2023. 03. 27. hétfő
Hajnalka
: 386 Ft   : 358 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Kis táblákra cserélik a betonmonstrumokat tavasszal

Zsiga Ferenc  |  2015. 12. 29., 07:17

A festést, pótlást követően szinte kiabálnak azok a kilométerjelző betonkarók, amelyek egy részét frissen helyezték el a Kalocsát a Duna menti községekkel összekötő út mentén. Az útpadkától alig egy méterre lévő, balesetveszélyes betonmonstrumokat, amelyek akár egy páncélozott szállító járművet is megállítanának, tavasszal cserélik kis könnyűfém táblákra, vagy helyezik át az út menti árok szántóföld felőli oldalára.

Olvasóink hívták fel figyelmünket, hogy Kalocsáról a Duna menti községek irányába vezető Móra Ferenc utcában, valamint a várost Foktővel, Uszóddal és a többi községgel összekötő út mentén mázsás súlyú kilométerjelző betonoszlopokat helyeztek el, ami különösen így téli időszakban fokozza a balesetveszélyt. Ha bármilyen okból le kell húzódni az útpadkára, vagy a jármű megcsúszik, a sehol nem gyengített betonoszlop akár halálos kimenetelű balesetet okozhat.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Egy korábban hivatásos katonaként szolgáló olvasónk szerint egy ilyen erősségű és magasságú „akadály” nem hogy egy személyautót, kamiont, de még egy páncélozott szállító járművet is megállítana.

Az ügyben megkerestük az út kezelőjét, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Kiskőrösi Szakmérnökség vezetőjét, Liszkai Pált, aki elmondta:

egyelőre a régi útjelző betonoszlopok festése történt meg, ám ahol az oszlop közelében friss földnyomok látszanak, ott a hiányzó útjelző betonoszlopokat pótolták. 

Leginkább a friss festés hívhatja fel a figyelmet ezekre a már régen kint lévő oszlopokra. Ilyen új oszlop van a Móra Ferenc utcában és a városból kivezető út mentén is. 


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Ám ezeket az oszlopokat tavasszal vagy a már jól ismert, könnyűfémből készült kilométerjelző kis táblákra cserélik, vagy egyes helyeken az út menti árok túloldalán, azaz a szántóföld felöli oldalon helyezik el.


A szakember addig is figyelmes, az útviszonyoknak megfelelő közlekedésre kérte az arra járókat.

Az út minősége különösen a Foktő - Glencore gyár közötti szakaszon rossz, így remélhetőleg nem balesetről, hanem tavasszal már a betonmonstrumok kiváltásáról, vagy áthelyezéséről tudunk beszámolni.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 27., 14:37
A magyar labdarúgó válogatott hétfő este 20 óra 45 perckor megkezdi szereplését a 2024-es Eb-részvételért a selejtezőkben. Még >>>
2023. 03. 27., 14:20
A tepsis tócsni nagy előnye, hogy sütés közben nem kell mellette állni, és olajjal sem szívja tele magát. Még >>>
2023. 03. 27., 14:11
Egy hegyi patak vízhozamával buzog elő a víz az utca Mikszáth Kálmán és Vidats István utca közötti szakaszán. Az úttest szinte folyóvá vált. Videóval! Még >>>
2023. 03. 27., 09:23
Jelentősen visszaesik a hőmérséklet a hét elején: kedden a csúcshőmérséklet mindössze 5 és 10 Celsius-fok között valószínű, és visszatérnek a kemény éjszakai fagyok is, a szélvédett helyeken akár mínusz 10 fokig is csökkenhet a hőmérséklet. Még >>>
2023. 03. 27., 09:09
A balesetben ketten megsérültek, egy ember pedig a helyszínen életét vesztette. Még >>>
2023. 03. 26., 16:15
Már jelentkezhetnek az iskolák a nyári balatoni Erzsébet-táborokba - jelentette be a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára a közösségi oldalán. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK