2024. 07. 22. hétfő
Magdolna
: 390 Ft   : 358 Ft Benzin: 616.4 Ft/l   Dízel: 623.5 Ft/l   Írjon nekünk

Ismét élményt nyújtott a fiataloknak a kézistábor

Ismét élményt nyújtott a fiataloknak a kézistábor
Tamás Ferenc  |  2023. 08. 22., 11:52

Augusztus 14-18 között tartotta a Gézengúz UKC hagyományos, nyári, nem bentlakásos edzőtáborát a kézilabdát kedvelő fiataloknak a Városi Sportcsarnokban, ahol a napi foglalkozások mellett azért a játékra is mindig időt szakítottak a tréningeket tartó edzői stáb tagjai.

Idén közel hetven fiatal jelentkezett a kézilabdajáték alapjainak megismerésére, hiszen a klubról köztudott, hogy igen sokat tesznek a kézilabdázás népszerűsítéséért, megszerettetéséért.
Hírportálunk a tábor második napján látogatta meg a résztvevőket a Városi Sportcsarnok arénájában, ahol az edzők éppen köredzést vezényeltek a fiataloknak. A foglalkozást Szabó Balázs, a klub elnöke irányította, míg az egyes foglalkozási helyeken Romsics László, Deák Marianna, Simon János és Balogh Tamás testnevelők munkálkodtak.

A játékos ráhangolás után aztán csoportbontásban folytatódott az edzés, ahol a tréninget vezetők részéről több volt a dicséret, a buzdítás. Azért a hibajavítás, a hasznos tanácsok sem maradhattak el, így próbálták becserkészni a résztvevőket a tréning során. A sajátos kézilabdás mozgáskoordinációt mindig szem előtt tartva az edzők úgy instruálták a foglalkozást, hogy a “miértekre” is mindig választ adtak a fiataloknak.

Természetesen a közösség összekovácsolódásában is hihetetlen szerepe van a tábori életnek, hiszen a napi két-három edzés, a napi háromszori közös étkezés, egymás megismerése, óhatatlanul barátságok kialakulásával jár, ami a tábori élet fontos hozadéka a gyerekek ezen életszakaszában.

Képgaléria megtekintése (35 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

Az edzőtábori hét talán egyik legfontosabb hozadéka éppen az előbbi gondolatok igazságtartalmában rejlik, a játék technikai alapjai, a játékelemek sajátosságai csak másodlagosak.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 07. 21., 18:54
A jövő hét végén már a közepes szintet is elérheti a pollenkoncentráció. Még >>>
2024. 07. 20., 09:43
Az állatok egyre gyakrabban támadnak emberre, ennek ellenére civil szervezetek tiltakoznak a törvény ellen. Még >>>
2024. 07. 19., 19:28
Az üzletvezető felismerte, a kecskeméti rendőrök pedig elfogták a tolvajokat. Még >>>
2024. 07. 19., 18:16
Itt megtudhatja, hogyan alakult folyóink vízállása szerdán. Még >>>
2024. 07. 19., 11:31
A új pszichoaktív anyagok a legveszélyesebb kábítószerek. A rendőrség látókörébe egyre több ilyen szert áruló társaság kerül. Ezúttal Jánoshalmán csaptak le az egyenruhások - VIDEÓVAL! Még >>>
2024. 07. 19., 09:46
Rendőrök, katonák és a lánglovagok közös erővel mentették az állatokat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK