2022. 08. 19. péntek
Huba
: 405 Ft   : 398 Ft Benzin: 754.8 Ft/l   Dízel: 786.9 Ft/l   Írjon nekünk

Jövőre lombok árnyékában parkolhatunk a belvárosban

Zsiga Ferenc  |  2016. 07. 29., 12:16

A most folyamatban lévő építési munkálatok befejeztével, az őszi faültetéseket követően jövőre már lombos fák árnyékában parkolhatunk a Duna áruház előtti időkorlátos, valamint a piactéri parkolóban. A két parkolórészt elválasztó, lehangoló betonsávba ültetett fáknak az esztétikai szempontok mellett gyakorlata haszna is van: a nagy nyári melegekben, ha két órára is, de árnyékban hagyhatjuk az autónkat.

Napok óta légkalapács hangjától hangos a belváros, a Dobos Beton Kft. kivitelezésében alakítják ki azokat a kis szigeteket, amelyekbe a Duna áruház előtti parkolóban, őszre 9 darab, nagy lombozatú fát ültet a Parkgondozó Kft. – tájékoztatta portálunkat Boromisza Viktor, a Városfejlesztési és Városüzemeltetési Osztály vezetője.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

További fákat hasonló célból a Piactér előtti, Búzapiac téri parkolóban, a már elkészült, szegélykövekkel védett helyekre ültetnek.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

A fák helyét úgy alakították ki, hogy már meglévő parkolóhelyet ne kelljen feláldozni, de a parkolóhelyre való beálláskor azért majd figyelni kell az ék alakban kiugró szegélykövekre. Különösen az alacsony építésű autók vezetőinek lesz érdemes odafigyelni a kocsi orrára.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Természetesen néhány évnek azért még el kell telnie ahhoz, hogy a nagy lombozatúnak ígért fák koronája kiteljesedjen. A térfigyelő kameráknak köszönhetően talán az éjszakai erős emberek is megkímélik majd a várhatóan késő ősszel földbe kerülő kisfákat.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 08. 17., 08:25
Pénteken indult az a hatalkalmas kerekasztalbeszélgetés-sorozat, amely Kalocsa értékeit helyezi fókuszba, és a különbségek helyett a közös pontok kiemelésével az itteni lokálpatrióták közti együttműködés erősítését tűzi célul. Elsőként a lokálpatriotizmus mibenlétét igyekeztek megragadni a résztvevők. Ma a népművészet lesz a téma.
2022-08-16 15:57:56
Hirtelen zuhant rá a gyász és vele együtt a váratlan élethelyzet sok nehezen megoldható problémája arra a kalocsai családra, amely fiatal édesanyját néhány hete veszítette el. Az apa segítség nélkül maradt, a gyermeket felügyelet nélkül nem hagyhatja, így fővárosi állását föladni kényszerült. Könnyű belátni: e helyzetben minden segítség jól jön!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 08. 19., 09:11
Balotaszállás külterületén, az előre megadott helyszínen 13 migráns személyt vett fel a gépjárművébe és elindult velük a nyugati határ felé. Még >>>
2022. 08. 19., 08:14
Csütörtök délután gyulladt ki az aljnövényzet Pécs külterületén, az Akó dűlőn, ahol lángra kapott egy ház is, majd az erős szél miatt sebesen terjedő lángok miatt egyre több ingatlan került veszélybe. Még >>>
2022. 08. 18., 13:24
Egyelőre az látható, hogy „labilisabb lesz a légállapot”, növekszik az ismétlődő záporok, zivatarok esélye, és akár hevesebb zivatarok is kialakulhatnak, ismertette a meteorológiai szolgálat. Még >>>
2022. 08. 18., 12:50
Nem lehet vele hibázni. Eredetileg gyümölcstortából alakult a recept, ami mindig túl kevés volt. Még >>>
2022. 08. 18., 12:37
Szintén augusztus 15-én nyílik újra a Közfoglalkoztatásból a versenyszférába program Még >>>
2022. 08. 18., 08:27
A Kalocsai Bokréta Népművészeti Egyesület és és a Piros Rózsa Néptánc Egyesület elsődleges célja a megalakulástól kezdve a gyermekek, a fiatal korosztály és a felnőttek népi játékkal, néptánccal való megismertetése volt, és ennek a tudásnak a bemutatása helyi, térségi, országos és nemzetközi rendezvényeken. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés