2023. 03. 23. csütörtök
Emőke
: 386 Ft   : 355 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Heti körkép – Nyárvégi daráló motoros találkozóval, falunapokkal, koncertekkel, költöző Iparkamarával és épülő főtérrel

Illés György Cinó  |  2019. 08. 30., 17:20

Húzósra sikerült a nyár vége, és erősen indul az utószezon is: a szelidi motoros találkozóról jó néhány videót is hoztunk, a hétvégi és jövő heti, szakmári és dunaszentbenedeki falunapokra, valamint a Pataji Őszre pedig ajánlóval készülünk, de akkor indul az idei vadászszezon is, és a szabadtérin is lesz egy ingyenes koncert. Volt a héten egy interjúnk a Kalocsai Vállalkozói Klubról, és másik gazdasági hírként az Iparkamara leendő, patinás épületéről is írtunk. Újra foglalkoztunk a hosszú ideje folyamatos témát nyújtó Szentháromság térrel is annak kapcsán, hogy – igaz, a tervekben szereplőtől eltérő helyen, és terepmagaslat nélkül, de – építik már az érsekségnél csak „háborús emlékműként” emlegetett Magyar Hősök szobrának talapzatát.

Kiemelt témáinkról szokás szerint élő videóban beszélgetett portálunk két munkatársa, a portál tulajdonosa, Borbély-Juhász Ágnes és Tóth Barna. A Facebookon adott élő műsort természetesen utólag is visszanézhetik olvasóink, a videó alatt pedig rövid szöveges formában is összefoglaltuk a lényeget.

Dübörgő rock-bandák és dübörgő motorok a Pirates Family szelidi találkozóján

Huszonnyolcadik alkalommal tartották meg Szeliden a Pirates Family MC motoros találkozóját. Az Árnyas kemping megszokott helyszínét megint újszerűen rendezték be a kalózok, és a szokásos vidámságok kísérték a programot, amelyek közül ezúttal a pocak- és popóversenyről készítettünk videót. A találkozó zenei kínálatáról külön cikk készült, több videóval is szemléltetve a hangulatot, a színpadra lépett csapatokról pedig rövid ismertetést is adtunk.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)

Forrás: KALOhírek

Híreink a Szentháromság térről

Az első néhány tíz négyzetméter trentói porfír kő lerakásával a július 22-én kezdődő héten indult a Szentháromság tér burkolása, amely azóta nagyot haladt előre. A burkolási munkálatokkal egy időben folytatódik a Háborús emlékmű felállítása az új helyén, de hamarosan alkotója megelégedésére a gesztenyefák alól végre méltó helyre kerül a Liszt szobor is.

A nagy zeneszerző hasonmása 2,2 méter magas posztamensről tekint majd a főszékesegyház főbejáratára. A tér építésének aktualitásairól Vörös Mártával a helyszínen beszélgettünk. A főépítész a munkaterület bejárását ezúttal is egy kis kuriózummal színesítette.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)

Forrás: KALOhírek

Az Ipartestület volt székházába költözik az Iparkamara

A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara megvásárolta a város egyik legszebb nagypolgári házát, a Kalocsa és Környéke Ipartestület Búzapiac tér 10. szám alatti épületét. Az ingatlan külső felújítása befejeződött, belső felújítása folyamatban, az udvari térburkolatok, járdák kialakítása várhatóan az őszi hónapok végére elkészül. A munkálatok befejezésével a patinás épületbe a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Kalocsai Kirendeltsége költözik – tájékoztatta portálunkat Sziráki Szilárd, a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara ipari alelnöke.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)

Forrás: KALOhírek

A Búzapiac tér 10. szám alatti patinás, régi nagypolgári épületet a főleg a hagyományos kisipari és népi kézműves szakmákat képviselő Ipartestületek Országos Szövetségétől (IPOSZ). Az épület teljes körű külső és belső felújítása befejezésének céldátuma szeptember közepe. A tervek szerint a Kamara elnökségének kihelyezett ülését már az új épületben tartja majd meg szeptember 17-én.

Sziráki Szilárd és Markella Viktor a Kalocsai Vállalkozói Klubról

A városunkban július 10-én Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Ipar Kamara elnöke és Font Sándor országgyűlési képviselő nyitóelőadásával megalakult a Kalocsa Vállalkozói Klub. Az informális szerveződés két alapítójával, Sziráki Szilárddal, a Budamobil-Cargo ügyvezetőjével, a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnökhelyettesével és Markella Viktorral, az OTP Kalocsai Fiókjának vezetőjével a Klub alapításának előzményeiről, a célokról és lehetőségekrőlbeszélgettünk.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)

Forrás: KALOhírek

Újabb munkahelyteremtő beruházásra készül az Anda Present

A fizikai megvalósítását tekintve várhatóan két éven belül meginduló zöldmezős beruházáshoz az önkormányzattól vásároltak jelenlegi telephelyük mellett bő húszmillióért négy szomszédos telket, mintegy 3,5 hektár összterülettel. A 600 forintos négyzetméterenkénti árat tartalmazó ajánlatra vita, tartózkodás és ellenszavazat nélkül mondott igent a képviselő-testület jelenlévő 11 tagja. A két ütemben tervezett beruházás első lépése egy raktárbázis megépítését célozza, és legalább 25 munkahelyet teremt majd, a továbbiakban pedig öt éven belül kezdik megépíteni új gyártó és csomagoló üzemcsarnokukat, amelybe újabb legalább 25 fő új munkaerőt vehet állományba a kalocsai telephelyének ötéves fennállását a jövő hétvégén nyílt nappal ünneplő cég.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)

Forrás: KALOhírek

SPORT

Győzelemmel startolt a Méhecskék új, felnőtt legénysége

Városunk legnagyobb utánpótlás-nevelő egyesülete a Méhecskék SE Kalocsa gondolt egy merészet és úgy döntött, hogy egy felnőtt csapattal nevez a 2019/20-as bajnokságra, a megyei harmadosztályú labdarúgó-bajnokság Nyugati csoportjába, elsősorban egykori kiöregedett focistái számára. Az új csapat remekül kezdte meg első szezonját: a Gyuricza János vezette gárdánk az augusztus 24-i rajton a jó erőkből verbuválódott Szalkszentmárton otthonában 2–1-es győzelemmel esett át a tűzkeresztségen.

Városi kispályás labdarúgó bajnokság, őszi etap

Képgaléria megtekintése (7 db kép)

Forrás: KALOhírek

Már múlt héten megírtuk, hogy elstartolt a népszerű torna őszi fordulója. Abban a cikkbenismertettük az augusztus 21-eieredményeket és az így kialakult tabellát. Akkor az öregfiúk csapatai küzdöttek egymással, másnap és harmanap, augusztus 22-én és 23-án aztán a városi kispályás labdarúgó-bajnokság hétcsapatos II. osztályában is folytatódtak a küzdelmek a nyári pihenő után, mégpedig meglepetésekkel indítva a szezont. Itt is ismertettük a tabella állását, amelyen vezető helyét a Szig-Víz annak ellenére is mg tudta őrizni, hogy az első forduóban ők voltak a „szabadnaposok”.

PROGRAMAJÁNLÓ

Húzós nyárutó ígérkezik a művelődési és kikapcsolódási, szórakozási lehetőségek tekintetében.

Szakmáron e hétvégén lesznek a falunapok, amelynek húzóneve a Republic lesz, mégpedig az előzetes tervtől eltérően péntek este. Más zenei fellépők mellett tánc, sport, horgászat főzőcske, egészségprogramok színesítik a kétnapos rendezvényt, amelyet a záróbuli előtt tűzijáték koronáz.

Jövő hétvégén Dunaszentbenedek folytatja a falunapok sorát, ahol a Mystery Gang lesz a sztárfellépő. A programban más zenei produkciók mellett hagyományőrző és gyermekprogramok, kiállítás, főzőverseny, a település kitüntetéseinek átadása és non plus ultraként a VI. Dunaszentbeneki Pálinka- és Párlatmustra szerepel.

Jövő pénteken nyílik a Dunatáj Fotókör fotókiállítása Kalocsán a Kiállítóteremben. A tizenöt éves jubileumi tárlatot Csikós Marianna könyvtárigazgató nyitja meg.

Szintén jövő hétvégén, péntek-szombat-vasárnap tartják a Pataji Ősz rendezvénysorozatát, amelynek egyik legnagyobb durranása a Csík zenekar szombaton fél hétkor kezdődő koncertje lesz, de az utána következő Zártosztály együttes is megérdemli a figyelmet: az Edda egykori tagjainak bandája a legendás együttes fénykorát hozza vissza majd. A változatos programokat itt is tűzijáték koronázza majd szombaton, vasárnap pedig pingpongbajnokság és bajnoki labdarúgó mérkőzés zárja.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)

Forrás: KALOhírek

Szombaton a hagyományos ludasszállási Szent Hubertus-misével kezdődik a vadászati idény.

Vasárnap este hattól a Bagossy Brothers Company ad majd ingyenes koncertet az érsekkerti szabadtéri színpadon. Belépőjegy ugyan nem lesz, de a konccert regisztrációhoz kötött! Föliratkozni ITT lehet!
Szóval nem fogunk unatkozni, hacsak nem az a cél…

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-03-21 13:01:32
A Kalocsai Városi Balesetmegelőzési Bizottság első alkalommal rendezi meg a Szelidi-tó kerülő túrát, melyre nevezni a Holdfény Campingben lehet reggel 9 órától. Az utolsó túrázók 12 órakor indulnak útnak.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 23., 08:55
Az ingatlant 1999-ben építtette a gépészmérnök végzettségű kecskeméti férfi. Még >>>
2023. 03. 22., 18:32
A fülöpjakabiak közel 900 ezer forintot gyűjtöttek össze a hétvégén Tamási Izabella családjának megsegítésére. Még >>>
2023. 03. 22., 17:12
A termékbeszerzések és - értékesítések valójában színlelt gazdasági események voltak, a bűnszervezet vezetőjének „kezei" közül sem a pénz, sem a telefonok nem kerültek ki. Még >>>
2023. 03. 22., 17:03
CsaTTlakozz elnevezéssel új országos rendőrségi kampány indult, amely a biztonsági öv fontosságára hívja fel a figyelmet - jelentette be az Országos Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti főosztályának vezetője kedden Budapesten. Még >>>
2023. 03. 22., 11:39
Nem csak egyszerű, de gyors is és ráadásul mennyei sütemény! Többször is kipróbált receptet hoztunk nektek, ami Húsvétra is tökéletes választás lehet! Még >>>
2023. 03. 22., 08:06
A Kalocsai járásban több helyen is végez fertőtlenítési és hálózattisztítási munkát a Kiskunvíz. Még >>>