2024. 07. 21.
Dániel, Daniella
: 391 Ft   : 360 Ft Benzin: 616.4 Ft/l   Dízel: 623.5 Ft/l   Írjon nekünk

Megvan a Lurkópalota hiányzó szárnyának építési engedélye – Ősszel indulhat az építkezés

Megvan a Lurkópalota hiányzó szárnyának építési engedélye – Ősszel indulhat az építkezés
Illés György Cinó  |  2023. 04. 30., 07:40

Az építési engedély birtokában kezdődhet a kiviteli tervek elkészítése, majd a kivitelező pályázati úton történő kiválasztása, ősszel pedig indulhat az építkezés – jelentette be dr. Filvig Géza polgármester a csütörtök délutáni testületi ülés végén tartott tájékoztatója keretében.

Amint emlékezetes, az építőipari árak drasztikus emelkedése miatt sokáig húzódott és többszöri forrás pótlást igényelt a Lurkópalota megépítése, amely még így is kompromisszumot követelt: az eredetileg tervezett 150 férőhelyes óvoda helyett csak 75 fő befogadására alkalmas épület létesült, bár egyes közös helyiségek és épületrészek már megvalósultak, így kevesebb mint a fele van hátra a teljes beruházásnak.

Az ehhez való területbiztosítás érdekében Kalocsa város időközben megvásárolta az Erkel Ferenc utcán az óvoda szomszédságában található telket, most pedig a létesítendő épület hatósági engedélyeztetési eljárása is lezárult, így már az építési engedély is rendelkezésre áll, aminek fényében a polgármester elmondása szerint

ŐSSZEL AZ ÓVODA FIZIKAI MEGVALÓSÍTÁSA IS KEZDETÉT VEHETI.

E hírközlésén kívül a polgármester emlékeztetett, hogy a hétvégén immár második alkalommal látogat hazánkba Ferenc pápa, ami nagy megtiszteltetés az országnak.
Emellett invitálta a lakosságot a hétfői érsekkerti retró majálisra, ahova a Kalocsai Innovációs és Közművelődési Központ (KIKK) számos izgalmas programot szervezett.

A hozzávetőleg háromórás testületi ülés keretében egyebek mellett több ingatlan értékesítéssel kapcsolatos döntést is meghozott a grémium, intézményvezetői pályázat kiírásáról döntöttek és elfogadták a képviselők a város két gazdasági társaságának, valamint a szociális intézményeknek a beszámolóit, illetve a következő évi üzleti terveket. Emellett megszavazták a Kék Madár Fesztivál és a Sárkányhajó Kupa, illetve az Összefogás az Állatokért Közhasznú Alapítvány, valamint a Polgárőr Egyesület támogatását, és határoztak a Kalocsai Rendőrkapitányság egy eszközbeszerzéséhez való hozzájárulásról, és pont került a víziközmű vagyon és a hozzá kapcsolódó feladatellátás államnak való átadásra ügyére is.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 16., 14:32
Életének 77. évében elhunyt a Kalocsai SE hajdani elnöke, szakosztályvezetője, edzője és nagyszerű játékosa Farkas András, a „Bandika”. Mert mindenki csak így ismerte és nevezte nyugdíjasként is a sütőipari vállalat egykori gazdasági igazgatóját, aki ekkor már több száz embert irányított.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 07. 20., 09:43
Az állatok egyre gyakrabban támadnak emberre, ennek ellenére civil szervezetek tiltakoznak a törvény ellen. Még >>>
2024. 07. 19., 19:28
Az üzletvezető felismerte, a kecskeméti rendőrök pedig elfogták a tolvajokat. Még >>>
2024. 07. 19., 18:16
Itt megtudhatja, hogyan alakult folyóink vízállása szerdán. Még >>>
2024. 07. 19., 11:31
A új pszichoaktív anyagok a legveszélyesebb kábítószerek. A rendőrség látókörébe egyre több ilyen szert áruló társaság kerül. Ezúttal Jánoshalmán csaptak le az egyenruhások - VIDEÓVAL! Még >>>
2024. 07. 19., 09:46
Rendőrök, katonák és a lánglovagok közös erővel mentették az állatokat. Még >>>
2024. 07. 17., 15:33
A helyszínre több mentőautót és mentőhelikoptert, valamint a kiskőrösi és a kiskunhalasi hivatásos tűzoltókat riasztották. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK