2021. 10. 24.
Salamon
: 363 Ft   : 312 Ft Benzin: 492.0 Ft/l   Dízel: 506.5 Ft/l   Írjon nekünk

Sétálj a menhelyi kutyákért! – Bodnár Erika kezdeményezése összefogásra buzdítja a kalocsaiakat

Sétálj a menhelyi kutyákért! – Bodnár Erika kezdeményezése összefogásra buzdítja a kalocsaiakat
Illés György Cinó  |  2021. 10. 02., 20:14

Október 9-én, szombat délután 2 órai indulással közös sétára invitálja a kalocsaiakat Bodnár Erika személyi edző. A helyi fitnesz lady neve jól ismert a városban, az állatszeretete is messziről híres, és ezért válik most a közös séta egy jótékonysági megmozdulássá, amely a végén a menhelyi ebek sorsát teszi jobbá.

Folyamatosan több száz gazdátlan ebnek ad otthont a kalocsai menhely. A biztonságos helyüket és mindennapi élelmüket a menhelyet is működtető Összefogás az Állatokért Alapítvány biztosítja. Az alapítvány évente többször is hirdet például tápgyűjtő akciót, amellyel próbálja az ebek ellátmányát még bőségesebbé tenni, de van olyan időszak, amikor a szűkös anyagi helyzete miatt a menhely alig tud a kutyákra költeni. Bodnár Erika ezért gondolta úgy, hogy a várost megmozgatva segít a befogadó gazdira váró négylábúaknak.

Bodnár Erika aerobik-pilates oktató, életmód és táplálkozási tanácsadó portálunknak elmondta, hogy egy kedves barátjával beszélgetve jött fel témaként a kalocsai menhely és az ott élő kutyák sorsa. A kutyamenhelyen önkéntes munkát végző barátja mesélte, hogy minden erőfeszítés ellenére is mennyire nehéz dolguk van az alapítvány munkatársainak.
Mivel ő is a szívén viseli az ebek sorsát, így másnap a menhelyen kérdezte meg, hogy miben tud segíteni.

Ahogy végigjártuk a kenneleket, akkor mondták az ott dolgozók, hogy vannak házi kedvencek, akiket egyszerűen meguntak és kitettek az út szélére, úgy kerültek hozzájuk, de vannak kukából kimentett kölykök is szép számmal. A szívem szakadt meg a szegény jószágok iránt, és úgy gondoltam, hogy mivel engem sokan ismernek, ezért szervezek a menhely számára egy jótékonysági sétát.”
Ekkor született meg a Facebook-on az október 9-ére meghirdetett „Sétálj a menhelyi kutyákért!” elnevezésű esemény. Ezer forinttal lehet benevezni a nagyszerű programra, de aki, teheti, az többet is adhat a szervezőnek a kutyák jóllakatására.

A befolyt összegből személyesen fogom megvásárolni a kutyatápot, és mellette felvettem a kapcsolatot dr. Török Lajos állatorvossal, aki ellátja az ebeket a menhelyen, és megbeszéltem vele, hogy segítségével állítom össze azt a gyógyszercsomagot, amelyre szüksége van az állatoknak”– ismertette a bevétel felhasználásának a módját a szervezőt.

A jótékonysági séta résztvevői a Bátyai út mellett lévő szőnyegáruház mellől indulnak, majd végig a Meszesi úton, ki a Duna partig tart a vállalt táv.

Fél kettőkor gyülekezünk, és még két óra előtt tartok egy kis bemelegítőt, aztán indulhatunk is. Kint, Meszesen sok-sok finomság vár majd ránk. Több felajánlás is érkezett vállalkozóktól, így lesz friss tepertő és zsíros kenyér is a lelkes csapatom részére. Akinek van kedve, az hozhatja a négylábú barátját is, én is viszem magammal Bony-t.”– invitálja olvasóinkat Bodnár Erika, akitől azt is megtudtuk, hogy

már eddig is több mint százan jelezték, hogy részt kívánnak venni a sétán, és olyanoktól is érkeztek pénzfelajánlások, akik nem lesznek ott az eseményen.

NOSZA, EGY SÉTÁT AZ EGÉSZSÉGÜNKÉRT, ÉS EGY EZREST A MENHELYI KUTYÁK EGÉSZÉGÉÉRT!Forrás: KalocsaTV

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 10. 22., 15:51
Mit csinál a TDM? Mit csinál a Kalocsa mellett több települési önkormányzat, valamint több közcélú civil és gazdálkodó szervezetek közös tulajdonában álló Kalocsa és Térsége Turisztikai Kft.? Kevesen látnak bele a nonprofit Kft. működésébe, ők most a társaság működéséről szóló beszámoló elfogadását célzó képviselő-testületi előterjesztés mellékletéből kaphatnak választ kérdéseikre.
2021. 10. 21., 15:31
Még az előző kiállítás – Magyar Zita kerámiái – is látható volt a Fazekas Alkotóházban vasárnap délután, ahol a Kalocsai Hagyományőrző Egyesület tagjai által a krumplis pogácsa készítésének tudományával, egyúttal, a házigazda Kovács László jóvoltából a kemencés sütés-főzés fortélyaival ismerkedhettek az érdeklődők.
2021. 10. 20., 13:18
Az ellátásbiztonságot garantáló Paks II. beruházáshoz jelentős infrastruktúra-fejlesztés társul. A beruházási terület elérését, a munkaerő- és áruszállítást elősegítő közút-, illetve vasútfejlesztés, amelynek már látható eredményei vannak, csak egy kis szelete a feladatoknak – tájékoztatott Dr. Becskeházi Attila államtitkár. (x)
2021. 10. 20., 08:21
Gépész-, vegyész-, villamosmérnök-hallgatók sora kereste fel a Paks II. standját a BME jubileumi állásbörzéjén. Más műszaki, illetve egyéb szakokon tanulók közül is sokan érdeklődtek a szakmai gyakorlati lehetőség, valamint a nyitott pozíciók iránt. (x)
2021-10-19 14:50:00
A nyár folyamán a kalocsai Cigány Szív Egyesület és a Kultúrpart csapata szervezésében, pályázati forrás felhasználásával négy alkalommal utazhattak roma gyerekek és felnőtt kísérőik a fővárosba, hogy ott megtekintsék a főbb látványosságokat, izgalmas programokon vehessenek részt. A kirándulásokról egy vidám videofilm készült, amelyet most tettek közzé – tekintsék meg a KALOhíreken!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 10. 24., 11:13
Kettős nemzeti ünnepünket szentmisével és evezős bállal zárta Kalocsa Város polgármestere. Még >>>
2021. 10. 23., 15:23
Lakatos György, fagottművész és Gábor-Nagy Nóra, zongoraművész adott csodálatos koncertet péntek este a Kamarateremben Liszt Ferenc születésnapjának 210. évfordulójára! Még >>>
2021. 10. 23., 14:04
Kalocsa Város Önkormányzata tájékoztatja a lakosságát, hogy a Sörház köz forgalomkorlátozását 2021. október 29-ig meghosszabbították a csapadékcsatorna elvezető rendszer javítása miatt. Még >>>
2021. 10. 23., 09:38
Országszerte és a határokon túl is tartanak megemlékezéseket az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének 65. évfordulóján. Még >>>
2021. 10. 23., 09:33
Az egészségügyi szakértők egyre inkább hangsúlyozzák, hogy lehet valaki fitt és kissé túlsúlyos egyszerre, a testtömegindex nem mérvadó és ez alapján nem lehet megfelelő képet kapni valakinek az egészségi állapotáról. Még >>>
2021. 10. 22., 15:40
A Fényi Gyula Általános Iskola Belvárosi Tagiskolájának 7. és 8. osztályos diákjai rendhagyó történelemóra keretei között mutatták ma be a 65 évvel ezelőtt történteket. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

Az Európai Védelmi Ügynökség égisze alatt futó Helikopter Harcászati Oktatói Kiképzés (Helicopter Tactics Instructor Course, HTIC) vette kezdetét az MH Pápa Bázisrepülőtéren október elején.
Második alkalommal rendezték meg Balatonakarattyán a helikopter pilóták és fedélzeti technikusok találkozóját, ahol - a műszaki állomány mellett - a polgári szakszolgálatnál tevékenykedő pilóták is tiszteletüket tették október 9-én, szombaton.
Az Air France Nizza és Párizs – Orly között teljesített járatot az eddigieknél jóval nagyobb arányban, 30 százalékban fenntartható kerozint használó repülőgéppel.
Friss hírek a KC-390-es gyártósoráról, ezúttal azonban még nem a magyar szállítógépekről, hanem az első portugál példányról. Mutatjuk az Embraer videóját!
hirdetés