2021. 11. 27. szombat
Virgil
: 368 Ft   : 326 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Nagyszabású sportnap és Összetartozunk program Homokmégyen, szombaton

Helyszín: Homokmégy, Sportcsarnok
Dátum: 2019. november 16., szombat 10:00
Nagyszabású sportnap és Összetartozunk program Homokmégyen, szombaton

A kalocsai járásban Homokmégy, az ott folyó kulturális- és sportélet, különösen a hagyományok ápolása messze túlmutat a település határain. A homokmégyi néptánc és népdalkincsnek, a helyi identitás megőrzésének, a sportélet szervezésének generációkon átívelően legendás alakja Pirisi László, a helyi általános iskola egykori igazgatója. Az ő emléke előtt tiszteleg a község az idén november 16-án, szombaton 10-től 18 óráig tartó sportnapon, amelyen a hagyományoknak megfelelően az óvodáskorúaktól a nyugdíjasokig a település apraja-nagyja részt vesz, de a szomszédos településekről is várják a csapatokat, látogatókat. A rendezvénybe a megyei önkormányzat Összetartozunk programja illeszkedik, ezzel is színesítve és tartalmasabbá téve a már a karácsonyi ünnepkör jegyében is zajló közösségépítést.

A programról szólva Geri Katalin, a homokmégyi főszervező elmondta: hetek óta folynak az előkészületek, hogy a látványos mérkőzések és bemutatók mellett a megyei önkormányzat Összetartozunk programja keretében a helyi asszonyok, férfiak az őseiktől megtanult technikával és eszközökkel hímezzenek, pingáljanak, egyedi kézműves tárgyakat készítsenek.

Ennek fortélyaiba az érdeklődőket is beavatják, hogy segítségükkel bárki egy kis egyedi karácsonyi ajándékot készíthessen szeretteinek. Ugyancsak az Összetartozunk része a környék méhészeteiből származó mézek, a házi készítésű sajtok kóstoltatása, de mi sem természetesebb, hogy fellép majd a Homokmégyi Hagyományőrző Népi Együttes több tánccsoportja, valamint Kishegyi Simon harmonika előadása szórakoztatja a publikumot.

Az idén kilencedik alkalommal megrendezendő Pirisi László Emlék Sportnap már pénteken délután elkezdődik az asztalitenisz bajnoksággal, hogy aztán a sportesemények egészen szombat 18 óráig tartsanak.

Minden bizonnyal sok érdeklődőt vonz majd a jégkoronghoz hasonló, de hoki pálya nélküli foorball, amelyet a gyerekek számára rendezett amerikai foci követ, a sportág ismert szereplője, a helyi Vargacz Norbert irányításával.

A hagyományokhoz igazítva idén is lesz aerobic, judo, aikida bemutató, latin fitness és kispályás labdarúgó mérkőzés is – mondta Geri Katalin.

A főszervező fontosnak tartotta elmondani, hogy a kézműves foglalkozásoknak a sportcsarnok emeleti része ad helyet. A különböző kézműves élelmiszerek kóstolója 13 óráig tart, ugyanis onnan már a sportcsarnok teljes küzdőterére szükség lesz az egyes versenyek zavartalan lebonyolítása miatt.

A 2019. november 16-án, szombaton 10-18 óráig, a homokmégyi sportcsarnokban rendezett programot az Európai Unió és a Magyar Kormány támogatja.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 27., 19:15
Személyi sérüléssel járó baleset történt az 5301-es számú úton. Még >>>
2021. 11. 26., 13:15
A tamási rendőrök egy koporsók és urnák forgalmazásával foglalkozó vállalkozót vettek őrizetbe november 24-én késő este, aki legális üzlete mellett kábítószer-kereskedelemmel is foglalkozott. Még >>>
2021. 11. 26., 11:42
Egy lószállítót vontató személyautó és egy másik gépkocsi karambolozott csütörtök este Miske belterületén. Két személyt szállítottak a mentők a kalocsai kórházba. Még >>>
2021. 11. 26., 11:13
Orbán Viktor: „Meghosszabbítjuk az oltási akcióhetet, ezért akik eddig elmulasztották az oltakozás lehetőségét, a jövő héten is felvehetik a vakcinát regisztráció nélkül” Még >>>
2021. 11. 26., 10:15
2021.11.27-én 9:00-18:00 óra között Hagyományőrző nap lesz a Kalocsai Sportcsarnokban. Még >>>
2021. 11. 26., 08:44
Tudtad, hogy Magyarországon minden ötödik nőt ért már élete során fizikai bántalmazás a partnere részéről? A kapcsolati erőszak egyetlen formája sem elfogadható! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei