2024. 04. 22. hétfő
Csilla, Noémi
: 395 Ft   : 371 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Kommunális adó jöhet Kalocsán

Borbély-Juhász Ágnes  |  2017. 05. 21., 21:44

Átszabott vállalkozói adóemelésről és a lakosságra kivetni szándékolt új adónem bevezetéséről is tárgyalt az önkormányzat a város legnagyobb adófizető vállalkozóival, amint azt egyiküktől megtudtuk. Csúszik a kórház új épületszárnyának használatbavételi eljárása, egyre közelebb a nagy rendezvények. Ez a KALOhírek heti összefoglalója.

Az építményadó emelésének és új, lakossági adó bevezetésének szándékáról is tájékoztatta a polgármester a meghívott vállalkozókat a múlt szerdai üzleti reggelin, amelyen a Paks II, a híd, és a térség településeinek fejlesztései is „terítékre kerültek” – árulta el az egyik résztvevő. A háztartásonként évi 8000 forintra rúgó kommunális adó bevezetése, illetve az építményadó emelése egyelőre csak tervezet, 2018 januárjától léphetnek életbe.

Ettől jóval hamarabb ugyan, mégis komoly csúszással vehetjük majd használatba a Kalocsai Szent Kereszt Kórház Kossuth Lajos utcára nyíló új épületszárnyát. A tényleges használatbavétel elhúzódásának egyik oka, hogy a menekülési útvonalra egy új tűzbiztonsági vészkijárati ajtó beépítését írta elő a katasztrófavédelem. Ez, illetve a szerdára virradóra a sétálóutca Posta előtti szakaszán történt baleset szította a kedélyeket, utóbbi főként azért, mert a rendőrség tájékoztatása szerint az azt generáló férfi ittas állapotban volt.

Szerencsére ezeken kívül többnyire pozitív hírekről számolhattunk be a héten. Ott volt rögtön hétfőn az idei Kunszt-díjak átadása, a díjazottak között Filvig Ágnes tanárnővel, majd a Belvárosi iskolás Varga Zsófia országos sikere, illetve a Négykézláb tánccsoport nemzetközi eredménye.


Forrás: KALOhírek

Több írásunkkal is közelgő programokat ajánlottunk olvasóink figyelmébe. Kedden a Dózsa György középiskola ad helyet nagyszabású, miniszteri védnökség mellett megvalósuló konferenciának, csütörtöktől szombatig Kalocsán a Sárkányhajó Kupa körül forog majd minden, amelynek mezőnyében idén először külföldi csapat is feltűnik majd. Péntektől vasárnapig a hajósi pincefaluba is nyüzsgés költözik, ínycsiklandó borokkal, színes programokkal, köztük számos gyermekeknek szólóval Orbán napra várják majd az érdeklődőket. Apropó gyerekek! Május utolsó hétvégéjén ne feledkezzünk meg a gyermeknapról, amelynek alkalmából az Érsekkertben kifejezetten nekik kedveskedik a szervező Kalocsa Kulturális Központ. [Utóbbiról jövő héten még jövünk a részletekkel! – A szerk.]. Júniusban pedig jön majd a Kék Madár Fesztivál, amelynek programfelhozataláról korábban írtunk már, legutóbb pedig egy örömteli változás hírét osztottuk meg olvasóinkkal, konkrétan, hogy régi-új helyszínként a Főszékesegyházban is tartanak majd koncertet.

Még három hír a hétről:

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 19., 14:23
Kalocsai vállalkozás nyerte a kivitelezésre kiírt közbeszerzést, és az alvállalkozók, beszállítók nagy része is kalocsai, vagy környékbeli vállalkozás. A „Lurkópalota” második ütemének beruházásáról a kivitelező cég ügyvezetője és Kalocsa város polgármestere közös sajtótájékoztatón közölt részleteket.
2024. 04. 19., 14:27
Ellátásbiztonságról, megfizethető energiáról és fenntarthatóságról szólt a Business Talks ’24 kerekasztal beszélgetése, amelyen a Paks II. projektet Jákli Gergely elnök-vezérigazgató képviselte. A Magyar Zene Házában megrendezett eseményen kiemelte, ha a prognosztizált extrém időjárási viszonyok között kell majd villamos energiát előállítani, akkor a stabil nukleáris energia megkerülhetetlen. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 04. 22., 09:49
A Duna Aszfalt által kivitelezett projekt felkerült egy londoni központú szakmai magazin címlapjára. Még >>>
2024. 04. 22., 08:52
Április 22-én, a Föld napján indul az ország legnagobb hulladékszedési programja, melyhez városunk az idei évben is csatlakozik. Még >>>
2024. 04. 20., 22:00
A drogéria biztonsági kamerájának a felvételén jól látszik, hogy a luxustermékekre utazó nő összehangoltan tüsténkedett csemetéivel. Még >>>
2024. 04. 20., 05:55
A Google Utcakép autói idén tavasszal újra visszatértek a magyar utakra. A következő hónapokban az ország számos pontját érintik, hogy frissítsék a városok, utak és autópályák nézetét a Google Térképen. Még >>>
2024. 04. 19., 09:33
Jákob Zoltán: Hihetetlen élmény. Sosem gondoltam volna, hogy egyszer így fogadnak majd a szülőfalumban. Pedig – hosszú kihagyás után – váratlanul jelentem meg a volt általános iskolámban nosztalgiázni. Még >>>
2024. 04. 18., 09:43
A víz minőségének romlásával, időszakos vízhiánnyal és nyomáscsökkenéssel kell számolni. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK