2023. 06. 03. szombat
Klotild
: 371 Ft   : 344 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Kamion borult, tarolt a foktői körforgóban – A járműmonstrumot szakmai bravúrral állították talpra

Zsiga Ferenc  |  2019. 08. 01., 09:04

A baljóslatok egy pótkocsis kamion felborulása, egy villanyoszlop és a terelőkorlát letarolása formájában szerdán este, 19 óra körül teljesedtek be a foktői körforgóban. Sietünk leszögezni, személyi sérülés nem történt, 23 órára a nem kis leleménnyel talpra állított járműmonstrum is saját erejéből, igaz, a jobb oldalán hatalmas horpadásokkal hagyhatta el a helyszínt. Ám amikor 22 óra körül, a hatalmas eső után a helyszínen jártunk, a jármű a speciális, csörlővel felszerelt autómentővel együtt még a helyszínen volt, és a napraforgó őrlemény felszedése, az úttest tisztítása is tartott.

A munkálatokban résztvevők tájékoztatása szerint a billenőplatós kamion Foktőről jött ki, abból az irányból hajtott be a körforgalomba, majd eddig tisztázatlan okból a Kalocsa irányába vezető kijárat előtt jobb oldalára fordult. Eközben a jármű kidöntött egy villanyoszlopot és a jobb oldali könnyűfém terelőkorlátot mintegy 15-20 méter hosszban letarolta.

A KORLÁT SZERENCSÉRE MEGFOGTA A KAMIONT, TOMPÍTOTTA A DŐLÉST, MERT AZON AZ OLDALON 3-4 MÉTERES MÉLYSÉG VAN A SZINTKÜLÖNBSÉG ÉS A KÖZELI CSATORNA MIATT.

Ám a rakomány, a napraforgó őrlemény nagyobbik része a mély árokba, kisebbik része az úttest kamion jobb oldali felőli részére, illetve az útpadkára borult.

A sofőr ott jártunkkor is a helyszínen tartózkodott, magunk is láthattuk, hogy sérülést nem szenvedett. Egyetlen kérése volt, ha fotózunk, takarjuk ki a rendszámot és a kamion vezetőfülkéje tetején látható cégnevet.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)
Fotó: Zsiga Ferenc

Mint megtudtuk, a helyszínre először a rendőrség, majd a solti hivatásos tűzoltók érkeztek egy szerkocsival, ők értesítették az áramszolgáltatót.

A körforgalomban a közvilágítás az áram kikapcsolása miatt szünetelt, a mentési és az úttisztítási munkát a helyszínen lévő járművek világítása mellett végezték.

A kamiont egy nagy teljesítményű autómentő csörlőjével, nem kis bravúrral, a mentésben résztvevő szakemberek hozzáértésének köszönhetően viszonylag gyorsan talpra állították. A járműből olaj vagy üzemanyag nem folyt az útra. Üzemképes maradt, a helyszínről saját kerekein távozott.

A mentésben közreműködők feltételezése és a helyszínen tapasztaltak szerint a kamion túl nagy sebességgel hajthatott be a körforgóba. Vélhetően ezt akarta korrigálni a sofőr, de a jármű a hirtelen irányváltás, a kisodródás, esetleg a rakomány elmozdulása következtében a jobb oldalára fordult.

A helyszínen tartózkodó foktőiek szerint csak idő kérdése volt, mikor borul fel egy kamion éppen ebben a körforgóban, hiszen a Pannon növényolajgyár előtti körforgóban ez már bekövetkezett. Az útjelző táblák, a terelőkorlát újabb és újabb sérülései arra engedtek következtetni, hogy több kamion túl nagy sebességgel, a fizika törvényeit figyelmen kívül hagyva hajt be körforgalomba, vagy távozik onnan.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-06-01 10:54:39
Kalocsa Város Önkormányzata idén is megemlékezést tart az Asztrik téren, az Országzászlónál a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából. Az eseményen ünnepi beszédet mond Buzogány Szabolcs István, a Kalocsai Eperföldi Sportiskolai Általános Iskola tanára.
2023-05-30 12:49:46
A Kalocsa TV Magazin műsorában ezúttal a török Akkuyu erőmű építésének újabb fontos állomásáról számolnak be: megérkezett az első üzemanyag szállítmány. Az ottani projektben szerzett tapasztalatokat a Paks II. Atomerőmű építése során is hasznosítják. A műsorban szó lesz még az új blokkok manőverezőképességéről, beszámolnak a Paks II. Tudásmenedzsment Akadémia legutóbbi előadásáról, végezetül a TámogAtom sorozat Pata Jenő Gábor géderlaki plébánossal készült epizódját láthatják. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 06. 02., 11:07
Azonban aggodalomra semmi ok, Lakatos György, a fesztivál atyja máris gondoskodott a megoldásról. Még >>>
2023. 06. 02., 10:33
Több hónapos nyomozómunka eredményeként több mint 200 rendőr, 23 Bács-Kiskun vármegyei helyszínen csapott le egyidőben. Még >>>
2023. 06. 01., 17:00
Az előterjesztés napirendre vételét 285 képviselő támogatta a 450 fős parlamentben. Még >>>
2023. 06. 01., 12:00
Az esős májusi időjárás miatt néhol már kifejlett szúnyogok is nagyobb számban megjelentek, ezért ha az időjárás azt lehetővé teszi, június elején megkezdődik az ellenük való védekezés. Még >>>
2023. 05. 31., 16:53
Az első negyedév végén 50,9 ezer forint volt a személyautók éves átlagos kgfb-állománydíja, ami 7 százalékos növekedés az előző negyedéves értékhez képest. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK