2023. 06. 07. szerda
Róbert
: 369 Ft   : 345 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Dicséretes eredménnyel zárta a csoportkört a Buzogány-csapat

Tamás Ferenc  |  2017. 01. 20., 20:10

Az U14-es Fiú Első Osztályú Gyermekkézilabda-bajnokság nyolc csapatos „A”-csoportjában a negyedik helyen zárt a Kalocsai Gézengúz UKC Buzogány Szabolcs edzette gárdája, amely már önmagában is dicséretes eredmény a veretes mezőnyt ismerve.

A nevezéskor még a szövetség illetékesei is rákérdeztek, hogy biztos az elit mezőnybe kívánnak-e indulni, sőt a klubon belül is volt olyan vezető, aki még a pontszerzésüket is megkérdőjelezte. Nos, ilyen előzmények után aztán fiataljaink a hét, torna jelleggel megrendezett bajnoki vetélkedésben derekasan helyt álltak, hiszen

a lejátszott tizennégy találkozójuk közül nyolc mérkőzésükön is veretlenül hagyták el a pályát.

A hat győzelmük mellett két döntetlent is játszottak, többször is legyőzték az Orosháza, a Törökszentmiklós, a Békéscsaba és a Tiszaföldvár együtteseit, ám a csoport éllovasai – Pick-Vegaalga, Debrecen – még túl nagy falat volt számukra, a szintén továbbjutó Kecskemét ellen pedig egyszer veszítettek egy döntetlen mellett.


Forrás: KALOhírek

4. Gézengúz UKC   14   6   2   6   307–327   14

A „Gézengúzok” január 14-én a csoport hetedik körében a távoli Tiszaföldváron léptek pályára, ahol az utolsó fordulóban a Kecskeméti Sportiskola és a Békéscsaba DKSE együtteseivel meccseltek. A Buzogány-csapat erejét és fejlődését is jól mutatja, hogy három bajnoki pontot szereztek a két gárda ellen a záró fordulóban.

Kecskeméti Sportiskola – Gézengúz UKC 22–22 (9–8).
Csapatunk gólszerzői: Horváth Márkó 12, Lelesz Brúnó 4, Pörgye Olivér 3, Iván Dominik 2, Varga Olivér 1.
Hétméteresek: 3/2, illetve 4/3.
Kiállítások: 8, illetve 4 perc.

Gézengúz UKC – Békéscsaba DKSE 25–21 (14–9).
Gólszerzők: Horváth Márkó 15, Iván Dominik 5, Taskovics Bálint 2, Lelesz Brúnó 1, Fábián Csongor 1, Varga Olivér 1.
Hétméteresek: 6/6, illetve 1/1.
Kiállítások: 2, illetve 4 perc.


Forrás: KALOhírek


A csoport gólkirálya toronymagasan a kalocsai Horváth Márkó lett 143 találatával.

A kalocsai fiatalok a következő játékoskerettel szerepeltek Tiszaföldváron:
Bedics Gergő, Polyák Ádám (kapusok), Horváth Márkó, Iván Dominik, Lelesz Brúnó, Pörgye Olivér, Varga Olivér, Taskovics Bálint, Vén Kevin, Fábián Csongor, Vörös Szabolcs, Horváth Roland, Harsányi Pál, Vargyas Szabolcs, Petrányi Dominik (mezőnyjátékosok). Edző: Buzogány Szabolcs.

MESTERMÉRLEG:
Buzogány Szabolcs edző:
– Kecskemét ellen mindig úgy lépünk pályára, hogy egy picit félünk tőlük. Általában mindig két-három góllal vezetik ellenünk a mérkőzést, miközben mi megpróbálunk mindig felzárkózni. A gyerekek most már lassan kezdik elhinni, hogy ellenük is meglehet a siker. Ezúttal az utolsó három percre sikerült egy négy gólos hátrányt ledolgoznunk, sőt eggyel már vezettünk is, de döntetlen lett a végére, ami Kecskemét ellen jó eredmény. A Békéscsaba ellen is arra próbáltam felhívni a gyerekek figyelmét, hogy ne engedjük el az ellenfelet – ilyen szituációkban a srácok hajlandóak már fejben is feladni. Szerencsére a szünetre már öt góllal is mentünk, így a második félidőben már nyugodtan, de koncentráltan kézilabdázhattunk, és legyőztük azt a „Csabát”, amely korábban 14 góllal vert bennünket.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 06. 06., 19:52
A jazz muzsika és a jó borok kedvelőinek kiváló programlehetőség, akinek ismerőse jazz- és borrajongó, annak pompás ajándékötlet! Töltsön egy kellemes nyári estét a Pilvax Hotelben június 10-én! Indítsa a nyarat egy laza, élőzenés aláfestéssel egybekötött borkóstolóval, amelyen amforában érlelt borkülönlegességekkel ismerkedhetünk.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 06. 07., 14:22
Békéscsabáról, Gyuláról, Kisdombegyházról, Szegedről, Kecskemétről, Budapestről is érkeztek bejelentések, vélhetően nagyon széles körben érezte a lakosság. Még >>>
2023. 06. 07., 10:38
Szekszárdtól északnyugatra, Kétyen valóságos saras vízözön alakult ki kedden délután. Még >>>
2023. 06. 07., 10:00
Néhány tuti tippet is adott, kattints és fogadd meg Te is őket! Még >>>
2023. 06. 07., 09:02
Gyermekkoromban is a jó meséket szerettem, szeretem, ha a történetnek nagyon jó vége van. Ez a kapu a mi jutalmunk a jócselekedetért, mint egy régi magyar népmesében – mondta az ünnepségen Vajda Péter, Még >>>
2023. 06. 05., 13:30
Az alaptantervi jogszabályi keretek közötti szabad óraszámok terhére, egyedi megoldással, a helyi tanrend részeként oktatnák. Még >>>
2023. 06. 05., 09:27
Eszméleténél volt, és nem volt alkohol befolyása alatt. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK