2021. 12. 03. péntek
Ferenc, Olívia
: 362 Ft   : 320 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Kommunális adó jöhet Kalocsán

Borbély-Juhász Ágnes  |  2017. 05. 21., 21:44

Átszabott vállalkozói adóemelésről és a lakosságra kivetni szándékolt új adónem bevezetéséről is tárgyalt az önkormányzat a város legnagyobb adófizető vállalkozóival, amint azt egyiküktől megtudtuk. Csúszik a kórház új épületszárnyának használatbavételi eljárása, egyre közelebb a nagy rendezvények. Ez a KALOhírek heti összefoglalója.

Az építményadó emelésének és új, lakossági adó bevezetésének szándékáról is tájékoztatta a polgármester a meghívott vállalkozókat a múlt szerdai üzleti reggelin, amelyen a Paks II, a híd, és a térség településeinek fejlesztései is „terítékre kerültek” – árulta el az egyik résztvevő. A háztartásonként évi 8000 forintra rúgó kommunális adó bevezetése, illetve az építményadó emelése egyelőre csak tervezet, 2018 januárjától léphetnek életbe.

Ettől jóval hamarabb ugyan, mégis komoly csúszással vehetjük majd használatba a Kalocsai Szent Kereszt Kórház Kossuth Lajos utcára nyíló új épületszárnyát. A tényleges használatbavétel elhúzódásának egyik oka, hogy a menekülési útvonalra egy új tűzbiztonsági vészkijárati ajtó beépítését írta elő a katasztrófavédelem. Ez, illetve a szerdára virradóra a sétálóutca Posta előtti szakaszán történt baleset szította a kedélyeket, utóbbi főként azért, mert a rendőrség tájékoztatása szerint az azt generáló férfi ittas állapotban volt.

Szerencsére ezeken kívül többnyire pozitív hírekről számolhattunk be a héten. Ott volt rögtön hétfőn az idei Kunszt-díjak átadása, a díjazottak között Filvig Ágnes tanárnővel, majd a Belvárosi iskolás Varga Zsófia országos sikere, illetve a Négykézláb tánccsoport nemzetközi eredménye.


Forrás: KALOhírek

Több írásunkkal is közelgő programokat ajánlottunk olvasóink figyelmébe. Kedden a Dózsa György középiskola ad helyet nagyszabású, miniszteri védnökség mellett megvalósuló konferenciának, csütörtöktől szombatig Kalocsán a Sárkányhajó Kupa körül forog majd minden, amelynek mezőnyében idén először külföldi csapat is feltűnik majd. Péntektől vasárnapig a hajósi pincefaluba is nyüzsgés költözik, ínycsiklandó borokkal, színes programokkal, köztük számos gyermekeknek szólóval Orbán napra várják majd az érdeklődőket. Apropó gyerekek! Május utolsó hétvégéjén ne feledkezzünk meg a gyermeknapról, amelynek alkalmából az Érsekkertben kifejezetten nekik kedveskedik a szervező Kalocsa Kulturális Központ. [Utóbbiról jövő héten még jövünk a részletekkel! – A szerk.]. Júniusban pedig jön majd a Kék Madár Fesztivál, amelynek programfelhozataláról korábban írtunk már, legutóbb pedig egy örömteli változás hírét osztottuk meg olvasóinkkal, konkrétan, hogy régi-új helyszínként a Főszékesegyházban is tartanak majd koncertet.

Még három hír a hétről:

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 02., 10:46
Megérkeztek Drágszélre a Magyar Falu program keretein belül megvásárolt új kommunális eszközök. Még >>>
2021. 12. 02., 10:41
A tegnapi óriási érdeklődés után: íme a második feladvány, játékra fel! ♥ Még >>>
2021. 12. 02., 10:12
Bezárások várhatóak a vendéglátásban, miután a nagyobb céges rendezvényeket is sorban mondják le, ami még bevételt jelenthetne az éttermeknek. Még >>>
2021. 12. 01., 16:17
Hatodik alkalommal rendezik meg Kalocsán a Mikulásfutás és sétát, ami idén, ezen a héten vasárnap, 2021. december 5-én a Kubikus parkban lesz! Még >>>
2021. 12. 01., 11:50
Ma megnyílt az Információs Pont Kalocsán, a Szent István út 35. szám alatt! Még >>>
2021. 12. 01., 11:14
A jelenlegi trend elemzése szerint 460-465 forintos literenkénti benzinár, valamint 465-470 forintos gázolajár is lehet a kutakon. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés