2023. 12. 09. szombat
Natália
: 383 Ft   : 355 Ft Benzin: 603.6 Ft/l   Dízel: 651.3 Ft/l   Írjon nekünk

Partnervárosi megújulás a „Gézengúzoknak” köszönhetően – Kalocsa-Kirchheim barátság a Paprikafesztiválon

Partnervárosi megújulás a „Gézengúzoknak” köszönhetően – Kalocsa-Kirchheim barátság a Paprikafesztiválon
Tamás Ferenc  |  2018. 09. 19., 10:13

Szeptember 13-án, csütörtökön délután hivatalos delegáció érkezett Kalocsa németországi testvértelepülésének Kirchheim Unter Tecknek városából a Paprikafesztivál rendezvényeire, akik elsősorban fiatal kézilabdázók és kísérőik voltak.

A program szerint az érkezés napjának estéjén a Csilás parki ET Pizzéria teraszán tartották a hivatalos fogadást, ahol dr. Bálint József polgármester és Szabó Balázs, a Gézengúz UKC elnöke köszöntötte a vendégeket. A bensőséges üdvözlés után a vendéglátó mieink hangulatos vacsoraesten látták vendégül német sportbarátaikat, majd ezt követően jó hangulatú ismerkedési estre került sor.

Képgaléria megtekintése (16 db kép)

Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

Másnap délelőtt, a Városi Sportcsarnokban

a két náció fiataljainak közös edzést tartott Buzogány Szabolcs edzőnk,

amelyet kétkapus tesztmeccs követett a testvérvárosi kapcsolatok ápolásának jegyében Dávidházi Sándor edző játékvezetésével.

Képgaléria megtekintése (16 db kép)

Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

E sorok jegyzője ott lehetett a már korábban több évtizede létrejött kirchheimi sportbaráti találkozón, és az azt követő németországi „sátoros ünnepen” is, így nosztalgiával gondolhatott vissza a sportdiplomáciai kezdetekre, a két nép kézfogásának sportbaráti parolájára, amely példaértékű volt uniós csatlakozásunk hajnalán az újjáéledő Európában.

Ennek a barátságnak a megerősítésére került sor tehát az előző hétvégén Kalocsán, ahol a Gézengúz UKC látta vendégül németországi testvértelepülésünk fiataljait, amelyet Szabó Balázs klubelnök készített elő és álmodott meg korábban, és amelyet egyesülete tagjaival profi módon vezényelt le a hosszú hétvége során.


Az oldal támogatója a Hufbau-Akker szaküzlet. További akciós 
termékekért ide kattints!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 12. 07., 13:50
Kiemelt téma volt a Paks II. projekt a Magyar Nukleáris Társaság szakmai fórumán. A szervezet huszadik alkalommal tartotta meg szimpóziumát, hogy elősegítse a hazai műszaki és tudományos eszmecserét, és lehetőséget biztosítson egymás kölcsönös tájékoztatására az aktuális szakmai ügyekről. (x)
2023-12-04 16:02:00
Advent első vasárnapján a Szentháromság téren felállított városi karácsonyfa körül mintegy ötszáz ünneplő gyűlt össze az első adventi gyertyagyújtó ünnepségre, amelyen Simon Zoltán alpolgármester köszöntőt, Gera-Csontos Hajnalka református lelkész áldást mondott, műsort a Nagyasszonyunk Katolikus Általános Iskola énekkara adott.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 12. 08., 15:03
A fagyra elsősorban a leander gyökérzete érzékeny, ha az károsul, a növényben visszafordíthatatlan károsodást idéz elő. Még >>>
2023. 12. 08., 14:44
Ma este debütál új műsoruk, a Híradó Extra, ahol az első vendég Elekes Enikő lesz! Még >>>
2023. 12. 08., 09:12
A nyolcadik játéknaphoz érkeztünk, a feladvány a cikkben! Még >>>
2023. 12. 07., 07:04
A hetedik játéknaphoz érkeztünk, a feladvány a cikkben! Még >>>
2023. 12. 06., 09:20
Ma érkezik a városháza dísztermébe a Mikulás, kinek puttonya ajándékcsomagot rejt minden résztvevő gyermek számára! Még >>>
2023. 12. 06., 09:04
A hatodik játéknaphoz érkeztünk, a feladvány a cikkben! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK