2022. 01. 25. kedd
Pál
: 359 Ft   : 317 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Korszerű közterület karbantartó eszközökkel gyarapodott Homokmégy

Korszerű közterület karbantartó eszközökkel gyarapodott Homokmégy
Zsiga Ferenc  |  2021. 12. 31., 09:20

A közmunkaprogramban résztvevők számának folyamatos csökkenése, a településen élők mind nagyobb elvárása az esztétikus, szépen karbantartott környezet iránt szinte kijelöli az utat: a közterületek karbantartásához, a zöldfelületek gondozáshoz szükséges eszközparkot folyamatosan fejleszteni szükséges. Magyarországon erre a Magyar Falu Program kínál lehetőséget, ám emellett a Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány településein a JETA is mind több esetben nyújt pályázati támogatást közterület karbantartó eszközök beszerzéséhez.

Ezzel a lehetőséggel élt Homokmégy Község Önkormányzata is, ahol egy úgynevezett ráülős fűnyíró kistraktort és egy traktor vontatta, állítható rézsűkaszát vásároltak az Alapítvány biztosította 8,999 millió forint támogatásból.

Tapolcsányiné Varga Krisztina polgármester a pályázati forrás felhasználásáról szólva elmondta:

Homokmégyhez számos lakott külterület, úgynevezett szállás tartozik. Hillyével, Alsóméggyel, Kiskecskeméggyel, Halommal, Mácsaszállással együtt 7 ezer hektár a ténylegesen lakott közigazgatási terület, és akkor még nem beszéltünk a szállásokhoz vezető utakról, amelyek karbantartása szintén feladatot ró az „anyatelepülésre."Homokmégy maga is egy ligetes, parkos, nagy zöldfelületekkel rendelkező község, így a JETA vissza nem térítendő pályázati összegéből vásárolt két korszerű, nagy értékű gép óriási segítséget jelent a kommunális és parkgondozó feladatok ellátásában. A 2021. év nyarán már munkába állított eszközök rengeteg élőmunkaerő órát váltottak ki, jelentős hozzájárultak a folyamatában követhető kulturált településképhez. 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 01. 19., 14:00
Indulnak a választási előkészületek. A kampány hivatalosan a február közepén kezdődik, ám az eseményre nem csak a pártoknak és a választóknak, hanem a lebonyolító szerveknek is föl kell készülniük. A kalocsai Választási Iroda felhívást tett közzé a szavazatszámláló bizottságokba való jelentkezésre.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 24., 17:59
Számos médium közölte a gyászhírt, a Kossuth Rádió adását megszakítva tájékoztatott olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornászunk halálhíréről. Még >>>
2022. 01. 24., 17:35
Kedden, szerdán és csütörtökön gallyazási munkálatok miatt körültekintőbben kell közlekedni. Még >>>
2022. 01. 24., 09:36
A két egyesület az új polgárőr autókat a Magyar Falu Program Falusi Civil Alapjának pályázati forrásából szerezte be. Még >>>
2022. 01. 24., 09:02
A másik vendéget lopta meg a delikvens, sőt, a keresztelési ajándékát is visszalopta. Még >>>
2022. 01. 23., 19:10
Ma egész délután zajlottak a baráti meccsek az EMIKA koripályán! Még >>>
2022. 01. 23., 18:29
Élhetőbb város kialakításához hozzátartozik, hogy jó nemzetközi kapcsolatokat ápoljunk olyan partnerekkel, akik a térségünkben jelen vannak. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés