2023. 11. 30. csütörtök
András, Andor
: 380 Ft   : 347 Ft Benzin: 603.6 Ft/l   Dízel: 651.3 Ft/l   Írjon nekünk

Egy éve készültek rá – Hatékony fellépést ígérnek a kalocsai buszpályaudvaron

2017. 09. 22., 09:40

Demonstratív jelleggel egy népesebb csapat gyűlt és állt össze a kalocsai buszpályaudvar várótermében, nem kis megdöbbenést okozva a bent üldögélők számára. A megjelentek nevében és velük közös álláspontot képviselve szóló Bolvári Ferdinánd városatya ugyanis kijelentette, hogy mostanra érett meg a létesítmény körüli állapot arra, hogy hivatalos és civil szervek összekapaszkodjanak és együttesen lépjenek fel az ott tapasztaltakkal szemben.

Ott jártunkkor, kedd délután négy órakor éppen „nyugisabb” óráit élte a pályaudvar, mindössze egy tizenévesnek tűnő fiatalember ordítozott artikulálatlanul és összefüggéstelenül, de látszólag ártalmatlanul.

Az a jelenség viszont, ami a Szociális Központ, az ORIGO Család és Gyermekjóléti Központ, a DAKK, a Roma Nemzetiségi Önkormányzat, a Kalocsai Rendőrkapitányság, a polgárőrség és nem utolsó sorban az önkormányzat képviselőit a helyszínre szólította kicsit sem ártalmatlan.


Forrás: KALOhírek

Bolvári Ferdinánd városatya, a buszmegálló-kérdéssel egy szűk éve foglalkozó Szociális Bizottság elnöke a helyszínen elmondta, hogy az említett egységekkel ez idő alatt rendszeresen találkoztak és folytattak kerekasztal-beszélgetéseket, annak a lehetőségeit tárgyalva, hogy miképp vehetnék az elejét az önkormányzathoz és a rendőrséghez is bezúduló panaszáradatnak, miszerint a pályaudvar és környéke egyre zűrösebb hely.

Korábbi fórumokról és nyilatkozatokból hallhattunk róla, hogy

a prostitúciótól az agresszív kéregetésen át a lopásig és a rablásig mindenféle bűncselekmény elharapódzott már itt,

azonban a biztonsági kamerák a DAKK-hoz tartoznak, mivel az elkövetők pedig rendre fiatalkorúak, a rendőrség mozgástere is behatárolt – magyarán a helyzet megoldása sem egyszerű.


Forrás: KALOhírek

Az is elhangzott, amelyet korábbi rádióinterjújában Sztojka István, a Kalocsai Roma Nemzetiségi Önkormányzat vezetője is megerősített, hogy az elkövetők java roma származású fiatal, mondta a helyszínen ismét Bolvári Ferdinánd, így célzott helyzetkezelési stratégiát dolgoztak ki.

Felkértek ugyanis egy, a városban köztiszteletnek örvendő Soltész Istvánt, aki a Bolvári vezette bizottságnak is a tagja, de a nemzetiségi önkormányzat is számíthat munkájára, hogy „vegye kézbe” a buszpályaudvar kérdését.


Forrás: KALOhírek

Ő lesz a felelőse a helyszínnek, hangzott el a keddi eseményen, amelyet Bolvári azzal egészített ki, hogy Soltész István polgárőri jogosítványt is szerezni fog, és ha a tettek mezejére kell majd lépni, ő itt lesz az illetékes hivatali, illetve segítő szervezeti, vagy épp egyenruhás kivonuló oldalán.


Forrás: KALOhírek

Ugyanezen alkalommal mutatták be azokat a plakátokat, amelyet az ORIGO központ munkatársai hoztak el és ragasztottak ki az állomás több pontján. Ezen azok a 24 órában hívható segélykérő számok találhatóak, amelyeket kifejezetten akkor kell tárcsáznia akárkinek, ha kiskorú által éri atrocitás – reméljük, nem sűrűn lesz az információra szükség!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ehhez a cikkhez 0 darab hozzászólás érkezett. A kommentekhez gördítsen lejjebb.
Hozzászólások (Legyen Ön az első)
Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá a cikkhez:
• Regisztrációhoz kattintson IDE.
• Amennyiben már regisztrált felhasználónk, a weblap legtetején lévő menüsávból elérheti a bejelentkezés panelt.

Még több friss hír

2023-11-24 10:01:49
Érkezik a Mikulás, puttonya pedig ajándékcsomagot rejt minden résztvevő gyermek számára! Sőt, pattanjatok fel ti is a Mikulás szánjára!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 11. 29., 09:20
A pályázatnak köszönhetően lehetőség nyílt a kórház fekvőbeteg kapacitásainak tehermentesítésére az ambulánsan is ellátható betegektől. Még >>>
2023. 11. 28., 15:15
Dr. Filvig Géza: az önkormányzati választás tétje, hogy a kalocsai laktanyában migránsokat fognak elhelyezni, vagy az épülő Paks 2 beruházáshoz kapcsolódó feladatokat fogja kiszolgálni. Még >>>
2023. 11. 27., 12:03
Fenyőtermesztésből Magyarországon csaknem 600-700 családi gazdaság él meg. Még >>>
2023. 11. 24., 12:30
A mák és a sajt meglepően jól passzol egymáshoz, így nem csoda, ha tortában köt ki mindkét alapanyag. A meggyes réteg pedig már szinte elengedhetetlen, ha mákos süti készül. Még >>>
2023. 11. 22., 12:15
A vendégek fogadása miatt egy nagytakarítás beütemezése például mindenképpen hasznos, de ha nem akarod túlterhelni magad, az a biztos, ha elosztod több hétre a teendőidet. Így ha december elején nekilátsz a rendrakásnak, szentestére már biztosan minden szép lesz. Még >>>
2023. 11. 22., 10:58
Bár a kivágott ruhák már jó ideje uralják a divatot, a csípő- és deréktájon stratégikusan elhelyezett lyuk, ami néha még a fenék tetejét is éppen hogy megmutathatja, a saját műfajává nőtte ki magát. Olyannyira, hogy 2023-ban sorra tűntek fel a sztárok csípővillantós ruhában, illetve nadrágban. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK