2023. 09. 22. péntek
Móric
: 387 Ft   : 363 Ft Benzin: 641.8 Ft/l   Dízel: 646.0 Ft/l   Írjon nekünk

Elismerések, színes, vidám programok a XXI. Géderlaki Falunapon

Elismerések, színes, vidám programok a XXI. Géderlaki Falunapon
Zsiga Ferenc  |  2021. 08. 09., 19:40

A pandémia következtében egy év kihagyással, de annál nagyobb oda figyeléssel és lelkesedéssel szervezték meg idén Géderlakon az augusztus 7-8-ig tartó falunapot. A község legnagyobb rendezvénye nagyobb részt a már jól bevált forgatókönyv, a városból, a környező településekről is érkező rengeteg látogató részvételével zajlott. A 2019-es jubileumi falunapot követő esemény abban különbözött a korábbiaktól, hogy a COVID 19 elleni küzdelemben derekasan helyt álló szakemberek mellett helyi cégek is a település egyik legmagasabb elismerését, a „Géderlak községért” oklevelet és emlékplakettet vehették át Katona György polgármestertől. A díszpolgári címet elnyerő Farkas Lászlónak és a többi kitüntetettnek elsőként Font Sándor, a térség országgyűlési képviselője gratulált.

Az mindennapi életet átrendező világjárványnak sajnos Géderlakon is számos áldozata volt, így különös jelentőséget kapott, hogy idén is emléklapot, virágot, kis ajándékot vehettek át azok az édesanyák, akik az elmúlt két évben tizenöt gyönyörű kislánnyal, kisfiúval ajándékozták meg családjukat és Géderlakot. A gyermekek neve már egy-egy fémtáblácska formájában díszíti az Életfa 2020, 2021. évi ágát.

A szombattól vasárnapig tartó műsorfolyam gerincét a szombati nap eseményei adták, amelyek a Kobolya horgásztónál rendezett halfogó versennyel indultak. A horgászversenyre benevezők közül csak két órája maradt a pacázásra azoknak, akik a nagyiskola udvarán megrendezett Családi focibajnokságon is részt vettek.

A szervezők a korábbi évek tapasztalataiból, az időjárás-előrejelzésből kiindulva számoltak a nyári kánikulával, ezért a délelőtti programok után nagy pauza következett, hogy a lengedező szélben 15 órakor Katona György polgármester Font Sándor országgyűlési képviselő társaságában nyissa meg a XXI. Géderlaki Falunapot.

Köszöntők, kitüntetések

A polgármester az egy településhez tartozás, az összetartozás semmihez nem fogható élményét kibontva szólt arról, hogy az elmúlt két évben milyen fejlesztések tették még komfortosabbá Géderlakot, ám azokról külön cikkben tájékoztatjuk majd olvasóinkat.
A polgármester nem feledkezett meg arról sem, hogy a pandémiától szorongatott helyzetben a közösségi- és sportéletért mennyi mindent tettek a település intézményei, egyesületei, egyes személyiségei.

Katona György Font Sándor országgyűlési képviselőhöz fordulva megköszönte mindazt a segítséget, amit Géderlak a benyújtott pályázatok sikeréhez és megvalósításához kapott.

A közönség részére épített színpad előtti fedett nézőtér éppen akkorra telt meg emberekkel, amikor Katona György a kitüntetetteket az elismerések átadására szólította.

 
A képviselő-testület döntése értelmében díszpolgári címet vett át Farkas László, a Metal-Volf Kft. tulajdonosa és vezetője, egykori képviselő, aki 40 éven át szolgálta a falut.


Géderlak községért elismerésben részesült a helyi Váradi Metál Kft. -az elismerést Váradi Gábor tulajdonos, cégvezető vette át -, továbbá a Leták Kft., mert a COVID ideje alatt is megtartották a munkavállalókat, a járvány elleni védekezésben segítették az önkormányzatot, és ahogy Géderlak múltját, remélhetően jövőjét is meghatározzák majd. Ugyanezt az elismerést kapta még dr. Király László gyógyszerész, Köteles Csilla, az önkormányzat dolgozója és Kercsó Antal, a Géderlaki Népművészeti és Kulturális Egyesület egykori vezetője.

Géderlak emlékplakett vett át dr. Mag Piroska háziorvos, Csehiné Tóth Edina háziorvosi asszisztens, Hunyadi Brigitta védőnő.

A hagyományokhoz híven húsz ház tulajdonosa a gyönyörűen karbantartott, virágos portájáért részesült elismerésben.


Gyermekműsor, folklór, könnyűzene

Képgaléria megtekintése (18 db kép)

 
A közönséget 16 óráig a Méhecske bábcsoport, a Katolikus Egyház férfikórusa, a Géderlaki Népművészeti és Kulturális Egyesület gyermek és felnőtt csoportjai szórakoztatták, majd a európai uniós kvízjáték következett.


A gyerekeket egész nap Imi a bohóc lufihajtogatással szórakoztatta, de egészen az esti programokig volt csillám - és hennatetoválás, valamint ugrálóvár is.
Az estébe nyúló események része volt a Csiribiri Együttes gyermekprodukciója, a Sambrasil Brazil tánc show, a Langaléta Garabonciások gyermekműsora. A szombat estét az Abba Tribute Show 90 perces, talán a legnagyobb érdeklődést kiváltó műsora zárta.
Vasárnap 11 órától a Szent László téren a Premontrei szerzetesek részvételével tartottak ünnepi szentmisét. A sikeres Géderlaki XXI. Falunapot a Géderlak-Hajós barátságos futballmérkőzés zárta.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 09. 18., 14:13
Első kézből kaptak információt a településvezetők a Paks II. beruházás előrehaladásáról, fontos mérföldköveiről a Közép-Duna Menti Fejlesztési Tanács fórumain. A hatállomásos tájékoztatósorozatra 99 település polgármesterei kaptak meghívást. (x)
2023-09-22 10:43:00
Választási kampány közeleg – jövőre önkormányzati és EP választásokat tartanak hazánkban. A pártok, politikai szervezetek igyekeztek kihasználni a Paprikafesztiválban rejlő marketingértéket. Több helyi közéleti személyiséget és országos pártpolitikust is kérdeztünk a jövő évi terveikről.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 09. 22., 11:06
Kezdő vagy, de egyelőre kerülnéd a termeket? Egy hosszabb kihagyás után térnél vissza az edzéshez, és előtte alapoznál otthon egy kicsit? Esetleg kizárólag otthoni edzésben gondolkodsz, és a lehetőségekhez mérten szeretnéd magadból kihozni a maximumot? Segítünk megtenni az első lépést! :) Még >>>
2023. 09. 22., 10:50
A héten diagnosztizált esetekkel a 2023. évben nyilvántartott nyugat-nílusi láz megbetegedések száma 25-re nőtt. Még >>>
2023. 09. 21., 15:17
Egy csengődi asszony görög hatósági jelzést szerelt fel autójára, amit a közelmúltban vásárolt. A történtek vizsgálatát a Kiskőrösi Rendőrkapitányság befejezte. Még >>>
2023. 09. 20., 16:55
Kalocsa Város Önkormányzata rajzpályázatot hirdet általános iskolás gyerekek részére. Még >>>
2023. 09. 20., 07:59
A nyughelyre helyezett pénzérméket soha ne mozdítsuk el a helyükről, mert az emlékezők érzelmeit tükrözik. Még >>>
2023. 09. 19., 13:56
A kormányablakbusz szeptember 20-án, szerdán 8:30 és 14:30 között a Polgármesteri Hivatal épületénél várja a lakosságot ügyfélfogadásra. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK