2021. 12. 06. hétfő
Miklós
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Terítéken Hajós jövőbeni borturisztikai tervei - Merre tovább a borturizmusban?

Terítéken Hajós jövőbeni borturisztikai tervei - Merre tovább a borturizmusban?
Zsiga Ferenc  |  2020. 10. 02., 07:22

Az előző években a megyei önkormányzat a kitűzött céljait teljesítve hatékony lépéseket tett, hogy megyénk borászatai, borturisztikája új lendületet vehessen. Egy határon átnyúló pályázat tette lehetővé, hogy képzések, marketinganyagok, rendezvények, lehetőséget teremtsenek arra, hogy közösségben, közös célokért tudjanak együttműködni a megyei borászatok, szolgáltatók.

Hajóson a Cabernet Látogatóközpontban Hajós városának jövőbeni fejlesztési terveiről, a Duna borrégió lehetséges fejlesztési és marketing irányairól egyeztetett a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat stratégiai kabinetje és az érintett szereplők. 

A megbeszélésen Gál Zsombor, a Magyar Turisztikai Ügynökség borturisztikai szakértője tájékoztatta a megyei érintetteket, hogy milyen lehetőséggel, felületekkel online és offline megoldásokkal tudják segíteni, támogatni a Duna–Tisza közi borturisztikát.

A MEGYEI BOROK TELJES MÉRTÉKBEN BELESIMULNAK A MODERN TRENDEKBE, AMELYEKBEN A KÖNNYED, ILLATOS, ALACSONY ALKOHOLTARTALMÚ BOROK KERÜLNEK ELŐTÉRBE. 

Bács-Kiskun megye a legtöbb szőlő- és bortermelő régió, amely elismertetése, helyzetbehozása az önkormányzat egyik kiemelt feladata, célkitűzése, amely fontos része a megyei turizmusnak. 

A szakértő elmondta, hogy 

EGY 2019-ES FELMÉRÉS ALAPJÁN, A HAZAI TURISTÁK 20%-A RÉSZT VETT A BORTURIZMUSBAN, 10%-A KIFEJEZETTEN ILYEN CÉLLAL KERESTE A LEHETŐSÉGEKET.

Megyénk borturizmusát színesítik, kiegészítik azok a már meglévő látnivalók, turisztikai attrakciók, fürdőhelyek, gasztronómiai kínálat, amelyek így egyedülálló kínálattá teljesednek ki. A kialakult és kialakulóban lévő borutakra felfűzhető élmények teszik teljessé a kínálatot, hogy Bács-Kiskun kedvelt célpontja lehessen a hazai borturizmusnak.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!
2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 06., 19:35
Kedves Gyerekek! Bízunk benne, minden kiscsizma megtelt már ma reggelre! Még >>>
2021. 12. 06., 13:34
A több tagcserén is áteső Omega a legnépszerűbb hazai beatzenekarok egyike lett, Kóbor pedig idővel a gitár helyett csak az éneklésre koncentrált. Még >>>
2021. 12. 06., 10:52
Embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, a nyomozók előterjesztést tesznek a férfiak letartóztatásának indítványozására. Még >>>
2021. 12. 06., 08:04
Íme a hatodik feladvány, jó keresgélést! :) Még >>>
2021. 12. 05., 16:22
A szervezők négy éven át események százaira látogattak el az egész világon, mintegy 3500 jelölt közül válogatták ki azokat, akik a címért megmérkőzhettek Bolognában. Még >>>
2021. 12. 05., 13:15
A Mikulásoknak ma a csomagokat kell összekészíteniük, és elázni se lenne jó... Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés