2023. 11. 30. csütörtök
András, Andor
: 378 Ft   : 345 Ft Benzin: 603.6 Ft/l   Dízel: 651.3 Ft/l   Írjon nekünk

Shrek, Barbi baba, Pom Pom úszóegységek végeztek az Őrült Hajók Verseny élmezőnyében

Zsiga Ferenc  |  2023. 08. 15., 09:28

Egy év elteltével megint teljes volt az őrület a Hartai Duna-parton, ahol szombaton, a szentelési ceremóniát követően újra vízre szálltak az őrült hajók. A cél ezúttal sem volt kevesebb, minthogy a hétköznapi halandókból álló, mintegy 2500 főnyi közönséget megdöbbentsék, elcsodálkoztassák a józan ész határait súroló, de azért tartósan a víz felszínén maradó eszközeikkel. Az persze most sem volt elég, hogy az induló csapatok Arkhimédesz ismert törvényét –„minden folyadékba mártott testre akkora felhajtóerő hat…” a nagyobb nyilvánosság előtt bizonyítsák. Amellett hogy lebegtek, ötletesnek, esztétikusnak, és még gyorsnak is lenniük kellett.

A nap eseményeit végig izgulva bizton állíthatjuk: őrült gondolatok őrült megvalósításában ezúttal sem volt hiány, a hajóépítők fantáziájának ezúttal sem szabott gátat a józan ész. Mint az eredményhirdetéskor kiderült, a siker kulcsa abban volt, hogy a közönség és a zsűri által egyaránt jól ismert mesefigurákkal operáljanak a versenyzők.

Akik ezt tették, jól tették, mert az ítészek hosszas „mérlegelés” és persze pontos időmérés után úgy döntöttek, hogy az első helyet a Shrek csapat érdemelte ki. 
Mégpedig a híres mesefilm megszólalásig hű azon figuráival, akik a tököt mintázó hajójukkal kápráztatták el elsősorban a gyerekeket és a felnőttmesék szerelmeseit.


Forrás: Illés György / KALOhírek


A hartaiakból álló Shrek-legénység olyannyira jól szerepelt, hogy ezzel a produktumukkal a tavaly elnyert bajnokcsapat címüket is megtartották. Biztosan szubjektív, de a véleményeket hallva a közönségnek a hajón kívül talán a filmben az Eddie Murphy által alakította szamár figurája tetszett a legjobban.


Ugyan a Shrek filmmel ellentétben világszenzáció és kasszasiker nem lett belőle, de második helyen a Pesti - Gyál csapat által megjelenített, a magyar népmesék sorozatból ismert Csukás István Pom Pomja, persze szegény Gombóc Artúrral a fedélzeten végzett.


Forrás: Illés György / KALOhírek


Harmadik helyezett a Jagermeister, azaz a vadászmester szeszesital üvegre hajazó úszóalkalmatosság lett, míg a leggyorsabbnak az a papír katamarán bizonyult, amit nagy rutinról és ötletességről tanúbizonyságot téve a hartai és budapesti fiatalokból álló Papírhajó csapat közvetlenül az indulás előtt a parton, a közönség szeme láttára hajtogatott össze, megdöbbentő hossza pedig elérte a 3,5 – 4 métert.


Forrás: Illés György / KALOhírek


Mindenképpen említést kell tenni a különdíjat kiérdemlő Barbi(k) csapat hölgy és fiú tagjairól, akik munkabeosztása úgy alakult, hogy míg a parton a Barbi babának öltözött négy szépséges lány szelfizett a közönséggel, addig a fiúk a vízen próbálták tartani a rózsaszínben pompázó úszóegységüket. Talán mondani sem kell, hogy a csapat tagjai helyi lokálpatrióták voltak és valamennyien hartai lakcímmel rendelkeznek.


Forrás: Illés György / KALOhírek


Mint emlékezetes, a pénteki P. Mobil, majd az azt követő ABS koncert kegyeleti okból - a helyszínen elhunyt a hangtechnikus - elmaradt, de mint Szöllősi Rafael főszervezőtől megtudtuk, a P. Mobil azt az ígéretet tette, hogy a fellépést egy előre egyeztetett időpontban pótolni szeretnék.

Egyébiránt a fenntarthatóság jegyében, minden elemében környezetbarát nagyrendezvény abban is különleges volt, hogy a már megszokott fémből készült díjak helyett hartai mintával kézzel festett ládikókat kaptak a győztesek.

Az Őrült Hajók Verseny szombati programja a Kalus Trió, a Roy & Ádám Trió, majd a Clippers fellépésével a hajnali órákban, még mindig több száz vendég részvételével ért véget.Forrás: baon.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-11-24 10:01:49
Érkezik a Mikulás, puttonya pedig ajándékcsomagot rejt minden résztvevő gyermek számára! Sőt, pattanjatok fel ti is a Mikulás szánjára!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 11. 29., 09:20
A pályázatnak köszönhetően lehetőség nyílt a kórház fekvőbeteg kapacitásainak tehermentesítésére az ambulánsan is ellátható betegektől. Még >>>
2023. 11. 28., 15:15
Dr. Filvig Géza: az önkormányzati választás tétje, hogy a kalocsai laktanyában migránsokat fognak elhelyezni, vagy az épülő Paks 2 beruházáshoz kapcsolódó feladatokat fogja kiszolgálni. Még >>>
2023. 11. 27., 12:03
Fenyőtermesztésből Magyarországon csaknem 600-700 családi gazdaság él meg. Még >>>
2023. 11. 24., 12:30
A mák és a sajt meglepően jól passzol egymáshoz, így nem csoda, ha tortában köt ki mindkét alapanyag. A meggyes réteg pedig már szinte elengedhetetlen, ha mákos süti készül. Még >>>
2023. 11. 22., 12:15
A vendégek fogadása miatt egy nagytakarítás beütemezése például mindenképpen hasznos, de ha nem akarod túlterhelni magad, az a biztos, ha elosztod több hétre a teendőidet. Így ha december elején nekilátsz a rendrakásnak, szentestére már biztosan minden szép lesz. Még >>>
2023. 11. 22., 10:58
Bár a kivágott ruhák már jó ideje uralják a divatot, a csípő- és deréktájon stratégikusan elhelyezett lyuk, ami néha még a fenék tetejét is éppen hogy megmutathatja, a saját műfajává nőtte ki magát. Olyannyira, hogy 2023-ban sorra tűntek fel a sztárok csípővillantós ruhában, illetve nadrágban. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK