2021. 12. 07. kedd
Ambrus
: 366 Ft   : 324 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Bátya, Fajsz, Hajós, Miske, Öregcsertő, Szakmár és Újtelek is fejleszti csapadékvíz-elvezető rendszerét

Borbély-Juhász Ágnes  |  2017. 05. 07., 21:22

Napsütötte majálissal kezdődött, majd jégverte, esőáztatott városképet, két milliárdnyi fejlesztési forrást és debütáló tehetségkutatót hozott május első hete. Ez a KALOhírek heti összefoglalója.

Városokat megszégyenítő színvonallal rendezték meg Homokmégyen a harmadik Tavaszi Kulturális Fesztivált múlt héten, miközben Hajóson már gőzerővel a hóvégi Orbán-napi Borünnepre készülnek. Utóbbi programja majdnem teljesen összeállt, most már csak a jóidőért kell szorítanunk.

Reméljük az időjárás nem az e heti bolondos arcát mutatja majd, hiszen míg a hétfői városi majálist és Romajálist igazi fesztiválidőben sikerült megtartani, addig a hétközi szabadtéri programoknak, legyen szó kertészkedésről, vagy egy kiadós grillvacsora elkészítéséről, jócskán betett a városunkra csütörtökön és pénteken lecsapott nagy mennyiségű eső és jégeső.

A hajósiak egyébként nemcsak a borünnepre készülhetnek, hanem egy Borturisztikai Látogatóközpont kialakítására is, amelyet 180 millió forintos TOP forrásból valósíthatnak meg a pincefaluban. A TOP források odaítéléséről tartott sajtótájékoztató a hajósiakon kívül még 13 járási településnek hozott jó hírt: Bátya, Drágszél, Dunapataj, Dunaszentbenedek, Dusnok, Fajsz, Harta, Miske, Öregcsertő, Solt, Szakmár, Újsolt és Újtelek is e program keretében bonyolíthat majd beruházásokat.

A jövőbeni fejlesztésektől függetlenül a Kalocsai Járásnak messzi földön híres értékei vannak, amelyek a Megyei Önkormányzat kezdeményezésére a Megyeháza előtti területen mutatkoztak be pénteken.

Még mindig környező településeinknél maradva, a Dunapatajon folyó példaértékű parkgondozó munkáról, Hartán az állampusztai bv. intézeti rabok községszépítő faültetési programjáról írtunk a héten.

Kalocsáról ezúttal kevesebb közéleti témával foglalkoztunk, bár hírül adtuk, hogy a Szent István Gimnázium, a Dózsa középiskola, valamint a Liszt AMI igazgatója megbízatásának is újrázásáttámogatja a kalocsai képviselő-testület, valamint azt is, hogy óvodák fejlesztésére, a közétkeztetés feltételeinek javítására, és tetőtéri klubhelyiség kialakítására irányuló pályázatok beadásáról döntött a testület, mégis legnagyobb érdeklődésre a Kalocsa első tehetségkutatójának válogatójáról szóló írásunk és fotóink tettek szert.

Még három hír a hétről:

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 07., 20:04
A Mikulást és rénszarvasát a kecskeméti megyei kórházban énekszóval várták a gyermekek és szüleik az erkélyen. A Mikulás szokatlan érkezését a Covid-járvány miatt szervezték a magasba. Még >>>
2021. 12. 07., 18:35
Kérjük a tisztelt lakosságot, hogy segítsék a Kalocsa Város Önkormányzat Városfejlesztési és Üzemeltetési Osztályának munkáját a kérdőív kitöltésével. Még >>>
2021. 12. 07., 15:41
A Csajda-kertben épülhet játszótér, a temetőben a kerítés javítására és világításra is jut a forrásból. Még >>>
2021. 12. 07., 10:30
A karácsonyi szezonban ismét karitatív kampányt indít a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az OMV Hungária: a töltőállomásokon megvásárolható adománykártyákkal lehet támogatni az alapítvány munkáját. Még >>>
2021. 12. 07., 08:41
A hetedik játéknaphoz érkeztünk, lássuk a feladványt! Még >>>
2021. 12. 06., 19:35
Kedves Gyerekek! Bízunk benne, minden kiscsizma megtelt már ma reggelre! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés