2022. 05. 24. kedd
Eliza, Eszter
: 383 Ft   : 358 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Albérletek kiváltására újít fel lakásokat a kórház

Zsiga Ferenc  |  2016. 10. 22., 20:46

A humánerő megtartása, illetve vonzása érdekében döntött úgy dr. Mócza György, a Bács-Kiskun Megyei Kórház Kalocsai Szent Kereszt Kórháza vezetője, hogy az intézmény, saját költségvetése terhére három darab, kétszobás orvos lakást újít fel. A zömében festési munkák elvégzését követően 9-10, lakásonként jellemzően három, jelenleg albérletben lakó, vagy nagyobb távolságról beutazó nővér elhelyezésére lesz lehetőség. Az intézmény keretei közötti lakhatás jelentősen csökkentheti az érintett nővérek kiadásait, a beutazóknak pedig több idő jut a pihenésre.

A Magyar Kórházszövetség elnökének idén márciusban megválasztott dr. Svébis Mihály, a Bács-Kiskun Megyei Kórház főigazgatója a tavasszal Siófokon megtartott szakmai kongresszuson azt nyilatkozta:

Van olyan országrész, ahol kritikus, húsz-huszonöt százalékos a nővérhiány, ezért jelenleg a legnagyobb problémát már nem az orvoselvándorlás jelenti. Több ezer nővérre lenne szükség, azért is, mert a jelenleg dolgozó ápolók nagy része nyugdíjkorhatár előtt áll, így kritikussá válhat a helyzet, amikor ők is kilépnek a munkából.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Egy korábbi, sajtóban elterjedt felvetésről – amely szerint olyan szakápolókat képeznének, akik egyes orvosi feladatokat is elvégezhetnének – a főigazgató azt nyilatkozta, nagyon jó iránynak tartja, hogy átvegyük a nyugati modellt, ám előbb az alapvető emberi erőforráshiányt kell megoldani, azt követheti a speciális szakepképzés bevezetése Magyarországon is.

Dr. Mócza György főigazgató-helyettes a lakások nővérek részére történő átadásával kapcsolatban fontosnak tartotta hangsúlyozni: személyesen is szívügye a kórházban dolgozó nővérek, középkáderek anyagi megbecsülésének, élet- és munkakörülményeinek javítása. A lakások mellett a megújuló épületszárny átadásától azt is várja, hogy az a gyógyítás körülményeinek korszerűsítése mellett a humánerő munkafeltételeinek javulását is eredményezi. Ezzel is nő a kórház munkaerő megszerző és megtartó képessége, csökken a fluktuáció.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 05. 21., 08:52
Katonai tiszteletadás mellett, katonazenekar közreműködésével és a Dózsa György technikum rendészeti szakos tanulóinak részvételével tartották meg a magyar hősökről, a magyar honvédelem daliás időszakairól és fájdalmas veszteségeiről és Kalocsa katonavárosi múltáról való megemlékezést a honvédelmi nap keretében.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 05. 24., 08:24
Vasárnap délután kérték a mentők gyors segítségét, ahhoz a 45 év körüli férfihez, aki biciklizés közben lett rosszul Kecskeméten. Még >>>
2022. 05. 23., 18:45
A nagy többséggel megválasztott öt Fidesz-KDNP-s képviselő a főpásztornál tett látgatást. Még >>>
2022. 05. 23., 10:20
A 70 éves doktornő pénzért állított ki hivatalos igazolást a sóoldatot kapó betegeknek, így megkaphatták a védettségi igazolványt. Még >>>
2022. 05. 22., 19:07
Nyárias, de változékony idő lesz a jövő héten. Még >>>
2022. 05. 22., 10:15
Belgiumban három majomhimlő által fertőzött embert vettek nyilvántartásba. Emellett már Spanyolországban, az Egyesült Királyságban, Portugáliában, Olaszországban, Svédországban, Franciaországban, sőt a szomszédos Szlovákiában és Ausztriában is megjelent a vírus. Még >>>
2022. 05. 21., 11:34
A 49 éves férfi elkövető élettársa az eladás során működött közre, neki fizették a vételárat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés