2021. 12. 07. kedd
Ambrus
: 366 Ft   : 324 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Pillants velünk vissza a hétre! – Ez nem zsarolás....

Téglás Boglárka  |  2018. 01. 28., 19:01

Cseppet sem politikamentes hetet hagyunk magunk mögött, kisebb-nagyobb vitákkal ötvözve. „Zsarol, mondjon le...” Megintés a testületi ülésen - esti csemegék Olvasóinknak. A legfontosabb: láttad már a Patron új részét? Megbánod ha lemaradsz! - Ez sem volt zsarolás.

Először is, büszkélkedjünk

Az ország első vidéki, egyben a megye első NAK Szolgáltató Központját avatták fel Kalocsán.
Bács-Kiskun, ezen belül a kalocsai térség már csak földrajzi elhelyezkedése révén is első abban, hogy itt állítják elő a legtöbb fajta mezőgazdasági terméket. – Ti tudtátok? 
Gáspár Ferenctől, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Bács-Kiskun megyei elnökétől megtudhattuk, hogy a kalocsai szolgáltató központ élére Nagy Attila falugazdászt nevezték ki, a szakember a megye vezető falugazdászi tisztét is betölti.

Az idei Téli Kupa Profi Liga bajnoka a KALOhírek.hu csapata lett, ezt már mindenki tudja. Azonban a mérkőzések hangulatát nem biztos, hogy mindenki testközelből át is élhette. Tóth Dani ezen apropóból ragadott kamerát, hogy mementót állítson a nagyszerű pillanatoknak.

A videóban a mérkőzés legfontosabb történésein túl, a kulisszák mögé is betekintést nyerhetünk. Foci, hangulat, barátok, ünneplés, sör…!
Na és persze egyetlen kérdés: „Neked mit jelent a FOCI?”

Politika, te csodás!

Angeli Gabriella az MSZP jelöltje

A Magyar Szocialista Párt, a Párbeszéd és a Demokratikus Koalíció koordinált jelöltje dr. Angeli Gabriella, akire már a később lemondott miniszterelnök-jelölt, Botka László is számított csapatában. A jelöltségre való felkérést most elfogadta.

Az MSZP mondjon le!

Nem elég az MSZP-nek az, hogy elhelyezték őket, hanem a képviselő asszony is kimondta, hogy zsarolja Kalocsa városát az MSZP. Benne van az előterjesztésben, hogy (az MSZP) lemond, akkor enged szabad utat az egymilliárd forintos pályázatnak, ha megkapja az ingyenes használati jogot. Nem elég neki az elhelyezés, ismétlem: zsarolja az MSZP Kalocsa városát.- hangzott el Szabó Balázstól január 19-én, pénteken képviselő-testületi ülésen, amely egy napirendi pontjának tárgya az MSZP kérelme volt arra vonatkozólag, hogy a korábbi ’Pártok Házából’, azaz a Földhivatal épületére vonatkozó használati jogukat töröljék, és egyidejűleg jegyezzék be a Hunyadi utca 82. szám alatti közösségi házba. A képviselők szerint az MSZP megzsarolta a várost. Egymilliárdos tét, személyeskedő szóváltás, a felelősség ide-oda kenegetése, minden korábbinál élénkebb indulatok… Filvig Gézát meg is intette a polgármester.

Több képviselő „zsarolást” emlegetett – bár nem feltétlenül a szó jogi értelmében gondolták. Mások azt feszegették, hogy a város az MSZP-t finanszírozza.

Határozottan visszautasítjuk a Fidesz-KDNP helyi képviselőinek azon kijelentését, hogy az MSZP zsarolja Kalocsát. A tárgyalások során a Magyar Szocialista Párt minden megoldásra nyitott volt. Csak a használati jog továbbvitele került szóba, ingyenességet nem kértünk! A használati jog biztosítására azért van szükségünk, hogy az MSZP Kalocsai Szervezetét senki se tudja kénye-kedve szerint madzagon rángatni, és politikai alkuk vagy megállapodások tárgyává tenni.- olvashatjuk a helyi MSZP szervezet sajtóközleményében.

Az ülés után, a Városháza folyosóján többen is kifejtették véleményüket a KALOhíreknek…

Bővebben>>>

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 07., 20:04
A Mikulást és rénszarvasát a kecskeméti megyei kórházban énekszóval várták a gyermekek és szüleik az erkélyen. A Mikulás szokatlan érkezését a Covid-járvány miatt szervezték a magasba. Még >>>
2021. 12. 07., 18:35
Kérjük a tisztelt lakosságot, hogy segítsék a Kalocsa Város Önkormányzat Városfejlesztési és Üzemeltetési Osztályának munkáját a kérdőív kitöltésével. Még >>>
2021. 12. 07., 15:41
A Csajda-kertben épülhet játszótér, a temetőben a kerítés javítására és világításra is jut a forrásból. Még >>>
2021. 12. 07., 10:30
A karácsonyi szezonban ismét karitatív kampányt indít a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az OMV Hungária: a töltőállomásokon megvásárolható adománykártyákkal lehet támogatni az alapítvány munkáját. Még >>>
2021. 12. 07., 08:41
A hetedik játéknaphoz érkeztünk, lássuk a feladványt! Még >>>
2021. 12. 06., 19:35
Kedves Gyerekek! Bízunk benne, minden kiscsizma megtelt már ma reggelre! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés