2021. 11. 29. hétfő
Taksony
: 368 Ft   : 326 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Főzőversennyel színesítik az idei Orbán-napi Borünnepet

Mayerné Répási Adrienn  |  2018. 05. 15., 15:24
Főzőversennyel színesítik az idei Orbán-napi Borünnepet

Idén első alkalommal rendeznek főzőversenyt az Orbán-napi Borünnep keretében. A szervezők várják a főzni szerető, főzési tudományukat megméretni akaró jelentkezőket, akik a nevezésről és a versenyről a fesztivál közösségi oldalán tudhatnak meg többet.

A főzni nem tudóknak, vagy nem akaróknak is bőven kínál programot az Orbán nap! Idén ráadásul háromnapos „ereszd el a hajamat” bulira számíthat az, aki ellátogat a pincefaluba és bírja a gyűrődést mindvégig.

A programokról elöljáróban már írtunk, mostanra viszont már minden elem fix, így nem árthat még egyszer átfutni a kínálaton.

A borünnep május 25-én, pénteken kezdődik egy kiállítással, ami a „Szőlő, bor, zarándoklat” címet kapta.

Tornádó Zenekar

A péntek esti zenei műsort a jól ismert Tornádó zenekar fogja szolgáltatni a nagyszínpadon 21.30-tól.

Május 26-án a már említett főzőversennyel veszi kezdetét a mulatság második napja. Lesz fölvonulás, borlovagok avatása, fúvószenekari muzsika, borkirálynő választás.

A Hajósi Hagyományőrző Sváb Kórus 15.30-tól és a Császártöltési Néptánccsoport 17.00-tól erősíti aznap a népi vonulatot.

16.30-tól Rózsa Sándor betyár előadása kapott helyet a műsorban. A darab a legendás betyárvilág korából meríti történetét, cselekménye izgalmas, szerelmi szálakkal tarkított kalandok sora.

18.30-tól a már beharangozott Gypo Circus adja a műsort, majd 21.00-tól a neves SUPERNEM koncertezik főműsoridőben – ahogy adtuk hírül korábban is.

Nacked Truckers

23 órakor a Nacked Truckers érkezik rockabilly show-val. A saját zenéjükről úgy vallottak a „fiúk”, hogy egy nagyra nőtt házibuli. Szóval senki se hagyja otthon a táncos cipőjét, szoknyáját, nadrágját.

Ráadásként 0.30-tól a szegedi DJ GEZDO adja az afterpartit azoknak, akik bírják a gyűrődést.

Az Orbán-napi Borünnepet idén is május utolsó hétvégéjén tartják, így annak vasárnapja ismét egybeesik a gyereknappal. Csak a Pincefaluban nem egy, hanem három napon át szórakoztatják a kicsiket.

Számukra szombaton zsonglőrök, bábelőadások, póni lovaglás teszi még színesebbé a napi programot a Cabernet teraszon. 16.00-tól az Ördögszekér Kompánia, majd 17.30-tól a Galóc együttes, végül 20.00-tól Széljáró Balladás zenél nekik.

Május 27-én, vasárnap kicsit később kezdődik a forgatag, hogy mindenki ki tudja pihenni az előző nap fáradalmait.

A Cabernet teraszon 11.00-tól a Cserregő Bábtársulás az Aranytojást tojó tyúk című műsorát hozza el a gyerekeknek. 16 órától a Gágogó együttes zenél, majd 17.30-tól Kajárpéci Vízirevü érkezik egy előadással a színpadra.

Kajárpéci Vízirevü

Mindeközben a Nagyszínpadon is sorra adják egymásnak a teret az előadók. A vasárnap főleg a népi hagyományokról, hagyományőrzésről fog szólni. Elsőként, 12.30-kor a Kecskédi Néptánc Egyesület lép föl, majd Szettele József harmonikájával kíséri az ebédelőket, alapozva a jó hangulatot. Őt az Érsekhalmi Hagyományőrző Népdalkör, a szomszéd település, vagyis a Nemesnádudvari Német Nemzetiségi Hagyományőrző Tánccsoportja, majd a Homokmégyi Hagyományőrző Tánccsoport műsora követi. Föllép a Gyenesdiási Dalárda, majd a Dusnoki Biser Tánccsoport, akik után Haibl Bence harmonikán húzza a talpalávalót. A blokkot a helyi, Hajósi Hagyományőrző Sváb Néptánccsoport és Kórus apraja, nagyja produkciója zárja.

Hajósi Hagyományőrző Sváb Néptánc Egyesület

A nagyszínpadon ezután 18.00-tól a GÓBÉ koncertje következik, végül nyolctól a 2010 februárjában alakult budapesti rock együttes, az Ivan & The Parazol zárja a vasárnapot, egyben a borünnepet koncertjével. Az ő stílusukat alapvetően a '60-as, '70-es évek zenei világának és a kortárs irányzatoknak az ötvözése jellemzi. Főként angol dalokat hallhatunk majd tőlük.

IVAN & THE PARAZOL

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 27., 14:25
A kalocsai Török „Töce” Tibor, A-MAFOSZ-fotóművész 16 éves pályafutása legeredményesebb évét zárta. A fotográfus 2021-ben 30 díjat nyert. A több mint 150 kiállításra javasolt képe négy földrészen és 20 különböző országban került bemutatásra. A pályázatokon díjazott képeinek 90 százaléka Kalocsán és annak vonzáskörzetében készült!
2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 28., 16:00
Az ANDA Present Kft. 10 000 db gyermekmaszkot adományozott a Kertvárosi Általános Iskoláért-Gyermekeinkért Alapítványnak. Még >>>
2021. 11. 28., 14:56
A vádlott szándékosan segítséget kívánt nyújtani 4 szír migráns személynek abban, hogy a szerb-magyar államhatár közeléből Nyugat-Európába, Ausztriába eljussanak. A sikeres szállítást követően Belgrádban 1000 eurót kapott volna fizetségül. Még >>>
2021. 11. 28., 11:55
Személyautó árokba hajtott a Dunapataj táblától 100 méterre, Ordas irányában. Még >>>
2021. 11. 27., 19:15
Személyi sérüléssel járó baleset történt az 5301-es számú úton. Még >>>
2021. 11. 26., 13:15
A tamási rendőrök egy koporsók és urnák forgalmazásával foglalkozó vállalkozót vettek őrizetbe november 24-én késő este, aki legális üzlete mellett kábítószer-kereskedelemmel is foglalkozott. Még >>>
2021. 11. 26., 11:42
Egy lószállítót vontató személyautó és egy másik gépkocsi karambolozott csütörtök este Miske belterületén. Két személyt szállítottak a mentők a kalocsai kórházba. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei