2023. 03. 24. péntek
Gábor, Karina
: 386 Ft   : 355 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Bátya, Fajsz, Hajós, Miske, Öregcsertő, Szakmár és Újtelek is fejleszti csapadékvíz-elvezető rendszerét

Borbély-Juhász Ágnes  |  2017. 05. 07., 21:22

Napsütötte majálissal kezdődött, majd jégverte, esőáztatott városképet, két milliárdnyi fejlesztési forrást és debütáló tehetségkutatót hozott május első hete. Ez a KALOhírek heti összefoglalója.

Városokat megszégyenítő színvonallal rendezték meg Homokmégyen a harmadik Tavaszi Kulturális Fesztivált múlt héten, miközben Hajóson már gőzerővel a hóvégi Orbán-napi Borünnepre készülnek. Utóbbi programja majdnem teljesen összeállt, most már csak a jóidőért kell szorítanunk.

Reméljük az időjárás nem az e heti bolondos arcát mutatja majd, hiszen míg a hétfői városi majálist és Romajálist igazi fesztiválidőben sikerült megtartani, addig a hétközi szabadtéri programoknak, legyen szó kertészkedésről, vagy egy kiadós grillvacsora elkészítéséről, jócskán betett a városunkra csütörtökön és pénteken lecsapott nagy mennyiségű eső és jégeső.

A hajósiak egyébként nemcsak a borünnepre készülhetnek, hanem egy Borturisztikai Látogatóközpont kialakítására is, amelyet 180 millió forintos TOP forrásból valósíthatnak meg a pincefaluban. A TOP források odaítéléséről tartott sajtótájékoztató a hajósiakon kívül még 13 járási településnek hozott jó hírt: Bátya, Drágszél, Dunapataj, Dunaszentbenedek, Dusnok, Fajsz, Harta, Miske, Öregcsertő, Solt, Szakmár, Újsolt és Újtelek is e program keretében bonyolíthat majd beruházásokat.

A jövőbeni fejlesztésektől függetlenül a Kalocsai Járásnak messzi földön híres értékei vannak, amelyek a Megyei Önkormányzat kezdeményezésére a Megyeháza előtti területen mutatkoztak be pénteken.

Még mindig környező településeinknél maradva, a Dunapatajon folyó példaértékű parkgondozó munkáról, Hartán az állampusztai bv. intézeti rabok községszépítő faültetési programjáról írtunk a héten.

Kalocsáról ezúttal kevesebb közéleti témával foglalkoztunk, bár hírül adtuk, hogy a Szent István Gimnázium, a Dózsa középiskola, valamint a Liszt AMI igazgatója megbízatásának is újrázásáttámogatja a kalocsai képviselő-testület, valamint azt is, hogy óvodák fejlesztésére, a közétkeztetés feltételeinek javítására, és tetőtéri klubhelyiség kialakítására irányuló pályázatok beadásáról döntött a testület, mégis legnagyobb érdeklődésre a Kalocsa első tehetségkutatójának válogatójáról szóló írásunk és fotóink tettek szert.

Még három hír a hétről:

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-03-21 13:01:32
A Kalocsai Városi Balesetmegelőzési Bizottság első alkalommal rendezi meg a Szelidi-tó kerülő túrát, melyre nevezni a Holdfény Campingben lehet reggel 9 órától. Az utolsó túrázók 12 órakor indulnak útnak.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 23., 17:46
Tavaly kifejezetten súlyos aszály pusztított az ország mezőgazdasági területeinek 80 százalékán, melyből 1,45 millió hektárra jelentettek be aszálykárt. Még >>>
2023. 03. 23., 14:51
A Kalocsai Rendőrkapitányság egyenruhásai őrizetbe vettek egy 21 éves fajszi férfit, aki ittasan, az eltiltás hatálya alatt úgy vezetett, hogy cserbenhagyás – és egy korábbi ittas vezetés – miatt büntetőeljárás volt folyamatban ellene. Még >>>
2023. 03. 23., 13:34
A magyar gazdaság teljesítménye az idén 0,6 százalékkal, jövőre pedig 3,4 százalékkal bővülhet a 2022-es 4,6 százalékot követően - közölte a Századvég Konjunktúrakutató Zrt. friss negyedéves előrejelzésében szerdán. Még >>>
2023. 03. 23., 08:55
Az ingatlant 1999-ben építtette a gépészmérnök végzettségű kecskeméti férfi. Még >>>
2023. 03. 22., 18:32
A fülöpjakabiak közel 900 ezer forintot gyűjtöttek össze a hétvégén Tamási Izabella családjának megsegítésére. Még >>>
2023. 03. 22., 17:12
A termékbeszerzések és - értékesítések valójában színlelt gazdasági események voltak, a bűnszervezet vezetőjének „kezei" közül sem a pénz, sem a telefonok nem kerültek ki. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK