2021. 12. 07. kedd
Ambrus
: 366 Ft   : 324 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Hartán napelemes kamerarendszer vigyázza a tiltott hulladéklerakást – Biztos a lebukás

Zsiga Ferenc  |  2018. 12. 26., 18:32

Legutóbbi hartai látogatásunk alkalmával Dollenstein László, Harta polgármestere mutatta be azt a napelemes kamerarendszert, amelyet a már felszámolt, rekultiváció alatt álló szeméttelep őrzésére létesítettek. A többségében német nemzetiségűek lakta, sváb hagyományaira büszke Hartán irigylésre méltóan példás a rend és a tisztaság. Ám hogy ez így is maradjon, négy napelemes kamerából álló rendszerrel riasztják el az illegális hulladéklerakókat, vigyázzák a több hektárnyi, már lezárt szeméttelepet.

Dollenstein László arról tájékoztatta portálunkat, hogy a biztonsági IP megfigyelő kamerák telepítésére azért volt szükség, mert időről-időre intézkedniük kellett az illegálisan lerakott szemét, hulladék elszállítására, hogy ne elhanyagolt kép fogadja a községbe érkezőket. Az ezzel járó kiadások is indokolták, hogy a megelőzés érdekében erre a nehezen belátható és őrizhető területre kamerarendszert telepítsenek.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Mint a polgármester kifejtette, a gondot az okozta, hogy a volt szeméttelep olyan helyen fekszik, ahol nem csak a vezetékes internet kapcsolat megteremtése ütközött nehézségekbe, de az elektromos áramellátást is csak nagy költség árán tudták volna biztosítani.

Külföldi és más településeken szerzett tapasztalatok alapján merült fel, hogy az illegális szemétlerakó, később esetleg táborhelyek és azok vonzáskörzetei, az erdők ki- és bevezető útjaihoz, más célterületekhez napelemes kamerarendszert telepítsenek.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a volt szeméttelepre ügyelő, napelemes tápellátású négy kamera telepítése óta – igaz, csak több lebukást követően – gyakorlatilag megszűnt az illegális hulladéklerakás azon a területen. Hartán a szinte biztos felelősségre vonás megfelelő visszatartó erőt jelent az ilyen cselekményekkel próbálkozók körében.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 07., 10:30
A karácsonyi szezonban ismét karitatív kampányt indít a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az OMV Hungária: a töltőállomásokon megvásárolható adománykártyákkal lehet támogatni az alapítvány munkáját. Még >>>
2021. 12. 07., 08:41
A hetedik játéknaphoz érkeztünk, lássuk a feladványt! Még >>>
2021. 12. 06., 19:35
Kedves Gyerekek! Bízunk benne, minden kiscsizma megtelt már ma reggelre! Még >>>
2021. 12. 06., 13:34
A több tagcserén is áteső Omega a legnépszerűbb hazai beatzenekarok egyike lett, Kóbor pedig idővel a gitár helyett csak az éneklésre koncentrált. Még >>>
2021. 12. 06., 10:52
Embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, a nyomozók előterjesztést tesznek a férfiak letartóztatásának indítványozására. Még >>>
2021. 12. 06., 08:04
Íme a hatodik feladvány, jó keresgélést! :) Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés