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, a nyomozók előterjesztést tesznek a férfiak letartóztatásának indítványozására. Még >>>
2021. 12. 06., 08:04
Íme a hatodik feladvány, jó keresgélést! :) Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés