2023. 02. 08. szerda
Aranka
: 393 Ft   : 367 Ft Benzin: 655.9 Ft/l   Dízel: 717.8 Ft/l   Írjon nekünk

Gyereknap minden korosztálynak az Orbán-napi Borünnepen

Illés György Cinó  |  2016. 06. 02., 22:48

Második nap is izgalmas programok sora várta a fesztiválozókat, akik a helyszínt a jól ismert kisvasúttal is megközelíthették. A gyermeknapba a technika ördöge kicsit beleszólt, de azért nem tudta elrontani ezt a feledhetetlen napot, a felnőttek ellenben a gyermekprogramokon is szemlátomást remekül szórakoztak. Azok is, akik egyébként a fesztivál alapmotívumát adó nedűt, a bort nem kedvelik, akik azonban a szőlő e nemes termékével is jó barátságban vannak, azoknak a bor mellé ajándékba járt a présházak és pincék hűvöse a bortúrák során, ám akiknek a programok fontosabbak, mint a kellemes klíma, azok a nagyszínpad közelében elhelyezett borutcában is kóstolgathatták a hajósiak folyékony kincsét. Érdemes volt tűz közelben maradni, hiszen változatos műsor szórakoztatta e napon is a fesztiválozókat.

A borünnep időzítése miatt nem meglepő, ha a vasárnapi napja gyereknapra esik. Így volt ez idén is, és a szervezők készültek is sokféle programmal a kézműves foglalkozástól a játszóházig, amelyeket a Cabernet Fogadó udvarában rendeztek volna meg, ám a technika ördöge közbeszólt: a helyszíni installációk elhelyezésekor, az áramszolgáltató szakembereivel történt egyeztetés során derült ki, hogy a fogadó elektromos rendszere nem bírja el azt a terhelést, amelyet az épület elé telepített nagykonyha és a gyermeknapi programok ellátásához szükséges volna. Így a gyerekek más programokkal és a vásár forgatagával vigasztalódhattak, és biztosan nem maradtak élmény nélkül.

Borbarátok nagy napja

A bor barátait egésznap várta a borutca, ahol a reggel tíztől induló bortúrákra is lehetett jegyet és hozzá térképet váltani. A túrázók előtt ezúttal 15 pince ajtaja állt nyitva. A bortúrákat a hajósi Vintegro Pinceszövetség szervezte. Akik éltek a bortúrázás lehetőségével, azok tombolasorsoláson is részt vehettek. A két szerencsés nyertes az Androméda Travel Utazási Iroda fölajánlásából egyenként két személyre szóló, egyhetes görögországi szálláslehetőséget nyert. A díjakat vasárnap délután sorsolták ki.

Képgaléria megtekintése (169 db kép)

Forrás: Illés György / KALOhírek

Érdemes volt jól átgondolni hogyan osszák be idejüket a túrázók, mert a programok közt is föl lehetett keresni egy-egy pincét, majd vissza-visszatérni a színpadokhoz, a Hirrlingen tér környékére ahol sok-sok látnivaló várta az érdeklődőket.

Mesejáték „nem csak felnőtteknek”

Reggel tíz órakor a Bab Társulat vásári komédiáját élvezhették az érdeklődők az Orbán-szobor körüli téren, Fenevadak az utcán címmel. A gyerekek néhány állat főszereplésével zajló kalandos mesejátékot láthattak, ám a felnőttek kiélvezték a kétfenekű, szójátékokkal, áthallásokkal tűzdelt szövegek vaskos humorát is, és az itt-ott már-már altestinek mondható, de burkolt, többértelmű poénokon hangosan hahotáztak – akárcsak a középkori vásári komédiások hallgatósága.
Az előadáson készült képek magukért beszélnek.

Képgaléria megtekintése (169 db kép)

Forrás: Illés György / KALOhírek

Délután a folklór jegyében

A nagyszínpadon délben indultak a programok a Musikverein „Frohsinn” Reutlingendorf fúvószenekar népzenei jelleg koncertjével. Műsoruk után ebédszünet követezett, majd ebéd után még mindig a folklór maradt terítéken: a Hajósi Hagyományőrző Sváb Néptánc Egyesület csoportjai léptek föl a nagyszínpadon. A tánccsoportok sorát fél négytől a legkisebbek kezdték, majd hajósi gyerekeket az ifjak követték, végül a felnőtt táncosaik bemutatója zárta a sort.

Képgaléria megtekintése (169 db kép)

Forrás: Illés György / KALOhírek

Koncertek a zárónapon

A néptáncos bemutatók után a kisszínpadon folytatódott a műsor bor és pálinkadalokkal, Posztobányi László előadásában.
A nagyszínpadra az élet a Cimbaliband pergő ritmusaival tért vissza késő délután, majd a Balkán Fanatik esti koncertjével hágott tetőfokra a hangulat, egyben ezzel zárult az idei borünnep programsora.

Képgaléria megtekintése (169 db kép)

Forrás: Illés György / KALOhírek

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 02. 05., 09:01
Közel 110 ezer gazdálkodónak kell megújítania az egységes kérelem beadásához szükséges meghatalmazást. Minden évben az egységes kérelmek mintegy 70 százalékát, megközelítőleg 108 ezer kérelmet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) falugazdászainak közreműködésével nyújtják be a gazdálkodók – hangzott el egyebek mellett Kalocsán a NAK és a MAGOSZ szervezésében, Jakab István, az országgyűlés alelnöke, a MAGOSZ elnöke részvételével Kalocsán megtartott, a Közös Agrárpolitikáról (KAP) szóló agrárfórumon.
2023. 02. 03., 12:49
A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretén belül a Pénzügyminisztérium, mint Támogató által közel 245 millió forint értékű beruházást valósít meg az RBDZS Bölcsőde Nonprofit Kft. kalocsai telephelyén.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 02. 07., 17:29
Igényelje a Gondosórát, hogy biztonságban tudhassa idősebb szeretteit a nap 24 órájában! Még >>>
2023. 02. 06., 16:59
Rövid időn belül két kocsit is nyitva talált Jánoshalmán egy 26 éves helybéli, aki nem volt rest ellopni az autókban fellelt értékeket. A nyomozók azonnal felismerték a kamerafelvételeken. Még >>>
2023. 02. 06., 09:58
A farsang egyik jellegzetes édessége a szalagos fánk. Finom, könnyű a tésztája, nagyon jó fánk recept, készítsd el te is! Még >>>
2023. 02. 06., 09:39
A húsos pástétom maradékmentő receptnek is tökéletes, de friss húst is használhatsz hozzá. Még >>>
2023. 02. 06., 08:59
A Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegyét dr. Finta József plébános képviselte. Még >>>
2023. 02. 06., 08:58
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet mínusz 10 és mínusz 5 fok között várható egész héten, a fagyzugos helyeken hidegebb is lehet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK