2022. 05. 23. hétfő
Dezső
: 383 Ft   : 359 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Megnyílt Kalocsa új szállodája, a Pilvax – Újszerűség és eredetiség ötvöződik a „szerethető” Hotelben

Zsiga Ferenc  |  2016. 08. 30., 10:25

Kalocsa belvárosában az első vendégek elégedetten vették birtokba a város és a járás új, egyben egyetlen háromcsillagos szállodáját, a Pilvax Hotelt. Az újszerűséget az eredetiséggel ötvöző létesítmény nemcsak kiváló hotel-, konferencia- és családi rendezvény szolgáltatást kínál, hanem kitűnő elhelyezkedése révén a történelmi belváros építészeti, kulturális, művészeti és népművészeti értékei, látnivalói is csupán pár perces sétaútra vannak tőle.

Aki megfordul a Pilvaxban, az az idegen nyelvet beszélő személyzettel működő recepció, az online foglalási rendszer, a bankkártya elfogadás és értékmegőrzés, a mosási, vasalási szolgáltatás, a síkképernyős okos tévével és WIFI eléréssel rendelkező klimatizált, részben összenyitható családi és akadálymentesített szobák, a finn szauna, konferencia terem és borpince láttán végleg szakíthat a „vidéki szálloda” sztereotípiájával. A Pilvax Hotelről Guzsván Gáborral, a létesítmény igazgatójával beszélgettünk.


Forrás: KALOhírek

– Igazgató úr! A Pilvax Hotel kialakítását az épület történelmi múltja és központi elhelyezkedése miatt is a közvélemény élénk érdeklődése kíséri. Az idegenforgalmi szakma mellett a helyiek közül is sokan tekintenek várakozással az új, igényes beruházásra. Kérem, beszéljen a projekt hátteréről!

– A kalocsaiak körében Simig-házként ismert, Szent István király út 21. szám alatti, immár háromcsillagos Pilvax egy 170 éves romos, korábban szebb napokat megélt műemlék épületből az Európai Fejlesztési Alap 70 százalékos támogatási intenzitása mellett lett korszerű, a városban és a járásban is egyedülálló Hotel. Az idegenforgalmi szakma érdeklődésének homlokterében álló szálloda régi hiányt pótol, hiszen a város iránt megmutatkozó turisztikai, gazdasági érdeklődés megfelelő befogadású és színvonalú hotel híján nem párosulhatott magasabb számú vendégéjszakákkal, konferenciák, vállalati tréningek, vezetői képzések, csapatépítő tréningek megtartásával. Az uniós forrás tehát a legjobb helyre került! A Civis Core Invest Kft., mint befektető a hotel üzemeltetését a professzionális, piacvezető Service4You Management Kft.-re bízta. Ez utóbbi közel 20 kereskedelmi szálláshelyet üzemeltet, neve a minőség és a több évtizedes szakmai tapasztalat mellett a dolgozók magas szakmai tudásával is párosul. Tehát mind a tulajdonosi, mind az üzemeltetési háttér stabil. Amint az a cég honlapjából is kiviláglik, ez a biztos háttér a garanciája a nyugodt, hosszú távú és minőségi munkának. A befektetőnek és az üzemeltetőnek is határozott célja volt, hogy a projekt megvalósításában – amiben csak lehet – kalocsai alvállalkozók, helyi fiatal szakemberek vegyenek részt. Némi büszkeséggel mondhatom, hogy a Pilvax Hotel velem együtt hét kalocsainak biztosít munkahelyet, és ami legalább ennyire fontos, valamennyien a szakmánkban, vélhetően hosszú távon tudtunk elhelyezkedni.


Forrás: KALOhírek

– A minap közzétett felsőoktatási felvételi pontszámokon jól mérhető: idén is csak a legmagasabb pontszámok egyikével lehetett az egyetemek idegenforgalmi szakára bekerülni. Ám azért egy ilyen vállalkozás indításához a szaktudás és nyelvtudás mellett gyakorlatra is szükséges van. Ön ezt hol szerezte meg?

– Születésem óta kalocsai vagyok, fiatalosan lelkes lokálpatriótának vallom magam. Ebből adódóan szinte természetes volt, hogy az idegenforgalmi szakközgazdász végzettség megszerzése után helyben és a szakmámban helyezkedem el. Ám a szélesebb kitekintés és a nagyobb szakmai tapasztalat megszerzése érdekében egy ideig Ausztriában is dolgoztam. Nyugodtan állíthatom, a már megvalósult és még folyamatban lévő Kalocsa Szíve Program egyes elemein keresztül is sok értékes – jelenlegi munkámban jól hasznosítható – információt és tapasztalatot gyűjtöttem.

– Azt tudjuk, hogy a Pilvax hiányt pótol, a három csillagos besorolás is beszédes, de mégis, miként pozícionálja a hotelt, milyen célokat tűztek maguk elé?

– Talán induljunk ki abból, ahol jelenleg állunk, és ami az ár-érték arányt tekintve már az első vendégeinkből elismerést váltott ki. Ez nem más, minthogy a 15 szobás hotel egy időben 31 főnek biztosít a 21. század igényeihez igazodó hotelszolgáltatást standard, classic és superior szobaminősítéssel. Célunk, hogy az egész hotel superior, tehát ebben a kategóriában a legmagasabb szolgáltatási minőséget biztosítsa. Az újszerűséget az eredetiséggel ötvöző létesítmény ne csak kiváló hotel és konferencia-, családi rendezvény szolgáltatást nyújtson, hanem kiváló elhelyezkedése révén szinte tálcán kínálja a pár perces sétaútra található történelmi belváros építészeti, kulturális, művészeti és népművészeti értékeit, látnivalóit.
Biztos vagyok abban, aki megfordul a Pilvaxban, az az idegen nyelvet beszélő személyzettel működő recepció, az online foglalási rendszer, a bankkártya elfogadás és értékmegőrzés, a mosási, vasalási szolgáltatás, a síkképernyős tévével és WIFI eléréssel rendelkező klimatizált szobák, a három összenyitható családi-, és a földszinten kialakított akadálymentesített szoba, a finn szauna, pihenő, a konferencia terem és borpince láttán a „vidéki szálloda” sztereotípiájával végleg szakít.
Ugyanakkor nemcsak szállást akarunk értékesíteni, hanem azzal is népszerűsíteni szeretnénk városunkat és természetesen magunkat, hogy vendégeinknek Kalocsát és környékét, annak idegenforgalmi attrakcióit is bemutatjuk. Ezeket a csomagajánlatainkat a napokban dolgozzuk ki.
A Pilvax a családi, baráti és munkahelyi társaságokat is várja, hiszen a terasz, a kávézó és az étterem asztalai tetszés szerint alakíthatók. Ugyanakkor a hely kisebb, 60 fős konferenciák, vállalati tréningek, vezetői képzések, csapatépítő tréningek megtartására is kiválóan alkalmas. És akkor még nem beszéltem a hangulatos, a műemlék környezetet hűen visszaadó borpincéről, amely természetesen rendelkezésére áll azoknak is, akik csak egy jó kávéra, egy jó ital melletti beszélgetésre térnek be.


Forrás: KALOhírek

A rövid idő ellenére szinte már valamennyi szolgáltatásunkat teszteltük. Volt olyan pár, aki meglepetésünkre a legnagyobb nyári meleg ellenére sem jött ki a szaunából, de említhetem a világlátott vadászokat is, akik sok hotelben megfordultak, mégis azt mondták: ilyen egyedi, rugalmas, vendégközpontú hotelben csak kevés helyen jártak. Ez a társaság már csak azért is emlékezetes marad, mert az első hordó sört hajnalig tartó beszélgetés közben ők fogyasztották el a teraszon. Egy 80 éves házaspár, aki az akadálymentesített szobát használta egy hétig, mások mellett a mosatási szolgáltatást dicsérte. Már visszatérő vendégünk is van! Az illető úr néhány nap múlva családjával érkezik vissza és a még csak kevés helyen lévő smart (okos) tévé szolgáltatásról szólt elismerően. 

A hotel eredetiségét nemcsak a műemlék környezet, de az épület dekorációja is adja, amely szinte mindenkit elismerésre késztet. A minimál stílus a 20. század végének, a 21. század elejének sikeres stílusirányzata, amit a Pilvaxban a letisztult formák mellett az immár a magyaros megjelenítés részévé vált gazdag kalocsai motívumokkal, életképekkel vegyítettünk. Ez a mi kalocsai örökségünknek és a mai kor kalocsai embere kreativitásának az ötvözete, ami mondhatni, egyedülállóvá teszi hotelünket. A Paprikafesztivál idején már teltházzal működő Pilvax után már az év hátralévő részére is van érdeklődés, amit a vendégek elismerésének is köszönhetünk.

– Bárhol száll meg az ember a világban, az ár-érték örökös összehasonlítgatása nem marad el. Ezen a téren hol áll a Pilvax, állja majd az árversenyt?

– Senkit ne riasszon el, hogy új a hotel és hogy a listaárak értelemszerűen kicsit magasabbak a Kalocsán és környékén megszokottaknál. Ám a jobb, eddig nem is létező szolgáltatások miatt ez természetes. Aki tájékozódik a www.pilvaxhotel.hu oldalon, vagy az ismert szállásfoglalási portálokon, az látja, hogy mindig fut valamilyen kedvezményes csomagár is, azaz bárki számára elérhető árakkal dolgozunk. Arról nem is beszélve, hogy nagyobb rendezvények, csoportok esetében egyedi kedvezményt biztosítunk. Természetesen nem csak a hotelbe várjuk a vendégeket, hiszen a felszolgált minőségi kávé, a bár, a borpince összes szolgáltatása, a barátságos kiszolgálás hitem szerint a Pilvax törzsközönségét is megteremti.


Forrás: KALOhírek

– A rövid távú tervekről már hallottunk, melyek a távolabbi célkitűzések?

– A superior minősítésről már beszéltem, de legalább ennyire foglalkoztat bennünket, hogy a pincében a Duna Borrégió borait ne csak az alkalmi vendégeknek, de az előre meghirdetett rendezvények közönségének is bemutassuk. Tematikus estekben is gondolkodunk. Hétközi és hétvégi ajánlataink mellett ajándéktárgyak forgalmazását is tervezzük. Partnerkapcsolataink kialakítása, a hotel munkatársai formaruhájának beszerzése folyamatban van, de ne felejtsük el, még csak egy hónapja indultunk. Egyértelmű célunk, hogy a Pilvax egy olyan, minden tekintetben „szerethető” hotel legyen, amelyre büszkék a kalocsaiak és jó szívvel ajánlják mindenkinek. Talán nem mondok nagyot, ha azt állítom, a Pilvax Hotel a város egyik büszkeségévé szeretne válni – mondta Guzsván Gábor igazgató.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 05. 18., 07:59
Hatalmas tömeget vonzott május 14-én, szombaton az Érsekkertben megtartott veterán járművek találkozója, a „bőregértől” az amerikai országúti cirkálóig mindenféle gépcsodát láthatott az érdeklődő közönség.
2022. 05. 16., 08:03
Két év kényszerszünet után ebben a tanévben végre újra a hagyományos keretek között rendezhette ballagási ünnepségét a Kalocsai Szent István Gimnázium is.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 05. 23., 10:20
A 70 éves doktornő pénzért állított ki hivatalos igazolást a sóoldatot kapó betegeknek, így megkaphatták a védettségi igazolványt. Még >>>
2022. 05. 22., 19:07
Nyárias, de változékony idő lesz a jövő héten. Még >>>
2022. 05. 22., 10:15
Belgiumban három majomhimlő által fertőzött embert vettek nyilvántartásba. Emellett már Spanyolországban, az Egyesült Királyságban, Portugáliában, Olaszországban, Svédországban, Franciaországban, sőt a szomszédos Szlovákiában és Ausztriában is megjelent a vírus. Még >>>
2022. 05. 21., 11:34
A 49 éves férfi elkövető élettársa az eladás során működött közre, neki fizették a vételárat. Még >>>
2022. 05. 20., 17:11
GyIÖK: Sajnos Alee lebetegedett, ezért este az USNK duó fog koncertet tartani a Csilás Parkban. Még >>>
2022. 05. 20., 13:16
Két megkülönböztető jelzést használó rendőrautó ütközött össze az 5301-es úton, Kiskőrösnél. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés