2022. 12. 07. szerda
Ambrus
: 414 Ft   : 395 Ft Benzin: 704.1 Ft/l   Dízel: 849.7 Ft/l   Írjon nekünk

Terítéken Hajós jövőbeni borturisztikai tervei - Merre tovább a borturizmusban?

Terítéken Hajós jövőbeni borturisztikai tervei - Merre tovább a borturizmusban?
Zsiga Ferenc  |  2020. 10. 02., 07:22

Az előző években a megyei önkormányzat a kitűzött céljait teljesítve hatékony lépéseket tett, hogy megyénk borászatai, borturisztikája új lendületet vehessen. Egy határon átnyúló pályázat tette lehetővé, hogy képzések, marketinganyagok, rendezvények, lehetőséget teremtsenek arra, hogy közösségben, közös célokért tudjanak együttműködni a megyei borászatok, szolgáltatók.

Hajóson a Cabernet Látogatóközpontban Hajós városának jövőbeni fejlesztési terveiről, a Duna borrégió lehetséges fejlesztési és marketing irányairól egyeztetett a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat stratégiai kabinetje és az érintett szereplők. 

A megbeszélésen Gál Zsombor, a Magyar Turisztikai Ügynökség borturisztikai szakértője tájékoztatta a megyei érintetteket, hogy milyen lehetőséggel, felületekkel online és offline megoldásokkal tudják segíteni, támogatni a Duna–Tisza közi borturisztikát.

A MEGYEI BOROK TELJES MÉRTÉKBEN BELESIMULNAK A MODERN TRENDEKBE, AMELYEKBEN A KÖNNYED, ILLATOS, ALACSONY ALKOHOLTARTALMÚ BOROK KERÜLNEK ELŐTÉRBE. 

Bács-Kiskun megye a legtöbb szőlő- és bortermelő régió, amely elismertetése, helyzetbehozása az önkormányzat egyik kiemelt feladata, célkitűzése, amely fontos része a megyei turizmusnak. 

A szakértő elmondta, hogy 

EGY 2019-ES FELMÉRÉS ALAPJÁN, A HAZAI TURISTÁK 20%-A RÉSZT VETT A BORTURIZMUSBAN, 10%-A KIFEJEZETTEN ILYEN CÉLLAL KERESTE A LEHETŐSÉGEKET.

Megyénk borturizmusát színesítik, kiegészítik azok a már meglévő látnivalók, turisztikai attrakciók, fürdőhelyek, gasztronómiai kínálat, amelyek így egyedülálló kínálattá teljesednek ki. A kialakult és kialakulóban lévő borutakra felfűzhető élmények teszik teljessé a kínálatot, hogy Bács-Kiskun kedvelt célpontja lehessen a hazai borturizmusnak.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 12. 02., 13:56
Két év alatt 150 millióval csökkentek Kalocsa éves adóbevételei, miközben a következő évben mintegy 350 milliós rezsiköltség-növekedéssel kell számolni, így a bevételek növelése elkerülhetetlen. A Vállalkozói Klub levélben kérte a javaslat elvetését, de a fentiekre tekintettel a szerda délutáni testületi ülésen mégis megszavazta azt a grémium többsége. A döntéstől bő 60 milliós bevétel-növekedést várnak.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 12. 06., 22:49
E percekben is tart Gulyás Gergely és Hernádi Zsolt MOL elnök-vezérigazgatója. A továbbiakban az ár kutanként és naponként változhat, a ma éjjeltől érvényes árakat már ismertették. Még >>>
2022. 12. 06., 16:15
A Mol a karbantartás után ugyan újraindította a százhalombattai Dunai Finomítót, de a teljes kapacitás elérése több hetes folyamat, egyik napról a másikra nem oldódnak meg az ellátási problémák, és ahhoz az importnak is helyre kellene állnia a jelenlegi pánikvásárlások és készletfelhalmozások mellett - jelentette be a Mol Magyarország ügyvezető igazgatója a Kossuth rádió Déli krónikájában kedden. Még >>>
2022. 12. 06., 16:03
Szilikonból készült muffinsütőformát hívott vissza a forgalomból a Pepco - olvasható a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján kedden közzétett felhívásban. Még >>>
2022. 12. 06., 09:38
Eltűnt a 16 éves Tóth Alisa Angelika! A fiatal, kalocsai lány december 3-án tűnt el, a rendőrség keresi. Még >>>
2022. 12. 06., 08:40
A hatodik játéknaphoz érkeztünk, nézzük a feladványt! Még >>>
2022. 12. 05., 10:52
Folytatódik a változékony idő a jövő héten is, a hét elején egy érkező hidegfront miatt csapadékra kell számítani, a hét második felében pedig inkább felhős, borult idő várható, többfelé esővel, záporral. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK