2023. 06. 07. szerda
Róbert
: 369 Ft   : 345 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Elstartolt az I. osztályú Gyermekbajnokság őszi alapszakasza

Tamás Ferenc  |  2016. 09. 23., 16:25

A Gézengúz Utánpótlás Kézilabda Club Kalocsa egyik legígéretesebb kategóriájú csapata a Buzogány Szabolcs edzette U14-es fiú együttes, amely már az előző szezonban is mutogatta oroszlánkörmeit az országos gyermekbajnokság elődöntőjében.

A 2016/2017-es bajnoki küzdelmekbe az I. osztályú Gyermekbajnokság fiú 14-es korcsoportjába nevezte a kalocsai klub fiataljait, ahol a kelet-magyarországi régió 16 regisztrált együttesét két csoportba sorolta be a szövetség. A Buzogány-tanítványok az „A” csoportba nyertek besorolást, ahol többek között NBI-es klubok utánpótlás gárdái is szerepelnek.
A mezőny a következő: Pick-Vegaalga, Orosházi FKSE, Debreceni SC-SI, Békéscsaba DKSE, Kecskeméti Sportiskola, Törökszentmiklósi KE, Tiszaföldvár VSE, Gézengúz UKC Kalocsa.


Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

A csoport első játéknapját szeptember 18-án, vasárnap városunkban rendezték, ahol a kiírás szerint egy-egy gárda két ellenféllel találkozott az első forduló során. A mienknek a csoport toronymagas favoritja a Pick Szeged csapata jutott, valamint a másik NBI-es klub, az Orosháza fiataljai vártak még rájuk a torna jelleggel lebonyolított egész napos csatározásaik során.

Gézengúz UKC – Pick Vegaalga 14–32 (6–19)
Gólszerzőink:
Horváth Márkó 6, Pörgye Olivér 2, Sebők Ferenc 2, Iván Dominik, Horváth Roland, Varga Olivér, Fábián Csongor.
Hétméteresek: 2/2, illetve 1/1. Kiállítások: 2, illetve 4 perc.

Gézengúz UKC – Orosházi FKSE 28–26 (14–10)
Gólszerzőink:
Horváth Márkó 16, Iván Dominik 5, Vén Kevin 3, Varga Olivér 2, Horváth Roland 2.
Hétméteresek: 6/6, illetve 4/3. Kiállítások: 6, illetve 8 perc.

A kalocsai együttes a következő játékoskerettel szerepelt a nap során: Baranyai Bálint, Bedics Gergő, Polyák Ádám (kapusok), Horváth Márkó, Iván Dominik, Sebők Ferenc, Horváth Roland, Varga Olivér, Vén Kevin, Kengyeli Kristóf, Pörgye Olivér, Fábián Csongor, Vargyas Szabolcs, Vörös Szabolcs, Harsányi Pál, Petrányi Dominik, Taskovics Bálint (mezőnyjátékosok).

Az első forduló után csapatunk erőssége Horváth Márkó vezeti a csoport góllövőlistáját 22 góllal,

amely kalocsai szempontból azért több mint apró részsiker, hiszen mégis egy kiemelt I.osztályú bajnokság küzdelmeiben szerepelnek a mieink.

MESTERMÉRLEG:
Buzogány Szabolcs edző:
– Az első fordulóban két NBI-es klub utánpótlásával találkozhattunk, amelyek közül a szegediek kiemelkednek a csoportból. Látva a mezőnyt, a többiek viszont közel azonos erőt képviselnek, közöttük bármikor bármilyen eredmény születhet majd a fordulók során. Hál’ istennek most a mi javunkra dőlt el a mérleg, sőt elég szépen, hiszen a második félidő közepén az Orosháza ellen már nyolc góllal, 20–12-re is vezettünk. Kicsit kiengedtünk a végére, így maradt a kétgólos különbség. Mindezek ellenére teljesen elégedett vagyok a második mérkőzésen a csapat teljesítményével, mindenki odaadóan játszott a győzelemért.

Folytatás október 1-jén, szombaton Debrecenben, ahol a második körben a mieink a Tiszaföldvár és a Törökszentmiklós csapataival meccselnek majd, előbbivel remélhetőleg egy újabb győzelem reményében.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 06. 06., 19:52
A jazz muzsika és a jó borok kedvelőinek kiváló programlehetőség, akinek ismerőse jazz- és borrajongó, annak pompás ajándékötlet! Töltsön egy kellemes nyári estét a Pilvax Hotelben június 10-én! Indítsa a nyarat egy laza, élőzenés aláfestéssel egybekötött borkóstolóval, amelyen amforában érlelt borkülönlegességekkel ismerkedhetünk.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 06. 07., 14:22
Békéscsabáról, Gyuláról, Kisdombegyházról, Szegedről, Kecskemétről, Budapestről is érkeztek bejelentések, vélhetően nagyon széles körben érezte a lakosság. Még >>>
2023. 06. 07., 10:38
Szekszárdtól északnyugatra, Kétyen valóságos saras vízözön alakult ki kedden délután. Még >>>
2023. 06. 07., 10:00
Néhány tuti tippet is adott, kattints és fogadd meg Te is őket! Még >>>
2023. 06. 07., 09:02
Gyermekkoromban is a jó meséket szerettem, szeretem, ha a történetnek nagyon jó vége van. Ez a kapu a mi jutalmunk a jócselekedetért, mint egy régi magyar népmesében – mondta az ünnepségen Vajda Péter, Még >>>
2023. 06. 05., 13:30
Az alaptantervi jogszabályi keretek közötti szabad óraszámok terhére, egyedi megoldással, a helyi tanrend részeként oktatnák. Még >>>
2023. 06. 05., 09:27
Eszméleténél volt, és nem volt alkohol befolyása alatt. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK