2021. 11. 28.
Stefánia
: 368 Ft   : 326 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Három hónap alatt sem állították helyre a kamion által letarolt fémkorlátot - Hét méteres mélység veszélyezteti a figyelmetleneket

Zsiga Ferenc  |  2019. 10. 18., 08:53

A foktői körforgónál egy hatalmas, napraforgó őrleményt szállító kamion borult az oldalára még július 31-én, a késő esti órákban. Az eset csak azért nem járt komolyabb bajjal, mert a közlekedési csomópont könnyűfém korlátja megfogta a járműmonstrumot, így a kamion és sofőrje megmenekült attól, hogy a 7-8 méteres mélységbe zuhanjon. Az eset után fél órával már a helyszínen voltunk, de hogy mi történt az eltelt közel három hónap alatt, arról a napokban, a megrongálódott korlát miatt veszélyessé vált útszakasznál tájékozódtunk.

A figyelmetlen vezetés miatt bizonyosan több százezer forintos kárt okozó felelősön nem sokat kell gondolkodni, hiszen a kamiont üzemeltető cég már a helyszínen, a jármű felirata alapján azonosítható volt.

Az útpadkát a 7-8 méteres mélységtől elválasztó könnyűfém korlát helyreállítása azonban annak ellenére nem történt meg a közel három hónap alatt, hogy a közlekedést hamarosan ködös éjszakák, nappalok, csapadéktól síkos, lefagyott utak nehezíthetik.


Forrás: Zsiga Ferenc

A Közútkezelő Kht. emberei ugyan három figyelmeztető táblát kihelyeztek a kritikus, a körforgalom miatt íves szakaszon, de azokat vagy a járművek, vagy az azok keltette légörvény rendre elsodorja, odébb tolja. Október 13-án, amikor ott jártunk, éppen a legveszélyesebb helyet nem jelölte semmi, mindez a fotókon is jól látszik.

Miközben a helyszínt fotóztuk, a még ott maradt erjedő napraforgó őrlemény igencsak csavargatta az orrunkat, az egykor értékes, több mázsányi rakomány szaga különösen esők után éri el a közeli házakban lakókat.

A járműveknek védelmet nyújtó könnyűfém korlát helyreállításának elmaradásáról e-meilben kerestük meg a Bács-Kiskun Megyei Közútkezelő Kht-t.

Ez azonban mit sem változtat azon, hogy

BÁRKI, BÁRMILYEN JÁRMŰVEL KÖZLEKEDIK AZ ADOTT SZAKASZON, MÁR AZ ÚT MELLETT FUTÓ CSATORNA PARTJA ÉS AZ ÚT SZINTJE KÖZÖTTI 7-8 MÉTERES MÉLYSÉG MIATT IS NAGYON VIGYÁZZON!

Mint emlékezetes, a billenőplatós kamion Foktő irányából hajtott be a körforgalomba, majd vélhetően a sofőr figyelmetlensége, rossz sebesség-megválasztása, az intenzív eső miatt a jobb oldalára zuhant.

Eközben a jármű kidöntött egy villanyoszlopot és a jobb oldali könnyűfém terelőkorlátot mintegy 15-20 méter hosszban letarolta.

A korlát szerencsére megfogta a kamiont, tompította a dőlést, mert azon az oldalon 3-4 méteres mélység van a közeli csatorna miatt.
bővebben ...

A korlát szerencsére megfogta a kamiont, tompította a dőlést. Ha nem ez történik, a kamion minimum lecsúszik, felborul a mint utóbb mértük, 7-8 méteres mélység miatt. Csupán a vakszerencsének köszönhető, hogy a balesetben nem sérült meg senki.

Mint beszámoltunk róla, nem volt egyszerű feladat talpra, illetve kerékre állítania hatalmas járművet. Ehhez a tűzoltók segítségével végrehajtott művelethez speciális, csörlővel felszerelt autómentőt használtak.


Forrás: Zsiga Ferenc

Amint a Közútkezelő Kht. válasza megérkezik, a helyreállítás várható időpontjáról tájékoztatjuk olvasóinkat.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 27., 19:15
Személyi sérüléssel járó baleset történt az 5301-es számú úton. Még >>>
2021. 11. 26., 13:15
A tamási rendőrök egy koporsók és urnák forgalmazásával foglalkozó vállalkozót vettek őrizetbe november 24-én késő este, aki legális üzlete mellett kábítószer-kereskedelemmel is foglalkozott. Még >>>
2021. 11. 26., 11:42
Egy lószállítót vontató személyautó és egy másik gépkocsi karambolozott csütörtök este Miske belterületén. Két személyt szállítottak a mentők a kalocsai kórházba. Még >>>
2021. 11. 26., 11:13
Orbán Viktor: „Meghosszabbítjuk az oltási akcióhetet, ezért akik eddig elmulasztották az oltakozás lehetőségét, a jövő héten is felvehetik a vakcinát regisztráció nélkül” Még >>>
2021. 11. 26., 10:15
2021.11.27-én 9:00-18:00 óra között Hagyományőrző nap lesz a Kalocsai Sportcsarnokban. Még >>>
2021. 11. 26., 08:44
Tudtad, hogy Magyarországon minden ötödik nőt ért már élete során fizikai bántalmazás a partnere részéről? A kapcsolati erőszak egyetlen formája sem elfogadható! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei