2022. 10. 04. kedd
Ferenc
: 418 Ft   : 423 Ft Benzin: 754.8 Ft/l   Dízel: 786.9 Ft/l   Írjon nekünk

Partnervárosi megújulás a „Gézengúzoknak” köszönhetően – Kalocsa-Kirchheim barátság a Paprikafesztiválon

Partnervárosi megújulás a „Gézengúzoknak” köszönhetően – Kalocsa-Kirchheim barátság a Paprikafesztiválon
Tamás Ferenc  |  2018. 09. 19., 10:13

Szeptember 13-án, csütörtökön délután hivatalos delegáció érkezett Kalocsa németországi testvértelepülésének Kirchheim Unter Tecknek városából a Paprikafesztivál rendezvényeire, akik elsősorban fiatal kézilabdázók és kísérőik voltak.

A program szerint az érkezés napjának estéjén a Csilás parki ET Pizzéria teraszán tartották a hivatalos fogadást, ahol dr. Bálint József polgármester és Szabó Balázs, a Gézengúz UKC elnöke köszöntötte a vendégeket. A bensőséges üdvözlés után a vendéglátó mieink hangulatos vacsoraesten látták vendégül német sportbarátaikat, majd ezt követően jó hangulatú ismerkedési estre került sor.

Képgaléria megtekintése (16 db kép)

Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

Másnap délelőtt, a Városi Sportcsarnokban

a két náció fiataljainak közös edzést tartott Buzogány Szabolcs edzőnk,

amelyet kétkapus tesztmeccs követett a testvérvárosi kapcsolatok ápolásának jegyében Dávidházi Sándor edző játékvezetésével.

Képgaléria megtekintése (16 db kép)

Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

E sorok jegyzője ott lehetett a már korábban több évtizede létrejött kirchheimi sportbaráti találkozón, és az azt követő németországi „sátoros ünnepen” is, így nosztalgiával gondolhatott vissza a sportdiplomáciai kezdetekre, a két nép kézfogásának sportbaráti parolájára, amely példaértékű volt uniós csatlakozásunk hajnalán az újjáéledő Európában.

Ennek a barátságnak a megerősítésére került sor tehát az előző hétvégén Kalocsán, ahol a Gézengúz UKC látta vendégül németországi testvértelepülésünk fiataljait, amelyet Szabó Balázs klubelnök készített elő és álmodott meg korábban, és amelyet egyesülete tagjaival profi módon vezényelt le a hosszú hétvége során.


Az oldal támogatója a Hufbau-Akker szaküzlet. További akciós 
termékekért ide kattints!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 10. 02., 15:40
A Paprikafesztivál idején, szeptember 9-én pénteken és 10-én szombaton tartották Kovács László fazekas alkotóházában a különböző mesterségekkel való ismerkedés lehetőségét is kínáló, kenyérsütéssel és cserép égetéssel egybekötött kétnapos nyárzáró rendezvényt.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 10. 04., 10:04
Jobbnál jobb programok várnak a héten minden érdeklődőt a Gyermekkönyvtárban és a Kamarateremben! Még >>>
2022. 10. 04., 09:21
Várnak mindenkit az Állatok Világnapja alkalmából szervezett fogadóórára, akinek kérdése vagy közlendője van, esetleg szeretné aktívabban kivenni részét a helyi állatvédelemből. Még >>>
2022. 10. 04., 08:50
A díjak mellé 10 millió svéd korona (mintegy 375 millió forint) is jár. Az elismeréseket az alapító Alfred Nobel halálának évfordulóján, december 10-én fogják átadni. Még >>>
2022. 10. 03., 10:23
Két kamion ütközött össze az 512-es számú úton. Az egyik sofőr a baleset következtében meghalt. Jelenleg teljes útlezárás van érvényben. Még >>>
2022. 10. 03., 09:26
Kilép az MSZP-ből Ujhelyi István, a szocialista párt és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) képviselője, aki ezt személyes hangú nyílt levélben jelentette be vasárnap. Még >>>
2022. 10. 02., 09:27
Az intézkedés során 10 fő külföldit talált a rendőr a gépkocsi fülkéjében kialakított rejtekhelyen. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK