2021. 12. 07. kedd
Ambrus
: 366 Ft   : 324 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Őrült Hajók Versenye – Két rendezvény frigye: főzőversennyel bővült és kétnapos lett az őrület

Illés György Cinó  |  2017. 08. 16., 07:05

Egy hartai vállalkozó kezdeményezésére már tizedik éve megrendezték az Őrült Hajók Versenyétől teljesen függetlenül, a hagyomány szerint július utolsó hétvégéjén. A program: főzőverseny, koncertek, táncmulatság. Most először összekapcsolták a két rendezvényt a szervezők, hatalmas szinergiával befejezetté téve a tényt, hogy a hartai Őrült Hajók Fesztiválja a nyárvég egyik legnagyobb bulija lett, vásárral, koncertekkel, gyereksarokkal és immár két rangos versennyel.

Hála a vállalkozók és egyesületek bejáratott programjának, és az arra csapatorstól érkező érintetteknek, a pénteki programok során – bár a másnapi nézőcsúcstól elmaradt a látogatók száma – nyoma sem volt a „nulladik napi pangásnak”. A főzőversenyre a szervezők becslése szerint mintegy 380 fővel jelentek meg a cégek és civil szervezetek, a civileknél is civilebb baráti társaságokkal kiegészülve, hogy főzőcskézéssel, közös ebéddel erősítsék a közösségek tagjai közti kapcsolatokat és együttműködést, és közben jól szórakozzanak.

Képgaléria megtekintése (54 db kép)

Forrás: Illés György / KALOhírek

A rendezvény idején kajakozni, kenuzni is lehetett – saját felelősségre – ingyenesen, bár e programelemek még nem érték el a kritikus népszerűséget, egy percet sem kellett sorban állni.
Egyébként úgy tudjuk, a kajak-kenu ágazatot jövőre szervesebben kívánják integrálni a szervezők a verseny menetébe. Ez az említett hajónemek népszerűsítéséhez is hozzájárulhat, mivel sokan talán csak azért nem szállnak vízre ezeken a járműveken az Őrült Hajók Versenye alkalmából, mert attól tartanak, hogy így túl normálisnak tűnnének.

Ezen a napon azonban a vízi közlekedési eszközök csak mellékszerepet töltöttek be, most a bográcsok vitték a prímet és a söröspoharak – csónakok helyett az ivócsónakok.
A főzőcskéző társaságok közül 11 csapat nevezett be a megmérettetésbe hivatalosan is.
Személyes benyomásunk szerint nem lehetett könnyű dolga a Dollenstein László, Harta polgármestere, Adorján László, a hartai Duna-kör elnöke, valamint Hus László paksi blokkvezető alkotta zsűrinek, amikor a sok-sok ínycsiklandó étel közül kellett választania. Odaérkezvén, még be sem léptünk a Hartai-sziget kiváló fesztiválhelyszínt nyújtó területére, már olyan illatorgia fogadott, hogy összecsordult a szánkban a nyál, közelebb lépve pedig az ételek még ígéretesebbek voltak. Az ítészek végül valahogy csak-csak megbirkóztak a feladattal, döntésük nyomán az eredmények a következőképpen alakultak:

ELSŐ HELYEZÉST ÉRT AZ AGRO-HARTA KFT. SZARVAS PÖRKÖLTJE


A MÁSODIK HELYRE A „SÖRDÖGÖK” CSAPATA ÁLTAL GAZDAGON KÉSZÍTETT, HARTAI PAPRIKÁS KRUMPLIT RANGSOROLTA A ZSŰRI,

HARMADIK HELYEN PEDIG A VADDISZNÓPÖRKÖLTET FŐZŐ VAJDA-FERR KFT. CSAPATA ZÁRT.

Képgaléria megtekintése (54 db kép)

Forrás: Illés György / KALOhírek

Érdekesség, hogy az ezüstérmes papirkás krumpli készítői már három alkalommal ugyanezzel az étellel neveztek be a versenybe – amint büszkén elújságolták munkatársunknak –, és ételük kevésbé nobilis jellege dacára eddig minden alkalommal sikerült a díjazottak közt végezniük.

Ugyanakkor eddig az első helyet nem sikerült megszerezniük, ami továbbra is várat magára.

Mindenesetre, derék, hogy egy paprikás krumplival ilyen kiegyenlítetten jó eredményt tudtak elérni ebben a szimatunk alapján kifejezetten erős mezőnyben.
Igaz, megadják a módját annak a paprikás krumplinak:

EGY EGÉSZ FÜSTÖLT CSÜLKÖT FÖLAPRÍTVA, A CSÜLÖKCSONTOT IS BELEFŐZVE KÉSZÍTIK, ÉS SONKADARABOKKAL IS KILÓSZÁM DÚSÍTJÁK A SZALONNÁVAL, JÓ FÉLE HARTAI KOLBÁSSZAL IS JÓCSKÁN MEGBOLONDÍTOTT BOGRÁCSOST, AMELYET SZIGORÚAN FA TÜZE FÖLÖTT FŐZNEK MEG.

Időközben már javában készülődtek a csapatok a másnapi hajóversenyre, a szorgalmasabbak pályaedzést tartottak, gyakorolták a vízre szállást, mások még ekkor végezték az utolsó simításokat a hajójukon.

Képgaléria megtekintése (54 db kép)

Forrás: Illés György / KALOhírek

Estefelé mécsesgyújtással emlékeztek meg az egykori hartai hajósokról, kiemelten a hajózás áldozatairól. A délutáni programokhoz DJ Leitheizer Róbert szolgáltatott hangulatos zenét, majd nyolc órától indult a show a színpadon.

Ezen az estén a hard rock hazai és nemzetközi klasszikusainak slágereit játszva a közönséget a ’70-80-as évekbe repítő, hartai New Generation, majd az ország jelenleg legtöbbet foglalkoztatott rock and roll formációja, a Pedrofon együttes adott koncertet, majd éjféltől kimerülésig retro buli szórakoztatta a közönséget.

Mondhatni, „benne volt a bugi a lábukban”, hiszen vérpezsdítő muzsikájával már a Pedrofon koncertje is táncparketté változtatta a Duna-parti nézőteret.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!
2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 07., 10:30
A karácsonyi szezonban ismét karitatív kampányt indít a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az OMV Hungária: a töltőállomásokon megvásárolható adománykártyákkal lehet támogatni az alapítvány munkáját. Még >>>
2021. 12. 07., 08:41
A hetedik játéknaphoz érkeztünk, lássuk a feladványt! Még >>>
2021. 12. 06., 19:35
Kedves Gyerekek! Bízunk benne, minden kiscsizma megtelt már ma reggelre! Még >>>
2021. 12. 06., 13:34
A több tagcserén is áteső Omega a legnépszerűbb hazai beatzenekarok egyike lett, Kóbor pedig idővel a gitár helyett csak az éneklésre koncentrált. Még >>>
2021. 12. 06., 10:52
Embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, a nyomozók előterjesztést tesznek a férfiak letartóztatásának indítványozására. Még >>>
2021. 12. 06., 08:04
Íme a hatodik feladvány, jó keresgélést! :) Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés