2021. 12. 07. kedd
Ambrus
: 366 Ft   : 324 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Felvonultak az első gépek az új óvoda területére

Felvonultak az első gépek az új óvoda területére
Téglás Boglárka  |  2020. 08. 18., 15:18

Magyarország Kormánya 138 millió forint plusz forrást biztosít a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat 2017. évi TOP pályázatán elnyert 400 milliós, Petőfi Sándor utcai új, 75 férőhelyes óvoda megvalósításához, így a jövőben egy korszerű, három csoportszobás óvodával leszünk gazdagabbak.

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat a 2017-es évben tette közzé azt a pályázati kiírást amin Kalocsa város önkormányzata sikeres elbírálást nyert, 400 millió forintot fordíthatnak óvodafejlesztésre.
Városunkban jelenleg hat óvoda és egy bölcsőde működik, azonban ebből kettőt- a Kunszt József utcai és az Alkony utcai óvodát- állapotuk miatt nem lenne gazdaságos felújítani, ezért ésszerűbbnek találták a két tagóvoda kiváltását egy új, 75 férőhelyes óvoda létesítésével.

Boromisza Viktor, városfejlesztési és városüzemeltetési osztályvezető egy korábbi sajtótájékoztatón ahol a projektet és annak előzményeit ismertette, elmondta, hogy

az óvoda műszaki átadása, majd a használatba vételi engedély megkérése legkorábban 2021. szeptember hónapban kezdődhet.Dr. Filvig Géza polgármester augusztus 18-án tett látogatása alatt szembesült vele, hogy felvonultak az első gépek, elkezdődtek a munkálatok.

Nagy örömmel látom, hogy már érdemben is elindult a munka. A város egyik kiemelt projektje az új 75 férőhelyes óvoda építése, amelyet itt az Ifjúsági Ház udvarába terveztünk és alakítunk ki.
- írja a közösségi médiában közzétett bejegyzésében.

Halász László, a Generál Kft. igazgatója fogadta a helyszínen Filvig Gézát, és tájékoztatta az éppen folyamatban lévő munkálatokról, aktuális feladatokról valamint a kivitelezés előrehaladásáról.
Amint az a fotókból is kiderül, az épület kijelölése elkészült, jelenleg az alap kiásása történik.


Forrás: Filvig Géza / Facebook


Fontos számomra ez a projekt, ezért a jövőben is többször kilátogatok személyesen az építkezésre, hogy láthassam, milyen ütemben folynak a munkálatok és Önöket is tudjam tájékoztatni.

Külön köszönöm az itt élő emberek türelmét! Remélem, a végeredmény kárpótol mindenkit és sok öröme lesz a gyermekeknek és szülőknek is egyaránt az új óvodában.
- zárja Facebook bejegyzését dr. Filvig Géza.


Forrás: Filvig Géza / Facebook

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 07., 20:04
A Mikulást és rénszarvasát a kecskeméti megyei kórházban énekszóval várták a gyermekek és szüleik az erkélyen. A Mikulás szokatlan érkezését a Covid-járvány miatt szervezték a magasba. Még >>>
2021. 12. 07., 18:35
Kérjük a tisztelt lakosságot, hogy segítsék a Kalocsa Város Önkormányzat Városfejlesztési és Üzemeltetési Osztályának munkáját a kérdőív kitöltésével. Még >>>
2021. 12. 07., 15:41
A Csajda-kertben épülhet játszótér, a temetőben a kerítés javítására és világításra is jut a forrásból. Még >>>
2021. 12. 07., 10:30
A karácsonyi szezonban ismét karitatív kampányt indít a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az OMV Hungária: a töltőállomásokon megvásárolható adománykártyákkal lehet támogatni az alapítvány munkáját. Még >>>
2021. 12. 07., 08:41
A hetedik játéknaphoz érkeztünk, lássuk a feladványt! Még >>>
2021. 12. 06., 19:35
Kedves Gyerekek! Bízunk benne, minden kiscsizma megtelt már ma reggelre! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés