2024. 07. 24. szerda
Kinga, Kincső
: 392 Ft   : 362 Ft Benzin: 616.4 Ft/l   Dízel: 623.5 Ft/l   Írjon nekünk

Sétálj a menhelyi kutyákért! – Bodnár Erika kezdeményezése összefogásra buzdítja a kalocsaiakat

Sétálj a menhelyi kutyákért! – Bodnár Erika kezdeményezése összefogásra buzdítja a kalocsaiakat
Illés György Cinó  |  2021. 10. 02., 20:14

Október 9-én, szombat délután 2 órai indulással közös sétára invitálja a kalocsaiakat Bodnár Erika személyi edző. A helyi fitnesz lady neve jól ismert a városban, az állatszeretete is messziről híres, és ezért válik most a közös séta egy jótékonysági megmozdulássá, amely a végén a menhelyi ebek sorsát teszi jobbá.

Folyamatosan több száz gazdátlan ebnek ad otthont a kalocsai menhely. A biztonságos helyüket és mindennapi élelmüket a menhelyet is működtető Összefogás az Állatokért Alapítvány biztosítja. Az alapítvány évente többször is hirdet például tápgyűjtő akciót, amellyel próbálja az ebek ellátmányát még bőségesebbé tenni, de van olyan időszak, amikor a szűkös anyagi helyzete miatt a menhely alig tud a kutyákra költeni. Bodnár Erika ezért gondolta úgy, hogy a várost megmozgatva segít a befogadó gazdira váró négylábúaknak.

Bodnár Erika aerobik-pilates oktató, életmód és táplálkozási tanácsadó portálunknak elmondta, hogy egy kedves barátjával beszélgetve jött fel témaként a kalocsai menhely és az ott élő kutyák sorsa. A kutyamenhelyen önkéntes munkát végző barátja mesélte, hogy minden erőfeszítés ellenére is mennyire nehéz dolguk van az alapítvány munkatársainak.
Mivel ő is a szívén viseli az ebek sorsát, így másnap a menhelyen kérdezte meg, hogy miben tud segíteni.

Ahogy végigjártuk a kenneleket, akkor mondták az ott dolgozók, hogy vannak házi kedvencek, akiket egyszerűen meguntak és kitettek az út szélére, úgy kerültek hozzájuk, de vannak kukából kimentett kölykök is szép számmal. A szívem szakadt meg a szegény jószágok iránt, és úgy gondoltam, hogy mivel engem sokan ismernek, ezért szervezek a menhely számára egy jótékonysági sétát.”
Ekkor született meg a Facebook-on az október 9-ére meghirdetett „Sétálj a menhelyi kutyákért!” elnevezésű esemény. Ezer forinttal lehet benevezni a nagyszerű programra, de aki, teheti, az többet is adhat a szervezőnek a kutyák jóllakatására.

A befolyt összegből személyesen fogom megvásárolni a kutyatápot, és mellette felvettem a kapcsolatot dr. Török Lajos állatorvossal, aki ellátja az ebeket a menhelyen, és megbeszéltem vele, hogy segítségével állítom össze azt a gyógyszercsomagot, amelyre szüksége van az állatoknak”– ismertette a bevétel felhasználásának a módját a szervezőt.

A jótékonysági séta résztvevői a Bátyai út mellett lévő szőnyegáruház mellől indulnak, majd végig a Meszesi úton, ki a Duna partig tart a vállalt táv.

Fél kettőkor gyülekezünk, és még két óra előtt tartok egy kis bemelegítőt, aztán indulhatunk is. Kint, Meszesen sok-sok finomság vár majd ránk. Több felajánlás is érkezett vállalkozóktól, így lesz friss tepertő és zsíros kenyér is a lelkes csapatom részére. Akinek van kedve, az hozhatja a négylábú barátját is, én is viszem magammal Bony-t.”– invitálja olvasóinkat Bodnár Erika, akitől azt is megtudtuk, hogy

már eddig is több mint százan jelezték, hogy részt kívánnak venni a sétán, és olyanoktól is érkeztek pénzfelajánlások, akik nem lesznek ott az eseményen.

NOSZA, EGY SÉTÁT AZ EGÉSZSÉGÜNKÉRT, ÉS EGY EZREST A MENHELYI KUTYÁK EGÉSZÉGÉÉRT!Forrás: KalocsaTV

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 21., 08:54
Július második hetében immár a második turnusát tartotta a Méhecskék SE Kalocsa egyik legnépszerűbb nyári, nem bentlakásos focitáborának, amely ezúttal is telt házzal üzemelt mindkét turnusában.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 07. 23., 13:54
És ez csak Bács-Kiskun vármegye „termése”… Még >>>
2024. 07. 21., 18:54
A jövő hét végén már a közepes szintet is elérheti a pollenkoncentráció. Még >>>
2024. 07. 20., 09:43
Az állatok egyre gyakrabban támadnak emberre, ennek ellenére civil szervezetek tiltakoznak a törvény ellen. Még >>>
2024. 07. 19., 19:28
Az üzletvezető felismerte, a kecskeméti rendőrök pedig elfogták a tolvajokat. Még >>>
2024. 07. 19., 18:16
Itt megtudhatja, hogyan alakult folyóink vízállása szerdán. Még >>>
2024. 07. 19., 11:31
A új pszichoaktív anyagok a legveszélyesebb kábítószerek. A rendőrség látókörébe egyre több ilyen szert áruló társaság kerül. Ezúttal Jánoshalmán csaptak le az egyenruhások - VIDEÓVAL! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK