2024. 07. 20. szombat
Illés
: 391 Ft   : 360 Ft Benzin: 616.4 Ft/l   Dízel: 623.5 Ft/l   Írjon nekünk

Szombaton és vasárnap is nyitva tart a Kormányablak – Csak személyi, lakcímkártya, útlevél és jogosítvány ügyintézés

Zsiga Ferenc  |  2018. 04. 07., 10:27

Az április 8-i, vasárnapi országgyűlési választások miatt szombaton és vasárnap reggel 7 órától este 7 óráig nyitva lesz a Kalocsai Járási Hivatal Városház u. 1. szám alatti Kormányablaka, de a hivatalhoz tartozó Solt, Béke tér 2. szám alatti Kormányablakban is ugyanebben a terminusban fogadják az ügyfeleket. Nem kerülnek bajba tehát azok az ügyfeleket, akik a választás előtti utolsó pillanatban veszik észre, hogy a négy, a választásnál azonosításukra szolgáló okirattal valamilyen probléma van. Ebben az időben kizárólag a lakcímkártya pótlására, a lejárt érvényességű, szavazásra jogosító személyazonosító igazolvány, útlevél, vezetői engedély helyett korábban igényelt és már elkészült okmányok kiadására, valamint ideiglenes személyi azonosító igazolvány kiállítására lesz lehetőség. Egyéb kérelmeket tehát nem fogadnak be.

Mint megtudtuk, a már pénteki meghosszabbított, majd a szombati és vasárnapi nyitva tartással a névjegyzékben szereplő választópolgárok választási részvételét kívánják segíteni. A cél, hogy senki nem szenvedjen hátrányt amiatt, hogy a választásnál nem tudja hitelt érdemlően igazolni magát és a lakcímét.

Fontos tudnivaló tehát, hogy szombaton és vasárnap kizárólag a lakcímkártya pótlására, a lejárt érvényességű, szavazásra jogosító személyazonosító igazolvány, útlevél, vezetői engedély helyett korábban igényelt és már elkészült okmányok kiadására, valamint ideiglenes személyi azonosító igazolvány kiállítására van lehetőség.


Forrás: KALOhírek archív

A korábbi évek tapasztalata szerint a Kormányablakban Kalocsán és Solton is megfelelő számú munkatárs áll rendelkezésre ahhoz, hogy ezekben az ügyekben korábban vagy ott  előterjesztett kérelmeket legfeljebb az ügyfelek rövid várakozása mellett intézzék.


Az oldal támogatója a Hufbau-Akker szaküzlet. További akciós termékekért ide kattints!Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 16., 14:32
Életének 77. évében elhunyt a Kalocsai SE hajdani elnöke, szakosztályvezetője, edzője és nagyszerű játékosa Farkas András, a „Bandika”. Mert mindenki csak így ismerte és nevezte nyugdíjasként is a sütőipari vállalat egykori gazdasági igazgatóját, aki ekkor már több száz embert irányított.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 07. 20., 09:43
Az állatok egyre gyakrabban támadnak emberre, ennek ellenére civil szervezetek tiltakoznak a törvény ellen. Még >>>
2024. 07. 19., 19:28
Az üzletvezető felismerte, a kecskeméti rendőrök pedig elfogták a tolvajokat. Még >>>
2024. 07. 19., 18:16
Itt megtudhatja, hogyan alakult folyóink vízállása szerdán. Még >>>
2024. 07. 19., 11:31
A új pszichoaktív anyagok a legveszélyesebb kábítószerek. A rendőrség látókörébe egyre több ilyen szert áruló társaság kerül. Ezúttal Jánoshalmán csaptak le az egyenruhások - VIDEÓVAL! Még >>>
2024. 07. 19., 09:46
Rendőrök, katonák és a lánglovagok közös erővel mentették az állatokat. Még >>>
2024. 07. 17., 15:33
A helyszínre több mentőautót és mentőhelikoptert, valamint a kiskőrösi és a kiskunhalasi hivatásos tűzoltókat riasztották. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK