2021. 12. 01. szerda
Elza
: 367 Ft   : 323 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Partnervárosi megújulás a „Gézengúzoknak” köszönhetően – Kalocsa-Kirchheim barátság a Paprikafesztiválon

Partnervárosi megújulás a „Gézengúzoknak” köszönhetően – Kalocsa-Kirchheim barátság a Paprikafesztiválon
Tamás Ferenc  |  2018. 09. 19., 10:13

Szeptember 13-án, csütörtökön délután hivatalos delegáció érkezett Kalocsa németországi testvértelepülésének Kirchheim Unter Tecknek városából a Paprikafesztivál rendezvényeire, akik elsősorban fiatal kézilabdázók és kísérőik voltak.

A program szerint az érkezés napjának estéjén a Csilás parki ET Pizzéria teraszán tartották a hivatalos fogadást, ahol dr. Bálint József polgármester és Szabó Balázs, a Gézengúz UKC elnöke köszöntötte a vendégeket. A bensőséges üdvözlés után a vendéglátó mieink hangulatos vacsoraesten látták vendégül német sportbarátaikat, majd ezt követően jó hangulatú ismerkedési estre került sor.

Képgaléria megtekintése (16 db kép)

Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

Másnap délelőtt, a Városi Sportcsarnokban

a két náció fiataljainak közös edzést tartott Buzogány Szabolcs edzőnk,

amelyet kétkapus tesztmeccs követett a testvérvárosi kapcsolatok ápolásának jegyében Dávidházi Sándor edző játékvezetésével.

Képgaléria megtekintése (16 db kép)

Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

E sorok jegyzője ott lehetett a már korábban több évtizede létrejött kirchheimi sportbaráti találkozón, és az azt követő németországi „sátoros ünnepen” is, így nosztalgiával gondolhatott vissza a sportdiplomáciai kezdetekre, a két nép kézfogásának sportbaráti parolájára, amely példaértékű volt uniós csatlakozásunk hajnalán az újjáéledő Európában.

Ennek a barátságnak a megerősítésére került sor tehát az előző hétvégén Kalocsán, ahol a Gézengúz UKC látta vendégül németországi testvértelepülésünk fiataljait, amelyet Szabó Balázs klubelnök készített elő és álmodott meg korábban, és amelyet egyesülete tagjaival profi módon vezényelt le a hosszú hétvége során.


Az oldal támogatója a Hufbau-Akker szaküzlet. További akciós 
termékekért ide kattints!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 27., 14:25
A kalocsai Török „Töce” Tibor, A-MAFOSZ-fotóművész 16 éves pályafutása legeredményesebb évét zárta. A fotográfus 2021-ben 30 díjat nyert. A több mint 150 kiállításra javasolt képe négy földrészen és 20 különböző országban került bemutatásra. A pályázatokon díjazott képeinek 90 százaléka Kalocsán és annak vonzáskörzetében készült!
2021-11-26 08:05:04
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 30., 20:27
Dulakodás közben még az áruvédelmi-kaput is kidöntötték, amivel több százezer forint kárt okoztak az üzletnek. Még >>>
2021. 11. 30., 15:26
Úgy tudjuk, a motoros sérülései súlyosak, őt a tűzoltók szabadították ki a munkagép alól. Még >>>
2021. 11. 30., 13:37
A Mikulás természetesen idén is ellátogat Kalocsára. Még >>>
2021. 11. 30., 11:12
Iszonyú látványos és elképesztően izgalmas lett a League of Legends videójátékból készült sorozat Még >>>
2021. 11. 30., 11:04
A datolyaszilva ízletes és egzotikus gyümölcs, nemcsak édes és finom, hanem számos egészséges hatása is van, a szem egészségének védelmétől az anyagcsere javításáig. Különböző kultúrákban már évezredek óta ismerik és fogyasztják, és többek között az istenek gyümölcsének is nevezik. Még >>>
2021. 11. 30., 11:01
Advent második vasárnapján, december 5-én Rudolf Péter és Kálloy Molnár Péter Kövek a zsebben című, nagysikerű darabot nézhetik meg az érdeklődők! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés