2022. 06. 27. hétfő
László
: 404 Ft   : 381 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Sétálj a menhelyi kutyákért! – Bodnár Erika kezdeményezése összefogásra buzdítja a kalocsaiakat

Sétálj a menhelyi kutyákért! – Bodnár Erika kezdeményezése összefogásra buzdítja a kalocsaiakat
Illés György Cinó  |  2021. 10. 02., 20:14

Október 9-én, szombat délután 2 órai indulással közös sétára invitálja a kalocsaiakat Bodnár Erika személyi edző. A helyi fitnesz lady neve jól ismert a városban, az állatszeretete is messziről híres, és ezért válik most a közös séta egy jótékonysági megmozdulássá, amely a végén a menhelyi ebek sorsát teszi jobbá.

Folyamatosan több száz gazdátlan ebnek ad otthont a kalocsai menhely. A biztonságos helyüket és mindennapi élelmüket a menhelyet is működtető Összefogás az Állatokért Alapítvány biztosítja. Az alapítvány évente többször is hirdet például tápgyűjtő akciót, amellyel próbálja az ebek ellátmányát még bőségesebbé tenni, de van olyan időszak, amikor a szűkös anyagi helyzete miatt a menhely alig tud a kutyákra költeni. Bodnár Erika ezért gondolta úgy, hogy a várost megmozgatva segít a befogadó gazdira váró négylábúaknak.

Bodnár Erika aerobik-pilates oktató, életmód és táplálkozási tanácsadó portálunknak elmondta, hogy egy kedves barátjával beszélgetve jött fel témaként a kalocsai menhely és az ott élő kutyák sorsa. A kutyamenhelyen önkéntes munkát végző barátja mesélte, hogy minden erőfeszítés ellenére is mennyire nehéz dolguk van az alapítvány munkatársainak.
Mivel ő is a szívén viseli az ebek sorsát, így másnap a menhelyen kérdezte meg, hogy miben tud segíteni.

Ahogy végigjártuk a kenneleket, akkor mondták az ott dolgozók, hogy vannak házi kedvencek, akiket egyszerűen meguntak és kitettek az út szélére, úgy kerültek hozzájuk, de vannak kukából kimentett kölykök is szép számmal. A szívem szakadt meg a szegény jószágok iránt, és úgy gondoltam, hogy mivel engem sokan ismernek, ezért szervezek a menhely számára egy jótékonysági sétát.”
Ekkor született meg a Facebook-on az október 9-ére meghirdetett „Sétálj a menhelyi kutyákért!” elnevezésű esemény. Ezer forinttal lehet benevezni a nagyszerű programra, de aki, teheti, az többet is adhat a szervezőnek a kutyák jóllakatására.

A befolyt összegből személyesen fogom megvásárolni a kutyatápot, és mellette felvettem a kapcsolatot dr. Török Lajos állatorvossal, aki ellátja az ebeket a menhelyen, és megbeszéltem vele, hogy segítségével állítom össze azt a gyógyszercsomagot, amelyre szüksége van az állatoknak”– ismertette a bevétel felhasználásának a módját a szervezőt.

A jótékonysági séta résztvevői a Bátyai út mellett lévő szőnyegáruház mellől indulnak, majd végig a Meszesi úton, ki a Duna partig tart a vállalt táv.

Fél kettőkor gyülekezünk, és még két óra előtt tartok egy kis bemelegítőt, aztán indulhatunk is. Kint, Meszesen sok-sok finomság vár majd ránk. Több felajánlás is érkezett vállalkozóktól, így lesz friss tepertő és zsíros kenyér is a lelkes csapatom részére. Akinek van kedve, az hozhatja a négylábú barátját is, én is viszem magammal Bony-t.”– invitálja olvasóinkat Bodnár Erika, akitől azt is megtudtuk, hogy

már eddig is több mint százan jelezték, hogy részt kívánnak venni a sétán, és olyanoktól is érkeztek pénzfelajánlások, akik nem lesznek ott az eseményen.

NOSZA, EGY SÉTÁT AZ EGÉSZSÉGÜNKÉRT, ÉS EGY EZREST A MENHELYI KUTYÁK EGÉSZÉGÉÉRT!Forrás: KalocsaTV

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 06. 24., 09:06
Látogass el a Városházára, szelfizz, és nyerj! – Akciót indított az önkormányzat a városháza új látványosságainak népszerűsítésre. A lokálpatriótákra másik csemege is vár: pódiumbeszélgetés lesz a tavasszal hivatalosan is magyar örökséggé, a Magyar Szellem Láthatatlan Múzeumnak elemeivé nyilvánított gyűjtemények vezetőivel tartanak pódiumbeszélgetést.
2022-06-22 11:02:07
Különleges programokkal és meghosszabbított nyitvatartással várják a látogatókat a Viski Károly Múzeumban, a Nicolas Schöffer Gyűjteményben és a Kalocsai Képtárban.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 06. 27., 14:31
57 fokig forrósodik az autó utastere a budapesti rendőrök figyelemfelhívó videóján. Ez egy otthagyott kisgyermek életébe is kerülhet. Egy percre se hagyja ott gyermekét! Még >>>
2022. 06. 26., 21:10
A független jelöltként induló Vargyas Lászlót választották Dunaszentbenedek polgármesterévé a vasárnap tartott időközi voksoláson – derül ki a Nemzeti Választási Iroda honlapján közölt adatokból. Még >>>
2022. 06. 26., 20:32
Eldőlt, ki fogja Dunaszentbenedek érdekeit szolgálni az elkövetkezendő két évben. Még >>>
2022. 06. 26., 14:42
Szombat este kilenctől a II. Food Truck Show színvonalát emelve a Tattoos együttes, Kalocsa egyik legrégebbi zenekara állt színpadra, akik saját számaik mellett a nyolcvanas évek rock slágereit játszották. Még >>>
2022. 06. 25., 10:08
A nyugatira, északnyugatira forduló szelet többfelé élénk, főleg zivatarok idején erős, viharos lökések kísérhetik Még >>>
2022. 06. 24., 16:13
Látogass ki az Érsekkertbe, ahol végigkóstolhatod a kiguruló kocsik kínálatát, és szavazz a szerinted legjobbra! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK