2022. 08. 10. szerda
Lőrinc
: 401 Ft   : 393 Ft Benzin: 754.8 Ft/l   Dízel: 786.9 Ft/l   Írjon nekünk

Huszonkétmilliárdos beruházás indul a Pannon Növényolajgyártó Kft. foktői telephelyén – Szijjártó Péter, Font Sándor és Juhász Csaba helyezték el az alapkövet

Huszonkétmilliárdos beruházás indul a Pannon Növényolajgyártó Kft. foktői telephelyén – Szijjártó Péter, Font Sándor és Juhász Csaba helyezték el az alapkövet
Zsiga Ferenc  |  2020. 09. 07., 11:45

Hét év sikeres működés után tovább bővíti foktői növényolaj-finomító üzemét a Glencore Agriculture cégcsoporthoz tartozó Pannon Növényolajgyártó Kft. Az új üzem alapkövét szeptember 7-én, hétfőn Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Font Sándor országgyűlési képviselő, az Országgyűlés Mezőgazdasági Bizottságának elnöke és Juhász Csaba, a magyarországi Glencore Agriculture cégcsoport ügyvezetője helyezte el. Az ünnepélyes eseménnyel kezdetét vette a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű, 1,8 milliárd forint állami támogatással megvalósuló, körülbelül 22,2 milliárd forint értékű, 40 új munkahelyet teremtő beruházás.

A megjelenteket, köztük Bakai Károlyt, Foktő község polgármesterét Juhász Csaba köszöntötte, és mint mondta:A jelenlegi beruházással a Pannon Növényolajgyártó Kft. a meglévő nyersolajtermeléshez kapcsolódóan növényolaj-finomító üzemmel bővíti gyárát, azzal a céllal, hogy a kinyert nyersolajból finomított olajat állítsanak elő.

Az új finomító egység a már meglévő üzemegységben előállított mind a négy magfajta nyersolajának finomítására alkalmas lesz.

A BERUHÁZÁS 40 ÚJ MUNKAHELYET TEREMT A TÉRSÉGBEN, EZÁLTAL A GYÁR DOLGOZÓI LÉTSZÁMA VÁRHATÓAN 25 SZÁZALÉKKAL NÖVEKSZIK MAJD.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)
Juhász Csaba, a magyarországi Glencore Agriculture cégcsoport ügyvezetője
Forrás: KALOhírek / Zsiga Ferenc


AZ ÚJ NÖVÉNYOLAJ-FINOMÍTÓ ÜZEM TERÜLET-ELŐKÉSZÍTÉSI MUNKÁLATAI 2020 MÁJUSÁBAN KEZDŐDTEK MEG, A FINOMÍTÁS A TERVEK SZERINT 2022-BEN INDUL MAJD.

Itt és most ünneplünk. Elkötelezettek vagyunk a magyar agrárágazat mellett és nagy a felelősségünk: ígéretet tettünk Magyarország Kormányának arra, hogy ezt a beruházást megvalósítjuk és munkahelyeket teremtünk. Csaknem 25 éve tevékenykedünk már Magyarországon, és ezután is hosszú távú munka- és fejlődési lehetőséget fogunk biztosítani dolgozóinknak. Befektetünk azzal a céllal, hogy világszínvonalú létesítményeket és ellátási láncokat hozzunk létre, amelyek révén összekötjük a magyar gazdákat az európai piacokkal és vevőkkel” – mondta el az alapkőletétel kapcsán Juhász Csaba, a magyarországi Glencore Agriculture cégcsoport ügyvezetője.

Font Sándor országgyűlési képviselő beszéde első részében emlékeztetett: hét évvel ezelőtt Orbán Viktor miniszterelnök avatta fel a most működő üzemet, és indult meg a termelés. A Glencore újabb fejlesztési tervei örömmel tölti el az itt élőket, mert változatos munkahelykínálatával újabb lehetőséget teremt, ugyanakkor hozzájárul az ország exportbevételeinek növeléséhez.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)
Font Sándor országgyűlési képviselő
Forrás: KALOhírek / Zsiga Ferenc


A képviselő hozzátette: a túlparton az első kapavágásoknál tartó Paks II. Atomerőmű, a hozzá kapcsolódó infrastruktúra- és útfejlesztés, a Kalocsa–Paks Duna-híd megépítése nemcsak a térségben élőknek, hanem a Pannon Növényolajgyártó Kft.-nek is előnyöket jelent. A képviselő azt kívánta a beruházónak: váljon valóra a mostani fejlesztési elképzelés, és legyen ugyanolyan sikeres, mint a hét évvel ezelőtt indított beruházás.

Az eseményről szóló tudósítást Szijjártó Péter felszólalásával folytatjuk!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 08. 09., 07:48
Szombaton már kora reggel megkezdődött a falunap rendezvénysora a sokéves hagyományokkal rendelkező horgászversennyel, majd sportprogrammal folytatódott a műsor. Délután három órakor a falunap ünnepélyes megnyitóján beszédet mondott Katona György polgármester. A napot retro buli zárta, a hajnali kifulladásig.
2022. 08. 07., 08:20
Már 850 ezer hektárt érint az aszálykár az országban, az előrejelzések szerint az idén az őszi búza termésátlaga nem éri hektáronként a négy tonnát, de a korábbi éveknél alacsonyabb lesz az őszi árpa, a rozs, vagy a tritikálé termésátlaga is.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 08. 10., 17:28
Balotaszállásnál állították meg a fiatal szerb férfit, aki 10 határsértőt szállított egy személyautóban. Még >>>
2022. 08. 10., 13:03
A pályázat megvalósítására 3,347 milliárd forint vissza nem térítendő, 100% intenzitású támogatást biztosítanak. Még >>>
2022. 08. 09., 17:41
A vádlott a sértett egy fa szerszámnyéllel kitartóan, testszerte ütlegelte, aminek következtében a férfi a helyszínen életét vesztette. Még >>>
2022. 08. 09., 10:01
A Készenléti Rendőrség toborzói a jánoshalmi térségben élőknek tartottak tájékoztatót. Még >>>
2022. 08. 08., 17:46
Nagy területen lángra kapott a száraz fű Kecskemét külterületén. Még >>>
2022. 08. 08., 16:35
A célok között szerepel az ittas vezetők kiszűrése. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés