2021. 12. 07. kedd
Ambrus
: 366 Ft   : 324 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Hartán új Szociális Alapszolgáltatási Központ épül – Márciusig elkészül a 78 milliós beruházás

Zsiga Ferenc  |  2019. 01. 03., 14:59

Harta hamarosan egy gyönyörű, modern épülettel lesz gazdagabb. A helyben régi Szabó iskolának nevezett épületből alakítják ki az új Szociális Alapszolgáltatási Központot. A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Területi- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán elnyert 77 millió 960 ezer forintból az átalakítási és felújítási munkálatokat, a Jövőnk Energiája Terület-és Térségfejlesztési Alapítvány (JETA) 40 millió forintos pályázati forrásából a régi épületrészek elbontását finanszírozzák. Dollenstein László polgármester tájékoztatása szerint az új Szociális Alapszolgáltatási Központot várhatóan április elejétől foglalják el a jelenleg a község különböző épületeiben dolgozó szakemberek.

Az önkormányzat erőfeszítései nyomán szépen formálódik Harta központja. A régi, helyben csak Szabó iskolának nevezett házas ingatlanból alakítják ki a Szociális Alapszolgáltatási Központ új épületét, amelynek környezete is megújul.


Forrás: Zsiga Ferenc

A megvalósítás alatt álló projektről szólva Dollenstein László polgármester rámutatott: a korábban iskolaként működő létesítményt az 1900-as évek elején építették. Az U alaprajzú volt iskola dél-nyugati szárnyát elbontották, helyére az új alaprajznak megfelelő épületrész került. Az iskolát mintegy 20 éve, észak-keleti irányba bővítették, így azt a már korszerűbb anyagok következtében csak felújítják.

A munkálatok során a teljes homlokzat külső szigetelését, a külső és belső nyílászárók, a belső padozat cseréjét elvégzik. A mennyezet szigetelése, burkolás, oldalfalak vakolása, a meglévő falak vakolásának javítása, a festés és mázolás várhatóan március végéig befejeződik.

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Területi és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán elnyert 77 millió 960 ezer forintból megvalósulómodernizálás része, hogy férfi és női akadálymentes vizesblokkokat alakítanak ki, de a villamos hálózatot és az épületgépészeti berendezéseket is korszerűre cserélik- mondta a polgármester.


Forrás: Zsiga Ferenc

Dollenstein László emlékeztetett: a projekt megvalósítása azzal kezdődött, hogy az épület új alaprajz szerinti kialakításához szükséges bontási munkálatokat a JETA pályázatán elnyert 40 millió forintból elvégezték.

A településvezető szerint a fejlesztés egyik fő célja, hogy a szociális alapszolgáltatásban jelenleg más és más helyen dolgozó szakemberek egy épületbe kerüljenek. A 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 07., 10:30
A karácsonyi szezonban ismét karitatív kampányt indít a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az OMV Hungária: a töltőállomásokon megvásárolható adománykártyákkal lehet támogatni az alapítvány munkáját. Még >>>
2021. 12. 07., 08:41
A hetedik játéknaphoz érkeztünk, lássuk a feladványt! Még >>>
2021. 12. 06., 19:35
Kedves Gyerekek! Bízunk benne, minden kiscsizma megtelt már ma reggelre! Még >>>
2021. 12. 06., 13:34
A több tagcserén is áteső Omega a legnépszerűbb hazai beatzenekarok egyike lett, Kóbor pedig idővel a gitár helyett csak az éneklésre koncentrált. Még >>>
2021. 12. 06., 10:52
Embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, a nyomozók előterjesztést tesznek a férfiak letartóztatásának indítványozására. Még >>>
2021. 12. 06., 08:04
Íme a hatodik feladvány, jó keresgélést! :) Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés