2021. 12. 03. péntek
Ferenc, Olívia
: 362 Ft   : 320 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Huszonkétmilliárdos beruházás indul a Pannon Növényolajgyártó Kft. foktői telephelyén – Szijjártó Péter, Font Sándor és Juhász Csaba helyezték el az alapkövet

Huszonkétmilliárdos beruházás indul a Pannon Növényolajgyártó Kft. foktői telephelyén – Szijjártó Péter, Font Sándor és Juhász Csaba helyezték el az alapkövet
Zsiga Ferenc  |  2020. 09. 07., 11:45

Hét év sikeres működés után tovább bővíti foktői növényolaj-finomító üzemét a Glencore Agriculture cégcsoporthoz tartozó Pannon Növényolajgyártó Kft. Az új üzem alapkövét szeptember 7-én, hétfőn Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Font Sándor országgyűlési képviselő, az Országgyűlés Mezőgazdasági Bizottságának elnöke és Juhász Csaba, a magyarországi Glencore Agriculture cégcsoport ügyvezetője helyezte el. Az ünnepélyes eseménnyel kezdetét vette a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű, 1,8 milliárd forint állami támogatással megvalósuló, körülbelül 22,2 milliárd forint értékű, 40 új munkahelyet teremtő beruházás.

A megjelenteket, köztük Bakai Károlyt, Foktő község polgármesterét Juhász Csaba köszöntötte, és mint mondta:A jelenlegi beruházással a Pannon Növényolajgyártó Kft. a meglévő nyersolajtermeléshez kapcsolódóan növényolaj-finomító üzemmel bővíti gyárát, azzal a céllal, hogy a kinyert nyersolajból finomított olajat állítsanak elő.

Az új finomító egység a már meglévő üzemegységben előállított mind a négy magfajta nyersolajának finomítására alkalmas lesz.

A BERUHÁZÁS 40 ÚJ MUNKAHELYET TEREMT A TÉRSÉGBEN, EZÁLTAL A GYÁR DOLGOZÓI LÉTSZÁMA VÁRHATÓAN 25 SZÁZALÉKKAL NÖVEKSZIK MAJD.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)
Juhász Csaba, a magyarországi Glencore Agriculture cégcsoport ügyvezetője
Forrás: KALOhírek / Zsiga Ferenc


AZ ÚJ NÖVÉNYOLAJ-FINOMÍTÓ ÜZEM TERÜLET-ELŐKÉSZÍTÉSI MUNKÁLATAI 2020 MÁJUSÁBAN KEZDŐDTEK MEG, A FINOMÍTÁS A TERVEK SZERINT 2022-BEN INDUL MAJD.

Itt és most ünneplünk. Elkötelezettek vagyunk a magyar agrárágazat mellett és nagy a felelősségünk: ígéretet tettünk Magyarország Kormányának arra, hogy ezt a beruházást megvalósítjuk és munkahelyeket teremtünk. Csaknem 25 éve tevékenykedünk már Magyarországon, és ezután is hosszú távú munka- és fejlődési lehetőséget fogunk biztosítani dolgozóinknak. Befektetünk azzal a céllal, hogy világszínvonalú létesítményeket és ellátási láncokat hozzunk létre, amelyek révén összekötjük a magyar gazdákat az európai piacokkal és vevőkkel” – mondta el az alapkőletétel kapcsán Juhász Csaba, a magyarországi Glencore Agriculture cégcsoport ügyvezetője.

Font Sándor országgyűlési képviselő beszéde első részében emlékeztetett: hét évvel ezelőtt Orbán Viktor miniszterelnök avatta fel a most működő üzemet, és indult meg a termelés. A Glencore újabb fejlesztési tervei örömmel tölti el az itt élőket, mert változatos munkahelykínálatával újabb lehetőséget teremt, ugyanakkor hozzájárul az ország exportbevételeinek növeléséhez.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)
Font Sándor országgyűlési képviselő
Forrás: KALOhírek / Zsiga Ferenc


A képviselő hozzátette: a túlparton az első kapavágásoknál tartó Paks II. Atomerőmű, a hozzá kapcsolódó infrastruktúra- és útfejlesztés, a Kalocsa–Paks Duna-híd megépítése nemcsak a térségben élőknek, hanem a Pannon Növényolajgyártó Kft.-nek is előnyöket jelent. A képviselő azt kívánta a beruházónak: váljon valóra a mostani fejlesztési elképzelés, és legyen ugyanolyan sikeres, mint a hét évvel ezelőtt indított beruházás.

Az eseményről szóló tudósítást Szijjártó Péter felszólalásával folytatjuk!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 02., 10:46
Megérkeztek Drágszélre a Magyar Falu program keretein belül megvásárolt új kommunális eszközök. Még >>>
2021. 12. 02., 10:41
A tegnapi óriási érdeklődés után: íme a második feladvány, játékra fel! ♥ Még >>>
2021. 12. 02., 10:12
Bezárások várhatóak a vendéglátásban, miután a nagyobb céges rendezvényeket is sorban mondják le, ami még bevételt jelenthetne az éttermeknek. Még >>>
2021. 12. 01., 16:17
Hatodik alkalommal rendezik meg Kalocsán a Mikulásfutás és sétát, ami idén, ezen a héten vasárnap, 2021. december 5-én a Kubikus parkban lesz! Még >>>
2021. 12. 01., 11:50
Ma megnyílt az Információs Pont Kalocsán, a Szent István út 35. szám alatt! Még >>>
2021. 12. 01., 11:14
A jelenlegi trend elemzése szerint 460-465 forintos literenkénti benzinár, valamint 465-470 forintos gázolajár is lehet a kutakon. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés