2023. 06. 05. hétfő
Fatime
: 369 Ft   : 345 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Kommunális adó jöhet Kalocsán

Borbély-Juhász Ágnes  |  2017. 05. 21., 21:44

Átszabott vállalkozói adóemelésről és a lakosságra kivetni szándékolt új adónem bevezetéséről is tárgyalt az önkormányzat a város legnagyobb adófizető vállalkozóival, amint azt egyiküktől megtudtuk. Csúszik a kórház új épületszárnyának használatbavételi eljárása, egyre közelebb a nagy rendezvények. Ez a KALOhírek heti összefoglalója.

Az építményadó emelésének és új, lakossági adó bevezetésének szándékáról is tájékoztatta a polgármester a meghívott vállalkozókat a múlt szerdai üzleti reggelin, amelyen a Paks II, a híd, és a térség településeinek fejlesztései is „terítékre kerültek” – árulta el az egyik résztvevő. A háztartásonként évi 8000 forintra rúgó kommunális adó bevezetése, illetve az építményadó emelése egyelőre csak tervezet, 2018 januárjától léphetnek életbe.

Ettől jóval hamarabb ugyan, mégis komoly csúszással vehetjük majd használatba a Kalocsai Szent Kereszt Kórház Kossuth Lajos utcára nyíló új épületszárnyát. A tényleges használatbavétel elhúzódásának egyik oka, hogy a menekülési útvonalra egy új tűzbiztonsági vészkijárati ajtó beépítését írta elő a katasztrófavédelem. Ez, illetve a szerdára virradóra a sétálóutca Posta előtti szakaszán történt baleset szította a kedélyeket, utóbbi főként azért, mert a rendőrség tájékoztatása szerint az azt generáló férfi ittas állapotban volt.

Szerencsére ezeken kívül többnyire pozitív hírekről számolhattunk be a héten. Ott volt rögtön hétfőn az idei Kunszt-díjak átadása, a díjazottak között Filvig Ágnes tanárnővel, majd a Belvárosi iskolás Varga Zsófia országos sikere, illetve a Négykézláb tánccsoport nemzetközi eredménye.


Forrás: KALOhírek

Több írásunkkal is közelgő programokat ajánlottunk olvasóink figyelmébe. Kedden a Dózsa György középiskola ad helyet nagyszabású, miniszteri védnökség mellett megvalósuló konferenciának, csütörtöktől szombatig Kalocsán a Sárkányhajó Kupa körül forog majd minden, amelynek mezőnyében idén először külföldi csapat is feltűnik majd. Péntektől vasárnapig a hajósi pincefaluba is nyüzsgés költözik, ínycsiklandó borokkal, színes programokkal, köztük számos gyermekeknek szólóval Orbán napra várják majd az érdeklődőket. Apropó gyerekek! Május utolsó hétvégéjén ne feledkezzünk meg a gyermeknapról, amelynek alkalmából az Érsekkertben kifejezetten nekik kedveskedik a szervező Kalocsa Kulturális Központ. [Utóbbiról jövő héten még jövünk a részletekkel! – A szerk.]. Júniusban pedig jön majd a Kék Madár Fesztivál, amelynek programfelhozataláról korábban írtunk már, legutóbb pedig egy örömteli változás hírét osztottuk meg olvasóinkkal, konkrétan, hogy régi-új helyszínként a Főszékesegyházban is tartanak majd koncertet.

Még három hír a hétről:

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 06. 01., 18:49
Egyéni tájékoztatás adással, pódiumbeszélgetésekkel csábítják a leendő rendőröket, de egészségügyi és pszichológiai konzultáción is részt vehetnek az érdeklődők.
2023-06-01 10:54:39
Kalocsa Város Önkormányzata idén is megemlékezést tart az Asztrik téren, az Országzászlónál a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából. Az eseményen ünnepi beszédet mond Buzogány Szabolcs István, a Kalocsai Eperföldi Sportiskolai Általános Iskola tanára.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 06. 05., 13:30
Az alaptantervi jogszabályi keretek közötti szabad óraszámok terhére, egyedi megoldással, a helyi tanrend részeként oktatnák. Még >>>
2023. 06. 05., 09:27
Eszméleténél volt, és nem volt alkohol befolyása alatt. Még >>>
2023. 06. 05., 09:17
A hazai forrás a magyar vidék gazdaságának gerincét adó mezőgazdaság és élelmiszertermelés teljes modernizációjára nyújt lehetőséget. Még >>>
2023. 06. 05., 07:40
Csapadékosabbá válik az időjárás a hét elején: többfelé kell esőre, záporra, zivatarra számítani, emellett élénk, olykor erős szél valószínű. Még >>>
2023. 06. 04., 09:39
Június 8-18. között ivóvíz hálózat fertőtlenítési és hálózat tisztítási munkát végeznek a kalocsai járásban. Még >>>
2023. 06. 02., 11:07
Azonban aggodalomra semmi ok, Lakatos György, a fesztivál atyja máris gondoskodott a megoldásról. Még >>>