2021. 12. 06. hétfő
Miklós
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Kis táblákra cserélik a betonmonstrumokat tavasszal

Zsiga Ferenc  |  2015. 12. 29., 07:17

A festést, pótlást követően szinte kiabálnak azok a kilométerjelző betonkarók, amelyek egy részét frissen helyezték el a Kalocsát a Duna menti községekkel összekötő út mentén. Az útpadkától alig egy méterre lévő, balesetveszélyes betonmonstrumokat, amelyek akár egy páncélozott szállító járművet is megállítanának, tavasszal cserélik kis könnyűfém táblákra, vagy helyezik át az út menti árok szántóföld felőli oldalára.

Olvasóink hívták fel figyelmünket, hogy Kalocsáról a Duna menti községek irányába vezető Móra Ferenc utcában, valamint a várost Foktővel, Uszóddal és a többi községgel összekötő út mentén mázsás súlyú kilométerjelző betonoszlopokat helyeztek el, ami különösen így téli időszakban fokozza a balesetveszélyt. Ha bármilyen okból le kell húzódni az útpadkára, vagy a jármű megcsúszik, a sehol nem gyengített betonoszlop akár halálos kimenetelű balesetet okozhat.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Egy korábban hivatásos katonaként szolgáló olvasónk szerint egy ilyen erősségű és magasságú „akadály” nem hogy egy személyautót, kamiont, de még egy páncélozott szállító járművet is megállítana.

Az ügyben megkerestük az út kezelőjét, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Kiskőrösi Szakmérnökség vezetőjét, Liszkai Pált, aki elmondta:

egyelőre a régi útjelző betonoszlopok festése történt meg, ám ahol az oszlop közelében friss földnyomok látszanak, ott a hiányzó útjelző betonoszlopokat pótolták. 

Leginkább a friss festés hívhatja fel a figyelmet ezekre a már régen kint lévő oszlopokra. Ilyen új oszlop van a Móra Ferenc utcában és a városból kivezető út mentén is. 


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Ám ezeket az oszlopokat tavasszal vagy a már jól ismert, könnyűfémből készült kilométerjelző kis táblákra cserélik, vagy egyes helyeken az út menti árok túloldalán, azaz a szántóföld felöli oldalon helyezik el.


A szakember addig is figyelmes, az útviszonyoknak megfelelő közlekedésre kérte az arra járókat.

Az út minősége különösen a Foktő - Glencore gyár közötti szakaszon rossz, így remélhetőleg nem balesetről, hanem tavasszal már a betonmonstrumok kiváltásáról, vagy áthelyezéséről tudunk beszámolni.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!
2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 06., 10:52
Embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, a nyomozók előterjesztést tesznek a férfiak letartóztatásának indítványozására. Még >>>
2021. 12. 06., 08:04
Íme a hatodik feladvány, jó keresgélést! :) Még >>>
2021. 12. 05., 16:22
A szervezők négy éven át események százaira látogattak el az egész világon, mintegy 3500 jelölt közül válogatták ki azokat, akik a címért megmérkőzhettek Bolognában. Még >>>
2021. 12. 05., 13:15
A Mikulásoknak ma a csomagokat kell összekészíteniük, és elázni se lenne jó... Még >>>
2021. 12. 05., 10:13
Újabb nap, újabb feladvány. Sok sikert, fejtsétek meg az ötödik feladványt is! Még >>>
2021. 12. 04., 15:17
Az igazoltatás előtt egy őzet ütött el a férfi, és a tetemet az autójába rakta, hogy azt ellopja. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés