2022. 01. 28. péntek
Karola, Károly
: 359 Ft   : 320 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Korszerűbb világítással és új burkolatokkal kezdett neki az új tanévnek a Kalocsai Eperföldi Általános Iskola

Gazsó Rita  |  2018. 09. 21., 09:13

Csaknem 68 millió forintos Európai Uniós forrásból szépült meg az új tanévre az „Eperföldi suli”. A közel egy éve kezdődött fejlesztéseknek köszönhetően egyebek mellett az iskola tornatermének tetőszigetelése és az intézmény teljes villamoshálózatának korszerűsítése történt meg – tájékoztatta a KALOhíreket a Bajai Tankerületi Központ.

Múlt év októberétől 2018 júliusának végéig a Bajai Tankerületi Központ 67 915 808 forint uniós támogatás segítségével valósított meg infrastrukturális fejlesztést a Kalocsai Eperföldi Általános Iskolában. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében, százszázalékos támogatással valósult meg.


Forrás: KALOhírek

A Bajai Tankerületi Központ tájékoztatása szerint az EFOP-4.1.3-17 számú projektben megtörtént az iskolai tornaterem tetőszerkezetének csapadékvíz elleni szigetelése, a tornateremben a leázott vakolat pótlása, festése, a mennyezeti világítótesteket törésvédelemmel ellátott világító testekre cserélték, emellett a tornaterembe, a helykihasználtságát növelendő egy térelválasztó függönyt telepítettek.

A támogatás segítségével sikerült kicserélni az iskola több tantermében és irodahelyiségében a padlóburkolatokat. Az évek során az elektromos hálózat és a világító testek elavultak, ezért a fejlesztés alkalmával a teljes villamoshálózat korszerűsítése is megtörtént. Projektarányos akadálymentesítés keretében a második épületnél akadálymentes rámpát emeltek.

Tizenhat osztályban, közel 360 tanulónak kezdődik meg a tanév idén, a Kalocsai Eperföldi Sportiskolai Általános Iskolában, akiket több újdonság is fogad.
bővebben ...

Miként a KALOhírek arról korábban tájékoztatott, az iskolai alapítvány finanszírozásával hamarosan egy lelátó is épül a kültéri sportpálya mellé. A vezetői feladatokkal megbízott intézményvezető-helyettes, Vajda Henrietta honlapunknak elmondta, az elmúlt években sikerült, szintén pályázatoknak és alapítványi támogatásnak köszönhetően udvari fitnesz parkot és játszóteret építeni a tornaterem mellett. Szeretnék pályázati segítséggel teljesen felújítani, korszerű berendezésekkel ellátni a tornatermet.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 27., 15:02
A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága, az ORFK- Országos Balesetmegelőzési Bizottság kiírása alapján gyermekrajz pályázatot hirdetett „Így közlekedtek ti!” címmel. Még >>>
2022. 01. 27., 14:47
Két pályázó közül az eddigi intézményvezető kapott bizalmat. A kérdésről ma délután zárt ülés keretében döntött a kalocsai önkormányzati képviselő-testület. Még >>>
2022. 01. 27., 11:02
Hál’Isten igény is van rá: évek óta egyre több gyermek születik jánoshalmi családokban. A kivitelezési munkálatok az év elején indultak, várhatóan a következő tanévben már meg is kezdheti működését a két csoportszobás létesítmény. Még >>>
2022. 01. 27., 10:51
A revizorok megjelenésére a hivatali munkaidőn túl is számítani lehet. Még >>>
2022. 01. 27., 10:00
Január 27-én, csütörtökön a Rákóczi Ferenc utca gallyazási munkálataira kerül sor. Még >>>
2022. 01. 26., 14:54
Az Európa legnagyobb beltéri betleheméről is híres község, a „Kis-Balaton fővárosa” nem először büszkélkedhet az éves rekorddal. No, de januárban?! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés