2021. 11. 28.
Stefánia
: 368 Ft   : 326 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Kamion borult, tarolt a foktői körforgóban – A járműmonstrumot szakmai bravúrral állították talpra

Zsiga Ferenc  |  2019. 08. 01., 09:04

A baljóslatok egy pótkocsis kamion felborulása, egy villanyoszlop és a terelőkorlát letarolása formájában szerdán este, 19 óra körül teljesedtek be a foktői körforgóban. Sietünk leszögezni, személyi sérülés nem történt, 23 órára a nem kis leleménnyel talpra állított járműmonstrum is saját erejéből, igaz, a jobb oldalán hatalmas horpadásokkal hagyhatta el a helyszínt. Ám amikor 22 óra körül, a hatalmas eső után a helyszínen jártunk, a jármű a speciális, csörlővel felszerelt autómentővel együtt még a helyszínen volt, és a napraforgó őrlemény felszedése, az úttest tisztítása is tartott.

A munkálatokban résztvevők tájékoztatása szerint a billenőplatós kamion Foktőről jött ki, abból az irányból hajtott be a körforgalomba, majd eddig tisztázatlan okból a Kalocsa irányába vezető kijárat előtt jobb oldalára fordult. Eközben a jármű kidöntött egy villanyoszlopot és a jobb oldali könnyűfém terelőkorlátot mintegy 15-20 méter hosszban letarolta.

A KORLÁT SZERENCSÉRE MEGFOGTA A KAMIONT, TOMPÍTOTTA A DŐLÉST, MERT AZON AZ OLDALON 3-4 MÉTERES MÉLYSÉG VAN A SZINTKÜLÖNBSÉG ÉS A KÖZELI CSATORNA MIATT.

Ám a rakomány, a napraforgó őrlemény nagyobbik része a mély árokba, kisebbik része az úttest kamion jobb oldali felőli részére, illetve az útpadkára borult.

A sofőr ott jártunkkor is a helyszínen tartózkodott, magunk is láthattuk, hogy sérülést nem szenvedett. Egyetlen kérése volt, ha fotózunk, takarjuk ki a rendszámot és a kamion vezetőfülkéje tetején látható cégnevet.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)
Fotó: Zsiga Ferenc

Mint megtudtuk, a helyszínre először a rendőrség, majd a solti hivatásos tűzoltók érkeztek egy szerkocsival, ők értesítették az áramszolgáltatót.

A körforgalomban a közvilágítás az áram kikapcsolása miatt szünetelt, a mentési és az úttisztítási munkát a helyszínen lévő járművek világítása mellett végezték.

A kamiont egy nagy teljesítményű autómentő csörlőjével, nem kis bravúrral, a mentésben résztvevő szakemberek hozzáértésének köszönhetően viszonylag gyorsan talpra állították. A járműből olaj vagy üzemanyag nem folyt az útra. Üzemképes maradt, a helyszínről saját kerekein távozott.

A mentésben közreműködők feltételezése és a helyszínen tapasztaltak szerint a kamion túl nagy sebességgel hajthatott be a körforgóba. Vélhetően ezt akarta korrigálni a sofőr, de a jármű a hirtelen irányváltás, a kisodródás, esetleg a rakomány elmozdulása következtében a jobb oldalára fordult.

A helyszínen tartózkodó foktőiek szerint csak idő kérdése volt, mikor borul fel egy kamion éppen ebben a körforgóban, hiszen a Pannon növényolajgyár előtti körforgóban ez már bekövetkezett. Az útjelző táblák, a terelőkorlát újabb és újabb sérülései arra engedtek következtetni, hogy több kamion túl nagy sebességgel, a fizika törvényeit figyelmen kívül hagyva hajt be körforgalomba, vagy távozik onnan.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 27., 19:15
Személyi sérüléssel járó baleset történt az 5301-es számú úton. Még >>>
2021. 11. 26., 13:15
A tamási rendőrök egy koporsók és urnák forgalmazásával foglalkozó vállalkozót vettek őrizetbe november 24-én késő este, aki legális üzlete mellett kábítószer-kereskedelemmel is foglalkozott. Még >>>
2021. 11. 26., 11:42
Egy lószállítót vontató személyautó és egy másik gépkocsi karambolozott csütörtök este Miske belterületén. Két személyt szállítottak a mentők a kalocsai kórházba. Még >>>
2021. 11. 26., 11:13
Orbán Viktor: „Meghosszabbítjuk az oltási akcióhetet, ezért akik eddig elmulasztották az oltakozás lehetőségét, a jövő héten is felvehetik a vakcinát regisztráció nélkül” Még >>>
2021. 11. 26., 10:15
2021.11.27-én 9:00-18:00 óra között Hagyományőrző nap lesz a Kalocsai Sportcsarnokban. Még >>>
2021. 11. 26., 08:44
Tudtad, hogy Magyarországon minden ötödik nőt ért már élete során fizikai bántalmazás a partnere részéről? A kapcsolati erőszak egyetlen formája sem elfogadható! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei