2024. 07. 20. szombat
Illés
: 391 Ft   : 360 Ft Benzin: 616.4 Ft/l   Dízel: 623.5 Ft/l   Írjon nekünk

Gyereknap minden korosztálynak az Orbán-napi Borünnepen

Illés György Cinó  |  2016. 06. 02., 22:48

Második nap is izgalmas programok sora várta a fesztiválozókat, akik a helyszínt a jól ismert kisvasúttal is megközelíthették. A gyermeknapba a technika ördöge kicsit beleszólt, de azért nem tudta elrontani ezt a feledhetetlen napot, a felnőttek ellenben a gyermekprogramokon is szemlátomást remekül szórakoztak. Azok is, akik egyébként a fesztivál alapmotívumát adó nedűt, a bort nem kedvelik, akik azonban a szőlő e nemes termékével is jó barátságban vannak, azoknak a bor mellé ajándékba járt a présházak és pincék hűvöse a bortúrák során, ám akiknek a programok fontosabbak, mint a kellemes klíma, azok a nagyszínpad közelében elhelyezett borutcában is kóstolgathatták a hajósiak folyékony kincsét. Érdemes volt tűz közelben maradni, hiszen változatos műsor szórakoztatta e napon is a fesztiválozókat.

A borünnep időzítése miatt nem meglepő, ha a vasárnapi napja gyereknapra esik. Így volt ez idén is, és a szervezők készültek is sokféle programmal a kézműves foglalkozástól a játszóházig, amelyeket a Cabernet Fogadó udvarában rendeztek volna meg, ám a technika ördöge közbeszólt: a helyszíni installációk elhelyezésekor, az áramszolgáltató szakembereivel történt egyeztetés során derült ki, hogy a fogadó elektromos rendszere nem bírja el azt a terhelést, amelyet az épület elé telepített nagykonyha és a gyermeknapi programok ellátásához szükséges volna. Így a gyerekek más programokkal és a vásár forgatagával vigasztalódhattak, és biztosan nem maradtak élmény nélkül.

Borbarátok nagy napja

A bor barátait egésznap várta a borutca, ahol a reggel tíztől induló bortúrákra is lehetett jegyet és hozzá térképet váltani. A túrázók előtt ezúttal 15 pince ajtaja állt nyitva. A bortúrákat a hajósi Vintegro Pinceszövetség szervezte. Akik éltek a bortúrázás lehetőségével, azok tombolasorsoláson is részt vehettek. A két szerencsés nyertes az Androméda Travel Utazási Iroda fölajánlásából egyenként két személyre szóló, egyhetes görögországi szálláslehetőséget nyert. A díjakat vasárnap délután sorsolták ki.

Képgaléria megtekintése (169 db kép)

Forrás: Illés György / KALOhírek

Érdemes volt jól átgondolni hogyan osszák be idejüket a túrázók, mert a programok közt is föl lehetett keresni egy-egy pincét, majd vissza-visszatérni a színpadokhoz, a Hirrlingen tér környékére ahol sok-sok látnivaló várta az érdeklődőket.

Mesejáték „nem csak felnőtteknek”

Reggel tíz órakor a Bab Társulat vásári komédiáját élvezhették az érdeklődők az Orbán-szobor körüli téren, Fenevadak az utcán címmel. A gyerekek néhány állat főszereplésével zajló kalandos mesejátékot láthattak, ám a felnőttek kiélvezték a kétfenekű, szójátékokkal, áthallásokkal tűzdelt szövegek vaskos humorát is, és az itt-ott már-már altestinek mondható, de burkolt, többértelmű poénokon hangosan hahotáztak – akárcsak a középkori vásári komédiások hallgatósága.
Az előadáson készült képek magukért beszélnek.

Képgaléria megtekintése (169 db kép)

Forrás: Illés György / KALOhírek

Délután a folklór jegyében

A nagyszínpadon délben indultak a programok a Musikverein „Frohsinn” Reutlingendorf fúvószenekar népzenei jelleg koncertjével. Műsoruk után ebédszünet követezett, majd ebéd után még mindig a folklór maradt terítéken: a Hajósi Hagyományőrző Sváb Néptánc Egyesület csoportjai léptek föl a nagyszínpadon. A tánccsoportok sorát fél négytől a legkisebbek kezdték, majd hajósi gyerekeket az ifjak követték, végül a felnőtt táncosaik bemutatója zárta a sort.

Képgaléria megtekintése (169 db kép)

Forrás: Illés György / KALOhírek

Koncertek a zárónapon

A néptáncos bemutatók után a kisszínpadon folytatódott a műsor bor és pálinkadalokkal, Posztobányi László előadásában.
A nagyszínpadra az élet a Cimbaliband pergő ritmusaival tért vissza késő délután, majd a Balkán Fanatik esti koncertjével hágott tetőfokra a hangulat, egyben ezzel zárult az idei borünnep programsora.

Képgaléria megtekintése (169 db kép)

Forrás: Illés György / KALOhírek

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 16., 14:32
Életének 77. évében elhunyt a Kalocsai SE hajdani elnöke, szakosztályvezetője, edzője és nagyszerű játékosa Farkas András, a „Bandika”. Mert mindenki csak így ismerte és nevezte nyugdíjasként is a sütőipari vállalat egykori gazdasági igazgatóját, aki ekkor már több száz embert irányított.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 07. 20., 09:43
Az állatok egyre gyakrabban támadnak emberre, ennek ellenére civil szervezetek tiltakoznak a törvény ellen. Még >>>
2024. 07. 19., 19:28
Az üzletvezető felismerte, a kecskeméti rendőrök pedig elfogták a tolvajokat. Még >>>
2024. 07. 19., 18:16
Itt megtudhatja, hogyan alakult folyóink vízállása szerdán. Még >>>
2024. 07. 19., 11:31
A új pszichoaktív anyagok a legveszélyesebb kábítószerek. A rendőrség látókörébe egyre több ilyen szert áruló társaság kerül. Ezúttal Jánoshalmán csaptak le az egyenruhások - VIDEÓVAL! Még >>>
2024. 07. 19., 09:46
Rendőrök, katonák és a lánglovagok közös erővel mentették az állatokat. Még >>>
2024. 07. 17., 15:33
A helyszínre több mentőautót és mentőhelikoptert, valamint a kiskőrösi és a kiskunhalasi hivatásos tűzoltókat riasztották. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK