2023. 11. 30. csütörtök
András, Andor
: 380 Ft   : 347 Ft Benzin: 603.6 Ft/l   Dízel: 651.3 Ft/l   Írjon nekünk

Minden, amit a védőoltást igazoló mobilalkalmazásról tudni kell – A szolgáltatás ingyenes

Minden, amit a védőoltást igazoló mobilalkalmazásról tudni kell – A szolgáltatás ingyenes
Zsiga Ferenc  |  2021. 05. 31., 08:22

Május 14-től, péntektől már ingyenesen letölthető az a cikkünk írásakor még tesztüzemmódban működő mobilalkalmazás, amely igazolja az oltás tényét, az ezzel kapcsolatos adatokat, és így alkalmas a védettségi igazolvány kiváltásra.

A Google Play áruházban „EESZT alkalmazás nevű, az App Store-ban pedigEESZT Lakossagi nevű applikáció nagyban megkönnyíti mind az oltottak, mind a sok embert fogadó szolgáltatók (pl. mozik, színházak, koncertek, fesztiválok, sport és egyéb rendezvények szervezőinek, vagy akár éttermek) dolgát. 

Azokon a helyeken, ahol a látogatás védettségi igazolványhoz kötött, a szolgáltató mostantól – a védettségi igazolvány felmutatása helyett – akár QR-kód leolvasóval is ellenőrizheti, hogy a látogató oltott-e, vagy sem. Az alkalmazás Androidos és iOS-es mobiltelefonokra is letölthető, és az a szolgáltatóknak és az oltottaknak is ingyenes.

Az alkalmazás azoknak is nagyban megkönnyíti az életét, akik már megkapták az oltást, de valamilyen oknál fogva a védettségi igazolványt még nem.

Az applikációt használó szolgáltatók pedig nem csak a beléptetést tudják így felgyorsítani, az időkeretet szinte másodpercekre szűkíteni, hanem a vendégkört is jelentősen tudják növelni.  

Az alkalmazás az első védőoltás rögzítése után gyakorlatilag azonnal képes igazolni az oltás tényét,

mert közvetlenül össze van kötve az oltóorvosok által használt informatikai rendszerrel (EESZT). Az alkalmazás így egyértelműen jelzi az oltás hiányát is. A mobilalkalmazás tehát az oltás tényét igazolja, a vírusfertőzésen való átesettséget nem igazolja, azt továbbra is csak a védettségi igazolvánnyal igazolható.

Az alkalmaz használatának lépései:
1.Töltse le az EESZT mobilalkalmazást a telefonjára!
2.Regisztráljon a www.eeszt.gov.hu  honlapon! Ehhez elektronikus azonosítás  szükséges (Ügyfélkapu, e-Személyi Igazolvány, Telefonos Azonosítás).
3.Regisztráció során meg kell adni egy 6 jegyű PIN kódot, a mobileszközön az alkalmazás használatához is csak ezt a PIN kódot kell használni.
3.A regisztráció után az alkalmazás használatra kész.
5.Az alkalmazás használatához jelentkezzen be a regisztráció során megadott PIN-kóddal!
6.Válassza ki a COVID-oltásigazolás menüpontot; amennyiben van megfelelő oltás, megjelennek annak információi. A felhasználó azonosítását követően igazolja az oltott nevét, TAJ-számát, az oltás idejét, vagy annak hiányát. 
7.Ha D6n olyan helyre megy, ahol védettségi igazolvány szükséges, a szolgáltató az EESZT Covid Control applikáció segítségével ellenőrizheti az Ön oltásának meglétét.


A
szolgáltatók a vendégek/látogatók beléptetésekor tehát az EESZT Covid Control applikációval tudják ellenőrizni, hogy a vendég/látogató oltott-e vagy sem. Ehhez a szolgáltatóknak ezt az EESZT Covid Control applikációt kell letölteniük.

Regisztráció védőoltásra: www.vakcinainfo.gov.hu

Regisztráltaknak online időpontfoglaló oltásra www.eeszt.gov.hu

EESZT lakossági


EESZT Covid Control applikáció:


Store linkek:

https://play.google.com/store/apps/details?id=hu.gov.eeszt.mgw.app.allampolgari
https://apps.apple.com/hu/app/eeszt-lakossagi/id1550970543?l=hu
https://apps.apple.com/hu/app/eeszt-covid-control/id1545742300?l=hu
https://play.google.com/store/apps/details?id=hu.gov.eeszt.mgw.covidpassportcontrol


Forrás:koronavirus.gov.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-11-24 10:01:49
Érkezik a Mikulás, puttonya pedig ajándékcsomagot rejt minden résztvevő gyermek számára! Sőt, pattanjatok fel ti is a Mikulás szánjára!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 11. 29., 09:20
A pályázatnak köszönhetően lehetőség nyílt a kórház fekvőbeteg kapacitásainak tehermentesítésére az ambulánsan is ellátható betegektől. Még >>>
2023. 11. 28., 15:15
Dr. Filvig Géza: az önkormányzati választás tétje, hogy a kalocsai laktanyában migránsokat fognak elhelyezni, vagy az épülő Paks 2 beruházáshoz kapcsolódó feladatokat fogja kiszolgálni. Még >>>
2023. 11. 27., 12:03
Fenyőtermesztésből Magyarországon csaknem 600-700 családi gazdaság él meg. Még >>>
2023. 11. 24., 12:30
A mák és a sajt meglepően jól passzol egymáshoz, így nem csoda, ha tortában köt ki mindkét alapanyag. A meggyes réteg pedig már szinte elengedhetetlen, ha mákos süti készül. Még >>>
2023. 11. 22., 12:15
A vendégek fogadása miatt egy nagytakarítás beütemezése például mindenképpen hasznos, de ha nem akarod túlterhelni magad, az a biztos, ha elosztod több hétre a teendőidet. Így ha december elején nekilátsz a rendrakásnak, szentestére már biztosan minden szép lesz. Még >>>
2023. 11. 22., 10:58
Bár a kivágott ruhák már jó ideje uralják a divatot, a csípő- és deréktájon stratégikusan elhelyezett lyuk, ami néha még a fenék tetejét is éppen hogy megmutathatja, a saját műfajává nőtte ki magát. Olyannyira, hogy 2023-ban sorra tűntek fel a sztárok csípővillantós ruhában, illetve nadrágban. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK