2021. 11. 28.
Stefánia
: 368 Ft   : 326 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Hartai Őrült Hajók Versenye – Idén pihent a tangavitorlás, az élen a sörkalózok, de nyertek a Kecskés Nyuggerek is

Illés György Cinó  |  2019. 08. 19., 15:46

Beszéljenek magukért a képek, beleértve az álló- és a mozgóképeket is, mivel a döntő futamot videóra vettük. Annyit azért le kell szögezni, hogy ezen a versenyen nem a győzelem a fontos, sőt, még csak nem is a részvétel, hanem a jó kedv, ami miatt ebben az évben minden korábbinál többen kilátogattak a Hartai-szigetre, pedig idén először belépős volt a buli. A díjkiosztót Dollenstein László, Harta polgármestere nyitotta meg, majd a dobogósok jutalmain kívül egy sor különdíjat is kiosztottak a zsűri döntése nyomán. A KALOhírek környezetvédelmi különdíját soron kívül, egyből a döntő után kiosztottuk.

A Hartai-sziget festői környezetében idén hatodszor megtartott Őrült Hajók Versenyéhez a szokásos színes programkavalkád kapcsolódott, sőt még színesedett is a kínálat, hiszen idén trash art, valamint airsoftbemutató is kapcsolódott a korábbi évekből is ismert kirakodóvásár, eszem-iszom és dínomdánom, az ugrálóvárral, kishajóépítő barkácsműhellyel fölszerelt gyereksarok, a lovagoltatás, sörösrekeszmászás, valamint a pompás koncertek mellé – utóbbiakról önálló cikkünk készül, a szombatiakról videós ízelítőkkel.

Képgaléria megtekintése (45 db kép)

Forrás: Illés György Cinó

Az őrült hajók és azok versenye nyújtotta látványosság tehát csak az apropó, de mindenképp megkülönböztetett figyelmet érdemel. Igaz, a korábbi évek mezőnyéhez viszonyítva most kevesebben álltak rajthoz – ami azonban a küzdelem izgalmaiból jottányit sem vett el -, ellenben minden eddiginél népesebb közönség kísérte figyelemmel a próbatételt. A karszalagos beléptetésnek hála, ebben az évben először pontos számai vannak a szervezőknek közönség lélekszámát illetően:

 • A 14 év alatti gyermekeknek, nyugdíjasoknak és vendégeknek osztott, ingyenes karszalagból 1400 db
 • fizetős karszalagból 1800 db fogyott, így
 • ÖSSZESEN 3200 LÁTOGATÓT KÖNYVELHETETT EL A HATODIK ŐRÜLT HAJÓK VERSENYE.

A verseny két futamból állt: először egyenként teljesítették a távot a csapatok, hogy a második, döntő futamban már csak az öt leggyorsabb vízi alkalmatlanság álljon rajthoz.
Így nézett ki a vízre szállás az előfutamok során (A döntő futamot teljes egészében lásd a cikk alatt!):

Hartáé lett a Hartai-sziget

A díjkiosztón a megjelenteket köszöntő Dollenstein László örömmel szólt arról, hosszas fáradozás után a település önkormányzatának sikerült visszaszerezni a szigetet azzal, hogy hatalmas anyagi áldozatok árán és rengeteg munka, egyeztetés nyomán megvásárolták azt a több száz kistulajdonostól.

A település forrásai, köztük pályázati támogatások fölhasználásával már hozzá is láttak a sziget csinosításához, elektromos áram hálózati fejlesztést hajtottak végre, kellő áramkapacitást biztosítva ahhoz, hogy nemcsak ennek a rendezvénynek, hanem más közösségi alkalmaknak lehessen méltó helyszíne a sziget festői környezete. Amint a polgármester rámutatott, ez bizonyára találkozik a Duna-partra kirándulók, strandolók és minden szigetakó igényeivel.

Képgaléria megtekintése (45 db kép)

Forrás: Illés György Cinó

Ezt követően kiosztották a legjobbaknak járó kupákat, és minden résztvevőnek emléklapot, emlékmedált adtak át, bíztatva minden jelenlévőt hogy a következő években már versenyzőként érkezzen az őrületes megmérettetésre.

EREDMÉNYEK:

 • Első lett a Sörkalózok rettenthetetlen csapata.
 • Második helyen a Jägermeister zárt.
 • Harmadik helyezett a Köpet Csapat lett.

Különdíjak

A tavaly először megrendezett sörösrekeszmászó verseny résztvevői a puszta dicsőségért versengtek, azért ugyanis díjajzás nem járt. A 18 rekeszes rekordot – amivel a híd alatti mederszakasztól indulva a hídtól karnyújtásnyira lehetett fölérni – ketten is teljesítették, az egyiküket videóra is vettük, és egy önálló cikkben be is mutatjuk a lélegzetelállító mutatványt.

 • A legőrültebb hajó különdíját a korábbi évekből is már jól ismert Flinstonék csapata vihette haza
 • A leggyorsabb hajó a Köpet lett.
 • Vigaszdíjat kapott a Vuk csapat.
 • A „Különdíj” az Aztakeservit hajóé lett, akikről önálló cikkünk készül, mivel ők a KALOhírek környezetvédelmi különdíját is „átvehették”, egyből a partraszállás után.
 • A legfiatalabb legénység Noé és Állatai
 • különdíjas: Aztakeservit
 • A kishajóépítő barkácsverseny győztese a hartai Obonyik Szilárd, második Ranyhoczki Dávid lett. A harmadik helyezettet a szervezők nem ismerték, a papír meg elkallódott : )
  >>> Frissítés! Egy kedves olvasónk megírta portálunknak, hogy a harmadik helyezett hajóépítő Szlovák Barnabás lett. 

AZ ŐRÜLT HAJÓK DÖNTŐ FUTAMÁT VIDEÓRA IS VETTÜK:

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 27., 19:15
Személyi sérüléssel járó baleset történt az 5301-es számú úton. Még >>>
2021. 11. 26., 13:15
A tamási rendőrök egy koporsók és urnák forgalmazásával foglalkozó vállalkozót vettek őrizetbe november 24-én késő este, aki legális üzlete mellett kábítószer-kereskedelemmel is foglalkozott. Még >>>
2021. 11. 26., 11:42
Egy lószállítót vontató személyautó és egy másik gépkocsi karambolozott csütörtök este Miske belterületén. Két személyt szállítottak a mentők a kalocsai kórházba. Még >>>
2021. 11. 26., 11:13
Orbán Viktor: „Meghosszabbítjuk az oltási akcióhetet, ezért akik eddig elmulasztották az oltakozás lehetőségét, a jövő héten is felvehetik a vakcinát regisztráció nélkül” Még >>>
2021. 11. 26., 10:15
2021.11.27-én 9:00-18:00 óra között Hagyományőrző nap lesz a Kalocsai Sportcsarnokban. Még >>>
2021. 11. 26., 08:44
Tudtad, hogy Magyarországon minden ötödik nőt ért már élete során fizikai bántalmazás a partnere részéről? A kapcsolati erőszak egyetlen formája sem elfogadható! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei