2021. 12. 01. szerda
Elza
: 367 Ft   : 323 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Ideiglenes befogadókra lenne szükség a menhelyen

Fegyvári Vanda  |  2016. 02. 23., 10:07

Évről-évre elmaradnak az ideiglenes befogadók a kalocsai Összefogás az Állatokért Alapítványnál. Pedig az átmeneti otthon nem csak szebbé tenné egy-egy menhelyes kutyus életét és segítene a gazdára találásban, hanem a több éve teltházzal működő menhely munkáját is könnyítené. Az alapítvány közösségi oldalán kérte ki követői véleményét arról, mi lehet a gond, miért nem vállalják többen az ideiglenes befogadó szerepét. A visszajelzésekről Békési Mariannt, az alapítvány elnökét kérdeztük.

A közösségi oldalon megírt üzenetére jó pár visszacsatolást kapott az alapítvány.

– Legtöbben attól félnek, hogy az ideiglenesen örökbe fogadott kutyus a nyakukon marad. Holott az efféle befogadás lényege az lenne, hogy szocializálódjon az eb, vagy éppen szebbé tegyék egy-egy napját és hetét. Csak hangsúlyozni tudom, hogy az ideiglenes gazdinak semmibe nem kerül a befogadás, mindennel ellátjuk a kutyát, oltásokkal, táppal, és ha orvosi segítség kell, akkor az állatorvost is mi küldjük ki hozzá – nyomatékosította Békési Mariann.


Forrás: Összefogás az Állatokért Alapítvány, Kalocsa

– Az átmeneti gazdi fő feladata az lenne, hogy szeresse és kimozdítsa a menhelyi életből az ebet, ezzel is felgyorsítva az örökbe adását. A lehetőség minden esetben ott van, hogy ha nem jön össze, akkor visszahozza a kutyust a menhelyre. Ezt egy szerződés is biztosítja – reagált a közösségi oldalon felvetett félelmekre az elnök.

Szeretném kérni, hogy jelentkezzenek, akik úgy gondolják, hogy egyéb okok miatt nem tudnak saját kutyát tartani, de lenne rá igényük, mert mindenben segítünk! Nekünk egy a lényeg: minél kevesebb kutyusunk legyen a menhelyen, és minél többen várhassák a gazdit családi környezetben! – fordult olvasóinkhoz az alapítvány vezetője.

Az Összefogás az Állatokért Alapítvány közösségi oldalán jelenleg is sok szeretetgombóc várja ideiglenes vagy végleges gazdáját.
Érdemes rájuk pillantani, hátha szerelem lesz első látásra!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 27., 14:25
A kalocsai Török „Töce” Tibor, A-MAFOSZ-fotóművész 16 éves pályafutása legeredményesebb évét zárta. A fotográfus 2021-ben 30 díjat nyert. A több mint 150 kiállításra javasolt képe négy földrészen és 20 különböző országban került bemutatásra. A pályázatokon díjazott képeinek 90 százaléka Kalocsán és annak vonzáskörzetében készült!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 01., 09:05
Íme az első feladvány, játékra fel! ♥ Még >>>
2021. 11. 30., 20:27
Dulakodás közben még az áruvédelmi-kaput is kidöntötték, amivel több százezer forint kárt okoztak az üzletnek. Még >>>
2021. 11. 30., 15:26
Úgy tudjuk, a motoros sérülései súlyosak, őt a tűzoltók szabadították ki a munkagép alól. Még >>>
2021. 11. 30., 13:37
A Mikulás természetesen idén is ellátogat Kalocsára. Még >>>
2021. 11. 30., 11:12
Iszonyú látványos és elképesztően izgalmas lett a League of Legends videójátékból készült sorozat Még >>>
2021. 11. 30., 11:04
A datolyaszilva ízletes és egzotikus gyümölcs, nemcsak édes és finom, hanem számos egészséges hatása is van, a szem egészségének védelmétől az anyagcsere javításáig. Különböző kultúrákban már évezredek óta ismerik és fogyasztják, és többek között az istenek gyümölcsének is nevezik. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés