2024. 07. 25. csütörtök
Kristóf, Jakab
: 394 Ft   : 363 Ft Benzin: 616.4 Ft/l   Dízel: 623.5 Ft/l   Írjon nekünk

Shrek, Barbi baba, Pom Pom úszóegységek végeztek az Őrült Hajók Verseny élmezőnyében

Zsiga Ferenc  |  2023. 08. 15., 09:28

Egy év elteltével megint teljes volt az őrület a Hartai Duna-parton, ahol szombaton, a szentelési ceremóniát követően újra vízre szálltak az őrült hajók. A cél ezúttal sem volt kevesebb, minthogy a hétköznapi halandókból álló, mintegy 2500 főnyi közönséget megdöbbentsék, elcsodálkoztassák a józan ész határait súroló, de azért tartósan a víz felszínén maradó eszközeikkel. Az persze most sem volt elég, hogy az induló csapatok Arkhimédesz ismert törvényét –„minden folyadékba mártott testre akkora felhajtóerő hat…” a nagyobb nyilvánosság előtt bizonyítsák. Amellett hogy lebegtek, ötletesnek, esztétikusnak, és még gyorsnak is lenniük kellett.

A nap eseményeit végig izgulva bizton állíthatjuk: őrült gondolatok őrült megvalósításában ezúttal sem volt hiány, a hajóépítők fantáziájának ezúttal sem szabott gátat a józan ész. Mint az eredményhirdetéskor kiderült, a siker kulcsa abban volt, hogy a közönség és a zsűri által egyaránt jól ismert mesefigurákkal operáljanak a versenyzők.

Akik ezt tették, jól tették, mert az ítészek hosszas „mérlegelés” és persze pontos időmérés után úgy döntöttek, hogy az első helyet a Shrek csapat érdemelte ki. 
Mégpedig a híres mesefilm megszólalásig hű azon figuráival, akik a tököt mintázó hajójukkal kápráztatták el elsősorban a gyerekeket és a felnőttmesék szerelmeseit.


Forrás: Illés György / KALOhírek


A hartaiakból álló Shrek-legénység olyannyira jól szerepelt, hogy ezzel a produktumukkal a tavaly elnyert bajnokcsapat címüket is megtartották. Biztosan szubjektív, de a véleményeket hallva a közönségnek a hajón kívül talán a filmben az Eddie Murphy által alakította szamár figurája tetszett a legjobban.


Ugyan a Shrek filmmel ellentétben világszenzáció és kasszasiker nem lett belőle, de második helyen a Pesti - Gyál csapat által megjelenített, a magyar népmesék sorozatból ismert Csukás István Pom Pomja, persze szegény Gombóc Artúrral a fedélzeten végzett.


Forrás: Illés György / KALOhírek


Harmadik helyezett a Jagermeister, azaz a vadászmester szeszesital üvegre hajazó úszóalkalmatosság lett, míg a leggyorsabbnak az a papír katamarán bizonyult, amit nagy rutinról és ötletességről tanúbizonyságot téve a hartai és budapesti fiatalokból álló Papírhajó csapat közvetlenül az indulás előtt a parton, a közönség szeme láttára hajtogatott össze, megdöbbentő hossza pedig elérte a 3,5 – 4 métert.


Forrás: Illés György / KALOhírek


Mindenképpen említést kell tenni a különdíjat kiérdemlő Barbi(k) csapat hölgy és fiú tagjairól, akik munkabeosztása úgy alakult, hogy míg a parton a Barbi babának öltözött négy szépséges lány szelfizett a közönséggel, addig a fiúk a vízen próbálták tartani a rózsaszínben pompázó úszóegységüket. Talán mondani sem kell, hogy a csapat tagjai helyi lokálpatrióták voltak és valamennyien hartai lakcímmel rendelkeznek.


Forrás: Illés György / KALOhírek


Mint emlékezetes, a pénteki P. Mobil, majd az azt követő ABS koncert kegyeleti okból - a helyszínen elhunyt a hangtechnikus - elmaradt, de mint Szöllősi Rafael főszervezőtől megtudtuk, a P. Mobil azt az ígéretet tette, hogy a fellépést egy előre egyeztetett időpontban pótolni szeretnék.

Egyébiránt a fenntarthatóság jegyében, minden elemében környezetbarát nagyrendezvény abban is különleges volt, hogy a már megszokott fémből készült díjak helyett hartai mintával kézzel festett ládikókat kaptak a győztesek.

Az Őrült Hajók Verseny szombati programja a Kalus Trió, a Roy & Ádám Trió, majd a Clippers fellépésével a hajnali órákban, még mindig több száz vendég részvételével ért véget.Forrás: baon.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-07-21 08:54:11
Július második hetében immár a második turnusát tartotta a Méhecskék SE Kalocsa egyik legnépszerűbb nyári, nem bentlakásos focitáborának, amely ezúttal is telt házzal üzemelt mindkét turnusában.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 07. 25., 09:19
Hálózati meghibásodás miatt tapasztalható a vízszolgáltatás kimaradása. Már dolgoznak a hiba elhárításán. Még >>>
2024. 07. 23., 13:54
És ez csak Bács-Kiskun vármegye „termése”… Még >>>
2024. 07. 21., 18:54
A jövő hét végén már a közepes szintet is elérheti a pollenkoncentráció. Még >>>
2024. 07. 20., 09:43
Az állatok egyre gyakrabban támadnak emberre, ennek ellenére civil szervezetek tiltakoznak a törvény ellen. Még >>>
2024. 07. 19., 19:28
Az üzletvezető felismerte, a kecskeméti rendőrök pedig elfogták a tolvajokat. Még >>>
2024. 07. 19., 18:16
Itt megtudhatja, hogyan alakult folyóink vízállása szerdán. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK