2021. 12. 07. kedd
Ambrus
: 366 Ft   : 324 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Harta központjában modern szálláshely épül

Zsiga Ferenc  |  2019. 03. 01., 08:58

Javában tart Hartán a központi fekvésű, romos volt iskolaépület építési területként történő átadása, illetve a munkálatok előkészítése, hogy az enyészet rágta tanintézet nyugati szárnyából egy modern, hét szobaegységből álló szálláshelyet a Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány (JETA) támogatásával építsenek. Mint korábban beszámoltunk róla, ugyan ennek az ingatlannak a másik részéből, de TOP forrásból alakították ki a szociális központot befogadó épületet. A szálláshelyfejlesztés első ütemére még a tavalyi évben 39 millió 369 ezer forintot ítélt meg az JETA Kuratóriuma.

A településképet pozitívan befolyásoló projektről Dollenstein László polgármester elmondta: az önkormányzat azzal számol, hogy a Kalocsa-Paks Duna-hídon, valamint a Paks II beruházáson dolgozó szakemberek szállás igénye Hartán is jelentkezik. A nagyközségben az tapasztalják, hogy

ugyan a növekvő idegenforgalmon miatt egyre több a falusi és kerékpáros turizmust kiszolgáló vendégház, apartman, ám egy nagyobb esemény, például kolbászfesztivál, falunap, sváb bál esetén további szálláshelyekre lenne szükség.

Az új szálláshely kialakítása azt is lehetővé teszi, ha testvérvárosi delegációk érkeznek, azokat kulturált, központi fekvésű helyen tudják majd elszállásolni.

A terveket elénk tárva a polgármester kifejtette: a felújítandó volt iskolaépületben hét szobaegységet alakítanak ki, 14 fő részére. A kétszemélyes szobák fürdővel és konyhasarokkal lesznek ellátva, egy lakrészhez az akadálymentes közlekedést is biztosítják.

A hamarosan induló első ütemben az alépítményi munkákat, a felépítményi munkák közül a vasbetonszerkezeteket, falazatokat, falszigetelést, a fedélszerkezetet, cserépfedést és a homlokzati nyílászárók cseréjét végzik el. Ezek a munkák az első ütemre elnyert összegből várhatóan 2019 szeptember 30-ig befejeződnek, de az épület ebben az állapotában értelemszerűen még használaton kívül marad.

A befejezéshez szükséges összeget ugyancsak a JETA-hoz az idei pályázati ciklusban, február 15-ig benyújtott pályázatuk sikeres elbírálásától remélik – mondta a polgármester, aki szerint már az első ütem megvalósítása jelentős változást hoz, hiszen a község központjában a romos épület helyett egy ugyan még nemes vakolat nélküli, de már tetővel ellátott, impozáns épület lesz látható.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 07., 10:30
A karácsonyi szezonban ismét karitatív kampányt indít a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az OMV Hungária: a töltőállomásokon megvásárolható adománykártyákkal lehet támogatni az alapítvány munkáját. Még >>>
2021. 12. 07., 08:41
A hetedik játéknaphoz érkeztünk, lássuk a feladványt! Még >>>
2021. 12. 06., 19:35
Kedves Gyerekek! Bízunk benne, minden kiscsizma megtelt már ma reggelre! Még >>>
2021. 12. 06., 13:34
A több tagcserén is áteső Omega a legnépszerűbb hazai beatzenekarok egyike lett, Kóbor pedig idővel a gitár helyett csak az éneklésre koncentrált. Még >>>
2021. 12. 06., 10:52
Embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, a nyomozók előterjesztést tesznek a férfiak letartóztatásának indítványozására. Még >>>
2021. 12. 06., 08:04
Íme a hatodik feladvány, jó keresgélést! :) Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés