2023. 03. 27. hétfő
Hajnalka
: 386 Ft   : 358 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Ideiglenes befogadókra lenne szükség a menhelyen

Fegyvári Vanda  |  2016. 02. 23., 10:07

Évről-évre elmaradnak az ideiglenes befogadók a kalocsai Összefogás az Állatokért Alapítványnál. Pedig az átmeneti otthon nem csak szebbé tenné egy-egy menhelyes kutyus életét és segítene a gazdára találásban, hanem a több éve teltházzal működő menhely munkáját is könnyítené. Az alapítvány közösségi oldalán kérte ki követői véleményét arról, mi lehet a gond, miért nem vállalják többen az ideiglenes befogadó szerepét. A visszajelzésekről Békési Mariannt, az alapítvány elnökét kérdeztük.

A közösségi oldalon megírt üzenetére jó pár visszacsatolást kapott az alapítvány.

– Legtöbben attól félnek, hogy az ideiglenesen örökbe fogadott kutyus a nyakukon marad. Holott az efféle befogadás lényege az lenne, hogy szocializálódjon az eb, vagy éppen szebbé tegyék egy-egy napját és hetét. Csak hangsúlyozni tudom, hogy az ideiglenes gazdinak semmibe nem kerül a befogadás, mindennel ellátjuk a kutyát, oltásokkal, táppal, és ha orvosi segítség kell, akkor az állatorvost is mi küldjük ki hozzá – nyomatékosította Békési Mariann.


Forrás: Összefogás az Állatokért Alapítvány, Kalocsa

– Az átmeneti gazdi fő feladata az lenne, hogy szeresse és kimozdítsa a menhelyi életből az ebet, ezzel is felgyorsítva az örökbe adását. A lehetőség minden esetben ott van, hogy ha nem jön össze, akkor visszahozza a kutyust a menhelyre. Ezt egy szerződés is biztosítja – reagált a közösségi oldalon felvetett félelmekre az elnök.

Szeretném kérni, hogy jelentkezzenek, akik úgy gondolják, hogy egyéb okok miatt nem tudnak saját kutyát tartani, de lenne rá igényük, mert mindenben segítünk! Nekünk egy a lényeg: minél kevesebb kutyusunk legyen a menhelyen, és minél többen várhassák a gazdit családi környezetben! – fordult olvasóinkhoz az alapítvány vezetője.

Az Összefogás az Állatokért Alapítvány közösségi oldalán jelenleg is sok szeretetgombóc várja ideiglenes vagy végleges gazdáját.
Érdemes rájuk pillantani, hátha szerelem lesz első látásra!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 27., 14:37
A magyar labdarúgó válogatott hétfő este 20 óra 45 perckor megkezdi szereplését a 2024-es Eb-részvételért a selejtezőkben. Még >>>
2023. 03. 27., 14:20
A tepsis tócsni nagy előnye, hogy sütés közben nem kell mellette állni, és olajjal sem szívja tele magát. Még >>>
2023. 03. 27., 14:11
Egy hegyi patak vízhozamával buzog elő a víz az utca Mikszáth Kálmán és Vidats István utca közötti szakaszán. Az úttest szinte folyóvá vált. Videóval! Még >>>
2023. 03. 27., 09:23
Jelentősen visszaesik a hőmérséklet a hét elején: kedden a csúcshőmérséklet mindössze 5 és 10 Celsius-fok között valószínű, és visszatérnek a kemény éjszakai fagyok is, a szélvédett helyeken akár mínusz 10 fokig is csökkenhet a hőmérséklet. Még >>>
2023. 03. 27., 09:09
A balesetben ketten megsérültek, egy ember pedig a helyszínen életét vesztette. Még >>>
2023. 03. 26., 16:15
Már jelentkezhetnek az iskolák a nyári balatoni Erzsébet-táborokba - jelentette be a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára a közösségi oldalán. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK