2023. 03. 31. péntek
Árpád
: 381 Ft   : 350 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

VI. Őrült Hajók Versenye, Harta – Zene, zene, zene

Illés György Cinó  |  2019. 08. 22., 14:00

Egy csúnya beszólást meghallva egy nóta közepén tartott népnevelő prózai betétet Vitáris Iván, az Ivan, a Parazol énekese szombat késő éjjel. Előtte Little G. Weevil adott fergeteges koncertet, délután pedig hartai muzsikusok szórakoztatták a közönséget. A zárószám a kalocsai Veracruz volt. A pénteki kínálatról ugyan nincs videónk, de az aznapi záró koncertet adó Pedrofont vasárnap sikerült elcsípnünk egy videó erejéig. A szombati zenei kínálatból viszont bőséges videós ízelítővel szolgálhatunk.

A Hartai Őrült Hajók Versenye néhány év alatt fesztivállá nőtte ki magát, amelynek változatos programjához épp csak az apropót adja az egyébként igen izgalmas és látványos verseny, melyről külön cikkben, a döntő futamról vágatlan videóval adtunk hírt.

Mindehhez azonban rengeteg vidám időtöltési lehetőség társult, a gyereksarok pezsgésétől a sörösrekeszmászó versenyen, az airsoft bemutatón és lövészeten át a ’trash art’ bemutatóig, valamint a fesztiválokon elmaradhatatlan koncertkavalkádig.

Képgaléria megtekintése (28 db kép)

Forrás: Illés György Cinó

Pénteki hangolódás

A pénteki zenei kínálatot DJ Leitheizer Róbert szetje nyitotta, miközben vígan sütöttek-főztek, falatoztak a hartai baráti, családi, munkahelyi közösségek.

A koncertek sorát a kalocsai Country Road együttes kezdte, akiket a kalocsai közönségnek aligha kell bemutatni, hiszen a városi rendezvényeink szinte elmaradhatatlan fellépőinek számítanak, és idén az Érsekkertben fölállított nagy rendezvénysátorban nagyszabású koncerttel ünnepelték fennállásuk 10+1. évfordulóját. A reptéri lakótelepen májusban tartott családi napról készült cikkünkben ottani fellépésükről egy videót is közöltünk.

Este hétkor a tavalyi Pirates Family MC szelidi motoros találkozójának szombati programját megnyitó Kalus Trio állt színpadra. A foktői kalózok idei bulijának műsorát egyébként ebben a cikkünkben már jó időben közöltük, a mókás kiegészítő programokra pedig a napokban hívtuk föl a figyelmet. A Rithm and Blues muzsikát játszó formációról a Videán is kering egy, a 2011-ben harmadszor megrendezett Szekszárdi Rock & Roll Hétvégén készült videó.

Kilenckor a garage, jungle, rockabilly zenét játszó formáció, Egri Péter & Mystery Gang állt színpadra, akik A Dal 2014 eurovíziós nemzeti dalválasztó show harmadik középdöntőjébe jutva is növelték ismertségüket a Játssz még jazzgitár című dalukkal.

Este 11 órától a Pedrofon zárta a pénteki koncertek sorát, akik feledhetetlen hangulatú rock n’ roll, illetve rockabilly zenéjükkel – és annak parádés előadásmódjával – mindig belopják magukat a közönség egyébként sem zord szívébe.

Velük egyébként hétfő éjszaka Szeliden is összefutottunk, ahol egy házassági évforduló muzsikusaiként egy rendkívül ronda lányról szóló, a link alatt elérhető cikkbe ágyazott dalukról készült videónkon prezentálták mindazt, amit föntebb írtunk róluk.

A csapat egyébként kétrészes villáminterjút is adott már portálunknak a tavalyi Szelidi-tó Gasztrofesztiválon, amelyet ebbe a cikkünkbe ágyazva lehet visszanézni.

Szombaton folytatódott a zene-zavar

Délután előbb a hartai zeneiskola tanárainak egy koncerten belül is változó összetételű, alkalmi formációja, a Los Hartaos Banditos muzsikált, majd a szintén hartai, tagságában az előző csapattal jelentős átfedéseket mutató New Generation állt színpadra.

Előbbiek a Bachman Turner Overdrive együttes You Ain't Seen Nothing Yet című ’74-es slágerét játsszák ezen a felvételen:

Az utóbbi harta csapat pedig az ős AC/DC egyik legszebb slágerét adja elő, amely egy olyan lányról szól, akinek – amint a New Generatin gitáros-énekese fogalmazott – semmije sem kicsi…

Este hét órakor Little G. Weevil és zenekara lépett színpadra.

Little G. Weevil – született Szűcs Gábor – annyira jól, annyira „feketén” nyomja a blues zenét, hogy az Egyesült Államok béli Memphisben nemzetközi fesztivált nyert, majd hazatérve hasonlóan tehetséges muzsikusokat talált maga mellé, akikkel most együtt koncertezik. Ezek után érthető, hogy nem bírtuk ki, hogy föl ne vegyük két számukat is. 

Az egyik egy gyorsabb nóta:

A másik egy slow blues, szintén igazi fekete feelinggel, amely már csak a Hammond orgona gyönyörű, és nagyon eredeti hangzásával is fölborzolta a szőrt nekünk, fiúknak a karunkon, a lányoknak pedig a… ööö … na, mindegy, szóval, nagyon szép volt. Kukkants bele a videóba!

A parádés blues koncert után tűzijáték gondoskodott a közönség szórakoztatásáról, ami a meghirdetettnél valamivel korábban kezdődött – a szervezők előre jelezték, hoyg a műsorváltoztatás jogát fönntartják –, viszont a műsoron szereplő programokat így is hiánytalanul megtartották.

Így a továbbiakban Ivan and the Parazol lépett színpadra, igaz, a kiíráshoz képest jelentős csúszással. Ezen a videón egy szerelmes dalukat adják elő:

A Parazol koncertje alatt volt egy kis feszültség is, amit az okozott, hogy egy a kulturált koncerthallgatáshoz szükségesnél némileg erősebben ittas fesztiválozó a homoszexuálisokra dehonesztáló megjegyzést kiabált föl a színpadra. Ezt az együttes frontembere nem hagyhatta szó nélkül, így népnevelő célzattal rövid szónoklatot toldott a következő számuk közepébe, egyben megemlékezve a Berlini Fal leomlásáról is.

Ennek aktualitását az adta, hogy – mivel ekkor igazából már vasárnap, augusztus 18. volt – épp másnap emlékeztünk meg a Páneurópai Piknik néven elhíresült, vasfüggönybontó rendezvény harmincadik évfordulójáról, amely később a német egyesítéshez vezető eseményként vonult be a történelembe.

A nótát, benne az együttes énekes-frontemberének, Vitáris Ivánnak a népnevelő célzatú, prózai megnyilvánulását lásd az alábbi videóban.

Már majdnem jó fél egy, vagy talán egy óra felé járt az idő, amikor a kalocsai Veracruz együttes lépett színpadra, hozva a tőlük megszokott, változatos stílusú, jellemzően funkys, néha diszkós beütésű, vérpezsdítő repertoárt. A nyitószámuk az Osibisa slágere volt, amely a verőfényes nyárvégi naphoz éppen passzolt, a címe ugyanis: Sunshine day.
Így szólt:

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 03. 29., 08:23
Kalocsán ugyan némileg csökkent a munkaerő iránti igény, de ezúttal vidéken jóval több munkahelyre keresnek dolgozókat, mint egy hete. Így összesen már 134 munkahelyre várják a jelentkezőket térségünkből, ami a múlt hetinél hárommal több, miközben Szegedre továbbra is létszámkorlát nélkül toborozzák a határvadászokat.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 31., 10:31
Húsvétkor is ér mézeskalácsot sütni, de most turbózzátok fel egy kis répával. Nem beszélve arról, hogy így a gyerekek egy kicsivel több zöldséget is tudnak enni, teljesen észrevétlenül. Még >>>
2023. 03. 30., 10:55
A rókák veszettség elleni immunizálására idén tavasszal is sor kerül, melyhez kapcsolódóan az ebzárlat és a legeltetési tilalom életbe lépése sem marad el az érintett térségekben. Még >>>
2023. 03. 30., 09:49
Alig két perc, néhány kattintás, pár adat, és már hozzá is járultunk a Kék Madár Alapítvány céljaihoz, a fesztivál megszervezéséhez, illetve a beteg gyerekek támogatásához, ráadásul úgy, hogy az nekünk egyetlen fillérünkbe sem kerül! Hogyan? – Ebből a kevesebb mint két perces videóból kiderül! Még >>>
2023. 03. 29., 16:00
Zöld erdőben jártunk már sokszor, most íme néhány tradicionális húsvéti vers gyerekeknek, felnőtteknek. Még >>>
2023. 03. 28., 16:57
Már nagyban zajlanak a Paprikfaesztivál előkészítő munkálatai! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK