2022. 08. 07.
Ibolya
: 395 Ft   : 386 Ft Benzin: 754.8 Ft/l   Dízel: 786.9 Ft/l   Írjon nekünk

Kamion borult, tarolt a foktői körforgóban – A járműmonstrumot szakmai bravúrral állították talpra

Zsiga Ferenc  |  2019. 08. 01., 09:04

A baljóslatok egy pótkocsis kamion felborulása, egy villanyoszlop és a terelőkorlát letarolása formájában szerdán este, 19 óra körül teljesedtek be a foktői körforgóban. Sietünk leszögezni, személyi sérülés nem történt, 23 órára a nem kis leleménnyel talpra állított járműmonstrum is saját erejéből, igaz, a jobb oldalán hatalmas horpadásokkal hagyhatta el a helyszínt. Ám amikor 22 óra körül, a hatalmas eső után a helyszínen jártunk, a jármű a speciális, csörlővel felszerelt autómentővel együtt még a helyszínen volt, és a napraforgó őrlemény felszedése, az úttest tisztítása is tartott.

A munkálatokban résztvevők tájékoztatása szerint a billenőplatós kamion Foktőről jött ki, abból az irányból hajtott be a körforgalomba, majd eddig tisztázatlan okból a Kalocsa irányába vezető kijárat előtt jobb oldalára fordult. Eközben a jármű kidöntött egy villanyoszlopot és a jobb oldali könnyűfém terelőkorlátot mintegy 15-20 méter hosszban letarolta.

A KORLÁT SZERENCSÉRE MEGFOGTA A KAMIONT, TOMPÍTOTTA A DŐLÉST, MERT AZON AZ OLDALON 3-4 MÉTERES MÉLYSÉG VAN A SZINTKÜLÖNBSÉG ÉS A KÖZELI CSATORNA MIATT.

Ám a rakomány, a napraforgó őrlemény nagyobbik része a mély árokba, kisebbik része az úttest kamion jobb oldali felőli részére, illetve az útpadkára borult.

A sofőr ott jártunkkor is a helyszínen tartózkodott, magunk is láthattuk, hogy sérülést nem szenvedett. Egyetlen kérése volt, ha fotózunk, takarjuk ki a rendszámot és a kamion vezetőfülkéje tetején látható cégnevet.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)
Fotó: Zsiga Ferenc

Mint megtudtuk, a helyszínre először a rendőrség, majd a solti hivatásos tűzoltók érkeztek egy szerkocsival, ők értesítették az áramszolgáltatót.

A körforgalomban a közvilágítás az áram kikapcsolása miatt szünetelt, a mentési és az úttisztítási munkát a helyszínen lévő járművek világítása mellett végezték.

A kamiont egy nagy teljesítményű autómentő csörlőjével, nem kis bravúrral, a mentésben résztvevő szakemberek hozzáértésének köszönhetően viszonylag gyorsan talpra állították. A járműből olaj vagy üzemanyag nem folyt az útra. Üzemképes maradt, a helyszínről saját kerekein távozott.

A mentésben közreműködők feltételezése és a helyszínen tapasztaltak szerint a kamion túl nagy sebességgel hajthatott be a körforgóba. Vélhetően ezt akarta korrigálni a sofőr, de a jármű a hirtelen irányváltás, a kisodródás, esetleg a rakomány elmozdulása következtében a jobb oldalára fordult.

A helyszínen tartózkodó foktőiek szerint csak idő kérdése volt, mikor borul fel egy kamion éppen ebben a körforgóban, hiszen a Pannon növényolajgyár előtti körforgóban ez már bekövetkezett. Az útjelző táblák, a terelőkorlát újabb és újabb sérülései arra engedtek következtetni, hogy több kamion túl nagy sebességgel, a fizika törvényeit figyelmen kívül hagyva hajt be körforgalomba, vagy távozik onnan.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 08. 07., 18:27
Egy nigériai férfi és két magyar nő alkotta csaló banda hálózta be az eddig ismeretlen számú áldozatokat, összesen több tízmillió forintos értékű kárt okozva nekik. Még >>>
2022. 08. 07., 09:17
Személyautó és motoros ütközött össze Kecskemétnél. Egy 21 éves férfi életét vesztette. Még >>>
2022. 08. 07., 08:55
A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján 2022. augusztus 7-én 4 óra körül az 53-as számú főút 50-es kilométerénél - Kiskunhalasnál - egy személyautó és egy kisbusz eddig tisztázatlan körülmények között frontálisan összeütközött. Még >>>
2022. 08. 06., 15:30
A rendelet szerint már az állami tulajdonú erdőben is csak ajánlás a vágásérettségi kor, gyorsan növő fafajoknál tíz, lassan növőknél húsz évvel a vágásérettség előtt is kitermelhető a fa. Még >>>
2022. 08. 06., 08:28
Szombaton eleinte a hőség, majd egy érkező hidegfront okozhat kellemetlen panaszokat az arra érzékenyek körében. Még >>>
2022. 08. 05., 17:24
A miskei elágazás közelében félpályás útlezárás mellett helyszínelnek. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés