2023. 02. 01. szerda
Ignác
: 390 Ft   : 358 Ft Benzin: 655.9 Ft/l   Dízel: 717.8 Ft/l   Írjon nekünk

Indul az évtized legnagyobb magánberuházása Kalocsán – Habarcs - és betonelemgyárat, logisztikai központot épít a B.TÉKER és a Beerstone Kft.

Indul az évtized legnagyobb magánberuházása Kalocsán – Habarcs - és betonelemgyárat, logisztikai központot épít a B.TÉKER és a Beerstone Kft.
Zsiga Ferenc  |  2020. 04. 16., 08:55

A Beer Attilához és családtagjaihoz, mint tulajdonosokhoz köthető B. TÉKER Kft. és a Beerstone Kft. beruházásában Kalocsán, a Foktői úti laktanya volt 7 hektáros lőterén, több ütemben épül habarcs - és betonelemgyár, két 3000 négyzetméteres csarnok, egy 6000 négyzetméter alapterületű raktárcsarnok, kamionbeállókkal. Az ipari hasznosítás szempontjából rendkívül jó fekvésű, saját ipari vágánnyal rendelkező, az 512-es számú útról közvetlenül megközelíthető területen barkácsáruház is működhet majd.

A tulajdonosokat képviselő Beer Attila cégvezetővel először a társaság Ciglidi úti, habarcsgyártásra berendezett telephelyén beszélgettünk, néztük meg a kalocsai székhelyű FAL Építész Stúdió által készített színvonalas látványterveket, az ugyancsak a Stúdió által összeállított animációs kisfilmet, majd a beruházás területét közösen is bejártuk.

Képgaléria megtekintése (10 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: KALOhírek / Zsiga Ferenc


Az iparcsarnokok, ipari létesítmények építésében komoly referenciákkal rendelkező vállalkozás vezetője elmondta:


A Paksi köz végén lévő, a vasúti átjárótól jobbra elhelyezkedő telket 2019-ben vásároltuk az önkormányzattól. A többi lépcsőben megvalósuló fejlesztés időpontját 2020-2024 között határoztuk meg.
Jelenleg a terület előkészítésén vagyunk túl.

A 7 hektáros területet az elmúlt hónapokban megtisztítottuk az aljnövényzettől, tereprendezést hajtottunk végre, feltártuk a meglévő betonutakat, gondoskodtunk azok vízelvezetéséről, és kialakítottuk a tűzoltóvíz tárolót. A terület rendbetételének nagyságrendjét mi sem bizonyítja jobban, mint a hatalmas gúlába rendezett gyökérzet és tuskók. Ez is eltűnik majd, aprítógéppel fűtőanyag készül belőle.

Képgaléria megtekintése (10 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: KALOhírek / Zsiga Ferenc


Elsőként a már meglévő építmény átalakításával, bővítésével egy fogadóépületet - benne a dolgozókat kiszolgáló vizes - és szociális blokkal - alakítunk ki” – mondta Beer Attila, aki a beruházás tervezett sorrendjében ismertette a fejlesztés főbb állomásait.


Habarcsgyár

A B.TÉKER Kft. Ciglidi úti telephelyén jelenleg is készítünk Beerstone gyorsjavító, dekor, műemlékvédelmi és vízzáró habarcsokat. Ezek a termékekegyedülálló vízzáró tulajdonságukkal és tartósságukkal vívták ki népszerűségüket. A habarcsgyártás a Ciglidi útról költözik majd az új, a helyrajzi számról 0575 Parknak nevezett, ott felépülő gyárcsarnokunkba. Ezzel megteremtjük a lehetőségét annak, hogy Beerstone, mint magyar termék kilépjen a nemzetközi piacra.

Betenelemgyár

A Beerstone márka a habarcsával lépett be az építőipari termékek gyártásába. Ám a cég fejlesztési irányát jól reprezentálja, hogy az új habarcsgyártó csarnok mellett egy betonelemgyárat építünk. Fő célunk a csarnoképítésben egyre népszerűbb betonelemek gyártása. Erről tudni kell, hogy a csarnokok építésénél visszaszorulóban van az acélszerkezetek alkalmazása, ugyanis a drága acél, plusz a drága festék árban megelőzi a tartósságát, műszaki paraméterit tekintve legalább ennyire jó betonelemeket. Mások mellett azért választottuk ezt a beruházási területet, mert saját ipari vágánnyal rendelkezik, melyről a növényolajgyárhoz vezető szárnyvonalra csatlakozva vasúton is el tudják szállítani a kész betonelemeket a beépítés helyére, vagy annak közelébe. Természetesen a szükséges alapanyagok, például a kavics, cement is érkezhet majd vasúton

Barkácsáruház

Minden nagyobb városban működik egy olyan barkácsáruház, amelyben mindazt meg lehet vásárolni, ami egy építkezéshez, lakásfelújításhoz, kertszépítéshez,  vagy lakberendezéshez szükséges. Célunk a Paks-Kalocsa Duna-híd létrejöttével a két várost és azok agglomerációit kiszolgáló 3000 négyzetméteres barkácsáruház megépítése. A terület ideális, a barkácsáruház Kalocsa szélén, az leendő hídhoz közel helyezkedik majd el.

Képgaléria megtekintése (10 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: KALOhírek / Zsiga Ferenc


Logisztikai bázis

A 6000 négyzetméteres, fedett logisztikai raktárbázis optimális hely lesz egy elosztó központ létrehozásához. Aki igénybe veszi, az az árut vasúton és kamionon is tudja majd szállítani. Nem beszélve a vízi szállításról, hiszen több Dunai kikötő is a közelben van. Ráadásul innen a déli országok is gyorsan elérhetők.

Irodaház, rekreációs rész

A 0575 Park városhoz közelebbi bejáratánál egy modern irodaház szolgálja majd az itt dolgozókat és az ide érkezőket. Ugyan a terület jellemzően ipari és logisztikai jellegű, a tervezésnél fontosnak tartottuk, hogy a területet „zöldítsük”, parkkal vegyük körül. A Park várhatóan sok embernek lesz a munkahelye, így azt szeretnénk, a kulturált, egészséges környezet is hozzájáruljon ahhoz, hogy a munkavállalók jól érzik itt magukat. Ezt szolgálja az is, hogy a kamionsofőröknek pihenő és tisztálkodási hely áll majd rendelkezésére – mondta Beer Attila, a beruházást megvalósító, családi tulajdonban lévő cég vezetője.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 01. 30., 15:30
Kocsis Anna és Attila következő állomása egy eldugott faluban lévő biofarm volt. Ahogy a nevéből is adódik - Mindful Farm - a lecsendesedést, kikapcsolódást, természetközeliséget, a jelen pillanat megélését keresték ezen a helyen. Hogy telt el az ott töltött két hét? Vloguk következő epizódjából kiderül, kövessétek a KALOhíreken utazásukat!
2023. 01. 29., 08:24
Január 20-21-én iskolánkat, a Kalocsai Szent István Gimnáziumot képviseltük Kecskeméten, a Neumann János Egyetem által meghirdetett 24 órás logisztikai versenyen. Az Izsáki úti új campuson a logisztikához köthető feladatokat és egy nagy projektfeladatot kellett teljesítenie πz2a nevű csapatunknak, melynek tagjai: Molnár Fruzsina, Rideg Árpád, Vida Zolta - tudtuk meg a portálunknak küldött beszámolóból.
2023. 01. 27., 12:27
A Kamarateremben Cseh Tamás dalait adta elő Papp Róbert, Kalocsa díszpolgára, valamint fia, ifjabb Papp Róbert. Az énekes-gitáros zenéjének egy parafrázisához Papp Róbert dalához Berta-Somogy Lajos írta a dalszöveget, aki prózai szövegek felolvasásával idézte meg Cseh Tamás kivételes egyéniségét.
2023. 01. 26., 08:05
November végén hirdettek nyílt pályázatot a Kossuth Lajos utca 16-18. szám alatti egykori kollégium épületére. A pályázat érvényes ajánlat nélkül zárult. Nem maradtunk le a vásárról. Hasonlóképp sikertelen volt egy Csokonai utcai lakóingatlan értékesítésére kiírt pályázat, amelyet szintén ismét kiírnak.
2023-01-25 16:31:00
A Kalocsa környékén élő képzőművészek több éves hagyományt követve megrendezett tárlathoz ezúttal a Dunatáj Fotókör kiállításra is kapcsolódott. A megnyitón közreműködött és köszöntőt mondott Lakatos György fagottművész, városunk díszpolgára. A kiállítást megnyitotta Budai Viktória művészettörténész, a Schöffer Gyűjtemény vezetője.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 02. 01., 13:27
A tegnapi, házon belüli egyeztetések után ma az intézmények vezetőivel egyeztetnek a Polgármesteri Hivatalban. Még >>>
2023. 02. 01., 08:45
Tíz hónapostól 3 évesig jöhetnek szóba az egészséges kutyusok. Gazdáik február 17-éig, e-mailben küldhetnek ajánlatot a vásárra. Még >>>
2023. 01. 31., 09:09
A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki egy vita során olyan súlyosan bántalmazta a nehezen mozgó, leromlott egészségi állapotú feleségét, hogy 11 bordája eltört. Még >>>
2023. 01. 30., 14:56
Így alakult a Duna és a Tisza vízállása hétfőre a hydroinfo.hu adatai alapján. Még >>>
2023. 01. 30., 10:35
A szívroham és a stroke valószínűsége 40 és 50 százalékkal alacsonyabb volt azok körében, akik ennyit gyalogoltak. Még >>>
2023. 01. 29., 17:35
Minden olyan rövid időn belül történt, hogy a két pilótának esélye sem volt a katapultálás folyamatának beindítására. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK