2021. 12. 06. hétfő
Miklós
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Költöznek az első lakók a megújult Vigadó sor 2. társasházba – a 21. század kalocsai mintaprojektje

Zsiga Ferenc  |  2016. 12. 23., 17:07

Az egykori Vigadó sor 2. szám alatti szociális bérház az önkormányzat pályázati döntése, majd Skultéti Csaba, a Kalo-Bau Kft. tulajdonosa befektetése nyomán immár a 21. század elejének helyi mintaprojektje. A legkorszerűbb anyagok és technológiák alkalmazásával épült, kitűnő fekvésű, Vajas-parti ingatlan 15 lakását kérésre napkollektorok látják el hő- és villamos-energiával. Az első lakások már gazdára találtak. A többi iránt Skultéti Csabánál lehet érdeklődni, hogy a 30, 60 és 90 négyzetméteres, fedett kocsibeállóval rendelkező lakások új tulajdonosai a városban az elsők között élvezhessék az energia-hatékony megoldásoknak köszönhetően rendkívül alacsony rezsiköltségű otthonok nyújtotta előnyöket és kényelmet.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Skultéti Csaba, a kitűnő referenciákkal rendelkező Kalo-Bau tulajdonosa portálunkat arról tájékoztatta, hogy a Vigadó sor 2. szám alatti társasház gyakorlatilag egy olyan helyi mintaprojekt, amelyben a legkorszerűbb építészeti és energiaellátási megoldások ötvöződnek. A megújult társasház 15 lakása 30, 60, illetve 90 négyzetméter alapterületű. Az értékesítés nem licit útján történik, az új tulajdonosok 210 ezer forint négyzetméterenkénti vételárért egy minden tekintetben költségtakarékos, kívül-belül korszerű, a passzív ház feltételeinek szinte mindenben megfelelő ingatlant vehetnek birtokba.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Valamennyi lakáshoz fedett kocsibeálló tartozik, kérésre az egyes lakások áramellátása és fűtése napelemekkel történhet. Mindez tovább csökkenti a hagyományos építési módokhoz képest amúgy is feleződő lakásfenntartási költségeket.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

A csendes, a Vajas-partnak köszönhetően természet közeli, mégis központi fekvésű társasház komoly előnye, hogy a városközpont pár perces sétával elérhető. A megújult épület esztétikai megjelenésével, díszburkolatokkal is szépített környezetével nyugodt lakhatást kínál mindazoknak, akik maguknak vagy befektetési céllal természetre panorámás, pénztárcakímélő lakást szeretnének.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!
2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 06., 19:35
Kedves Gyerekek! Bízunk benne, minden kiscsizma megtelt már ma reggelre! Még >>>
2021. 12. 06., 13:34
A több tagcserén is áteső Omega a legnépszerűbb hazai beatzenekarok egyike lett, Kóbor pedig idővel a gitár helyett csak az éneklésre koncentrált. Még >>>
2021. 12. 06., 10:52
Embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, a nyomozók előterjesztést tesznek a férfiak letartóztatásának indítványozására. Még >>>
2021. 12. 06., 08:04
Íme a hatodik feladvány, jó keresgélést! :) Még >>>
2021. 12. 05., 16:22
A szervezők négy éven át események százaira látogattak el az egész világon, mintegy 3500 jelölt közül válogatták ki azokat, akik a címért megmérkőzhettek Bolognában. Még >>>
2021. 12. 05., 13:15
A Mikulásoknak ma a csomagokat kell összekészíteniük, és elázni se lenne jó... Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés