2023. 03. 27. hétfő
Hajnalka
: 386 Ft   : 358 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Sétálj a menhelyi kutyákért! – Bodnár Erika kezdeményezése összefogásra buzdítja a kalocsaiakat

Sétálj a menhelyi kutyákért! – Bodnár Erika kezdeményezése összefogásra buzdítja a kalocsaiakat
Illés György Cinó  |  2021. 10. 02., 20:14

Október 9-én, szombat délután 2 órai indulással közös sétára invitálja a kalocsaiakat Bodnár Erika személyi edző. A helyi fitnesz lady neve jól ismert a városban, az állatszeretete is messziről híres, és ezért válik most a közös séta egy jótékonysági megmozdulássá, amely a végén a menhelyi ebek sorsát teszi jobbá.

Folyamatosan több száz gazdátlan ebnek ad otthont a kalocsai menhely. A biztonságos helyüket és mindennapi élelmüket a menhelyet is működtető Összefogás az Állatokért Alapítvány biztosítja. Az alapítvány évente többször is hirdet például tápgyűjtő akciót, amellyel próbálja az ebek ellátmányát még bőségesebbé tenni, de van olyan időszak, amikor a szűkös anyagi helyzete miatt a menhely alig tud a kutyákra költeni. Bodnár Erika ezért gondolta úgy, hogy a várost megmozgatva segít a befogadó gazdira váró négylábúaknak.

Bodnár Erika aerobik-pilates oktató, életmód és táplálkozási tanácsadó portálunknak elmondta, hogy egy kedves barátjával beszélgetve jött fel témaként a kalocsai menhely és az ott élő kutyák sorsa. A kutyamenhelyen önkéntes munkát végző barátja mesélte, hogy minden erőfeszítés ellenére is mennyire nehéz dolguk van az alapítvány munkatársainak.
Mivel ő is a szívén viseli az ebek sorsát, így másnap a menhelyen kérdezte meg, hogy miben tud segíteni.

Ahogy végigjártuk a kenneleket, akkor mondták az ott dolgozók, hogy vannak házi kedvencek, akiket egyszerűen meguntak és kitettek az út szélére, úgy kerültek hozzájuk, de vannak kukából kimentett kölykök is szép számmal. A szívem szakadt meg a szegény jószágok iránt, és úgy gondoltam, hogy mivel engem sokan ismernek, ezért szervezek a menhely számára egy jótékonysági sétát.”
Ekkor született meg a Facebook-on az október 9-ére meghirdetett „Sétálj a menhelyi kutyákért!” elnevezésű esemény. Ezer forinttal lehet benevezni a nagyszerű programra, de aki, teheti, az többet is adhat a szervezőnek a kutyák jóllakatására.

A befolyt összegből személyesen fogom megvásárolni a kutyatápot, és mellette felvettem a kapcsolatot dr. Török Lajos állatorvossal, aki ellátja az ebeket a menhelyen, és megbeszéltem vele, hogy segítségével állítom össze azt a gyógyszercsomagot, amelyre szüksége van az állatoknak”– ismertette a bevétel felhasználásának a módját a szervezőt.

A jótékonysági séta résztvevői a Bátyai út mellett lévő szőnyegáruház mellől indulnak, majd végig a Meszesi úton, ki a Duna partig tart a vállalt táv.

Fél kettőkor gyülekezünk, és még két óra előtt tartok egy kis bemelegítőt, aztán indulhatunk is. Kint, Meszesen sok-sok finomság vár majd ránk. Több felajánlás is érkezett vállalkozóktól, így lesz friss tepertő és zsíros kenyér is a lelkes csapatom részére. Akinek van kedve, az hozhatja a négylábú barátját is, én is viszem magammal Bony-t.”– invitálja olvasóinkat Bodnár Erika, akitől azt is megtudtuk, hogy

már eddig is több mint százan jelezték, hogy részt kívánnak venni a sétán, és olyanoktól is érkeztek pénzfelajánlások, akik nem lesznek ott az eseményen.

NOSZA, EGY SÉTÁT AZ EGÉSZSÉGÜNKÉRT, ÉS EGY EZREST A MENHELYI KUTYÁK EGÉSZÉGÉÉRT!Forrás: KalocsaTV

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 27., 14:37
A magyar labdarúgó válogatott hétfő este 20 óra 45 perckor megkezdi szereplését a 2024-es Eb-részvételért a selejtezőkben. Még >>>
2023. 03. 27., 14:20
A tepsis tócsni nagy előnye, hogy sütés közben nem kell mellette állni, és olajjal sem szívja tele magát. Még >>>
2023. 03. 27., 14:11
Egy hegyi patak vízhozamával buzog elő a víz az utca Mikszáth Kálmán és Vidats István utca közötti szakaszán. Az úttest szinte folyóvá vált. Videóval! Még >>>
2023. 03. 27., 09:23
Jelentősen visszaesik a hőmérséklet a hét elején: kedden a csúcshőmérséklet mindössze 5 és 10 Celsius-fok között valószínű, és visszatérnek a kemény éjszakai fagyok is, a szélvédett helyeken akár mínusz 10 fokig is csökkenhet a hőmérséklet. Még >>>
2023. 03. 27., 09:09
A balesetben ketten megsérültek, egy ember pedig a helyszínen életét vesztette. Még >>>
2023. 03. 26., 16:15
Már jelentkezhetnek az iskolák a nyári balatoni Erzsébet-táborokba - jelentette be a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára a közösségi oldalán. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK