2022. 08. 09. kedd
Emőd
: 393 Ft   : 385 Ft Benzin: 754.8 Ft/l   Dízel: 786.9 Ft/l   Írjon nekünk

Teljes őrület egy év kényszerszünet után - már pénteken megtelt az Őrült Hajók Versenyére a Hartai-sziget

Illés György Cinó  |  2021. 08. 16., 18:59

Ugyan tavaly is megszervezték a hetedik őrült hajók versenyét, azonban megtartani a koronavírus járvány miatt sajnos nem lehetett, a már tavasszal látható bizonytalansági tényezők miatt jó idejében lefújták a bulit. Idén is május körül derült csak ki, hogy valószínűleg meg lehet majd tartani a versenyt, így a szokásosnál rövidebb idő alatt kellett tető alá hozni a rendezvényt ezért most kétszeres lendülettel, hogy stílusosan mondjuk, dupla őrülettel kellett magukat a szervezésbe vetniük a szervezőknek, akiknek így nagyon jól jött, hogy az előző évben már leegyeztetett programok egy részét az idei évre át tudták ütemezni. A végeredmény: őrület!

A délutáni programok viszonylag szerény érdeklődés mellett zajlottak. Néhány egyesület és pár vállalati kollektíva tartott csak igényt a már hagyományos baráti illetve céges társaságok főzőcskézős, beszélgetős programjára, így kissé álmosan indult a kétnapos fesztivál. Az igazsághoz tartozik, hogy még a résztvevők sem igen főztek, mert kinek lett volna kedve abban a hőségben a tűz mellett aszalódni? E helyett inkább a finom hartai kolbászból lakmároztak, amiből szinte korlátlan mennyiség állt rendelkezésre a teljes rendezvény folyamán.

A délutáni programok után szokás szerint zenés est következett, aminek ebben az évben igencsak megadták a módját, azzal, hogy a kalocsai Country Road együttes hangulatos koncertje után nem kisebb név, mint a legendás P. Mobil lépett színpadra, és tartott fergeteges bulit a nézőteret ekkorra dugig megtöltő közönség előtt.

Képgaléria megtekintése (60 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!


Ekkor már nyitva állt a vendégek előtt a teljes gasztro-részleg a borutcával és minden egyéb finomsággal együtt. Idén a bazársor is bővült, és annak minden szolgáltatásával nyitva állt már péntek este is. Jószerivel már csak a gyereksarok nyüzsgése hiányzott, amely csak szombaton nyílt meg az érdeklődők előtt. Akkor viszont a korábbi években megszokott kínálat mellé egy újdonsággal kibővülve: a vállalkozó kedvűek az euró-jumping nevezetű eszközt is kipróbálhatták. A sokak számára – legalább elnevezésében – talán ismeretlen móka abból áll, hogy egy állványra erősített gumikötelek segítségével tudnak gyermekek ugrabugrálni, nagyon magasra, a hevederek nyújtotta biztonságban, veszélytelenül.

A Country Road fél hétkor kezdett és már akkor is szépen szállingóztak az emberek, ellenben fél nyolc tájban, az esti koncert előtt már hosszú tömött sorban álltak az érkezők a beléptetésnél, és hamarosan meg is töltötte a szigetet a közönség, így – bár erre végül nem került sor – komolyan fontolóra kellett venniük a szervezőknek, hogy kitegyék a nyúlgátra a „megtelt” táblát.

Képgaléria megtekintése (60 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!


Mindenesetre a P Mobil koncert kezdetére zsúfolásig megtelt a sziget, a nézőtéren a nagy fesztiválokat idéző hangulat és népsűrűség alakult ki. A kihelyezett 110 garnitúra sörpad – asztal, két-két paddal – szinte összes ülőhelyét elfoglalták. Ehhez jött még a hartai szőnyegekkel leterített 70-80 szalmabála lent a parton, ahonnan a versenyt lehetett figyelni másnap, de a koncertek szüneteiben a megfáradt közönség már ekkor is szívesen ücsörgött egy keveset ezeken az alkalmatosságokon.
Az első nap zenei kínálatát immár hagyományosan a New Generation nevű helyi formáció koncertje zárta. Akiknek a VI. Őrült Hajók Versenyén történt fellépéséről két éve egy videót is közöltünk.

Másnap délután a Los Hartaos Banditos fellépésével indultak a koncertek, akik szintén helyi erősségekből szerveződött, visszatérő fellépők itt, akikről, ugyancsak készült egy videónk két éve.

Mostani fellépésüket a TEVA gyógyszergyár ’TE VAgy a hős’ című programja következett, amelynek keretében az életmentés lépéseivel lehetett megismerkedni: a szükséges mozdulatokat a színpadról érkező utasítások alapján, a mintegy százötven kiosztott gumilabdán lehetett gyakorolni a Bee Gees együttes Stayin’ alive című slágerének hangjaira. Az pedig, ahogy a lelkes életmentők a labdákon gyakorolták a szívmasszázst, látványnak sem volt utolsó, a hasznosságáról nem is beszélve. A mesterséges lélegeztetésbe pedig jobb, ha bele sem gondolnak!

Ez után következett a verseny, majd az eredményhirdetés.
A műsorvezető a néhai Sing Sing együttesből ismert Abaházi Csaba volt, aki egyéni stílusával, poénjaival megadta a rendezvény alap hangulatát, illetve hozzátette a magáét, ő és zenekara, az Abaházi Rt. slágerekkel fergeteges hangulatot produkált egyből a futamok után.
Este az Irie Maffia profizmusa csak fokozta ezt, míg a zéró koncertet adó Pedrofon együttes is hozta megszokott formáját, megmozgatva a közönség apraját-nagyját.

A flúgos vízi futam

A mostani alkalomnak egyik különlegességét adta, hogy a kis Duna ágban is volt víz, hiszen magasabb volt a dunai vízállás az utóbbi években megszokottnál. Ez a verseny lebonyolítását is befolyásolta, hiszen a sóderes parti föveny sokkal keskenyebb volt, helyenként el is tűnt.

A versenyen idén tizenhat csapat indult. A legtávolabbról érkezett csapat budapesti volt, de természetesen a többség helyi erőkből szerveződött. A csapatok mintegy 70%-a visszatérő volt, de idén is több újonc is felbukkant a mezőnyben.
A korosztály is igen nagy szórást mutatott: legidősebb versenyző 77, a legfiatalabb 12 éves volt.

Az itt nem ritka „versenybalesetek” ezúttal elmaradtak, a borulást, elmerülést „megúszták” a csapatok, minden hajónak, minden csapatnak sikerült teljesítenie a távot több-kevesebb sikerrel.
Ám őrültségben így sem volt hiány, hiszen rajthoz állt néhány küllemében és teljesítményében kiemelkedő legénység, illetve egység, és megjelent néhány igen figyelemre méltó műszaki, technikai újdonság, egészen új dizájn is.

Ezek közé tartozott a Kiss Vacak nevű formáció, amelynek tagjai a legendás rockzenekar, a Kiss együttes muzsikusainak emlékezetes arcfestésével és jellegzetes, szögecselt bőr ruháikat imitáló öltözetben álltak rajthoz, kivívva a közönség nagyrabecsülését.

Képgaléria megtekintése (60 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!


Aztán ott volt a szintén újonc Babewatch nevezetű formáció, amelynek tagjait alkotó hústorony férfiak a Baywatch című filmből ismert, nagyon szexi, egyrészes, piros fürdőruhákban és hosszú hajú parókákkal felékesítve versenyeztek, szintén nagy figyelmet érdemelve ki ezzel.

Képgaléria megtekintése (60 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!


Eredmények

Az elődöntőből a háromfős zsűri választotta ki az első öt helyezettet a gyorsaság, kreativitás, őrültség, kivitelezési szempontjai alapján kiosztott, majd összesített pontszámok alapján.

1. Kiss Mi 72 pont
2. Babewatch 71 pont
3. Pongo-Pongo 67 pont
4. Az Alakulat 65 pont
5. Fröccsterasz 58 pont
6. PestiGyál 56 pont
7. Sör 50 pont
8. My Farm Harta 49 pont
9. Iszapos Lábúak 46 pont
10. Békavárosi Bakugánok 45 pont
11. Grove Street Families 44 pont
12. Ficzek-Árizs Corporation 43 pont
13. Jagermeister 42 pont
14. Kecske Utcai Nyuggerek  40 pont
15. Vízi Miki és csapata 39 pont
16. Kalocsai Corona Pizzéria 38

Ezzel a 6-16. csapatok megmérettetése véget ért, az első háromra viszont ekkor várt csak az igazi küzdelem!
Az első öt helyezett csatájából kialakult a végső sorrend. Ennek alapján a végeredmény a következőképpen alakult:

 • 1.
  Hajó: Kincs ami nincs
  Csapat: Pongo-pongo
  (Szalkszentmáron)
 • 2.
  Hajó: CiaoBella
  Csapat: Az Alakulat
 • 3.
  Babewatch


Ennek megfelelően a fődíjat, a hatnapos adriai vitorlázást a Pongo-pongo csapata nyerte.

SZERKESZTŐSÉGÜNK EZÚTON IS IRIGYKEDIK RÁJUK … ÖÖÖ … GRATULÁL NEKIK A SZÉP EREDMÉNYHEZ!

 

Képgaléria megtekintése (60 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!


Fotók forrása: Őrült Hajók Versenye

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 08. 08., 17:46
Nagy területen lángra kapott a száraz fű Kecskemét külterületén. Még >>>
2022. 08. 08., 16:35
A célok között szerepel az ittas vezetők kiszűrése. Még >>>
2022. 08. 08., 13:50
Dr. Temesvári Péter 2018 májusától a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzati Hivatal jegyzője volt. Még >>>
2022. 08. 08., 09:49
Egy héten át fokozott sebességellenőrzések jönnek az ország egész területén. Még >>>
2022. 08. 07., 18:27
Egy nigériai férfi és két magyar nő alkotta csaló banda hálózta be az eddig ismeretlen számú áldozatokat, összesen több tízmillió forintos értékű kárt okozva nekik. Még >>>
2022. 08. 07., 09:17
Személyautó és motoros ütközött össze Kecskemétnél. Egy 21 éves férfi életét vesztette. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés