2021. 10. 23. szombat
Gyöngyi
: 363 Ft   : 312 Ft Benzin: 492.0 Ft/l   Dízel: 506.5 Ft/l   Írjon nekünk

Nyolcszázezer eurós pályázati forrás segíti a kalocsai EMIKA Zrt. fejlődését – A dolgozók létszámát átlagban 25 százalékkal kívánják bővíteni

Nyolcszázezer eurós pályázati forrás segíti a kalocsai EMIKA Zrt. fejlődését – A dolgozók létszámát átlagban 25 százalékkal kívánják bővíteni
Zsiga Ferenc  |  2020. 06. 11., 15:21

Elsőként Font Sándor országgyűlési képviselő a közéleti Facebook oldalán adott hírt arról, hogy a Magyar Állam Versenyképesség Növelő Támogatási Program keretében 800 ezer euró, több mint 250 millió forint támogatásban részesült a kalocsai székhelyű EMIKA Elektromechanikai Zrt. Az erről szóló támogatói okiratot Droblyen Csaba vezérigazgató június 10-én, kapta kézhez. „A kalocsai EMIKA Zrt a válsághelyzet ellenére komoly technológiai fejlesztést és munkahelyteremtést vállalt. Gratulálok a sikeres pályázathoz, és örülök annak, hogy ennek a pályázatnak a végeredménye teljesen egybeesik a jelenlegi városvezetés helyben maradási, letelepedést elősegítő elképzelésével” – írta Font Sándor. Az elnyert támogatással kapcsolatban kerestük Droblyen Csaba vezérigazgatót, aki cég fejlesztési elképzeléseiről részletes tájékoztatást adott.

Droblyen Csaba arról számolt be: A koronavírus okozta gazdasági helyzet kapcsán Magyarország Kormánya jelentős gazdaságélénkítő intézkedéseket hozott. Ezen akciócsomagnak egy pontja a Külgazdasági és Külügyminisztérium, valamint a HIPA által meghirdetett VNT2020-1 versenyképességnövelő pályázat. Az Emika Zrt. felmérve és mérlegelve az extrém gazdasági helyzet adta lehetőségeket úgy döntött, hogy megvalósítja az „előre menekülés” stratégiáját, mely szerint beadja versenyképesség-növelő pályázatát hatékonyságnövelés és kapacitásbővítés céljából.

Portálunknak Droblyen Csaba vezérigazgató nyilatkozott a tervezett beruházásról.


A pályázat beadása 2020. május közepén valósult meg, amelynek teljes költségvetése 1.600.000 €, amelyre 800.000 € támogatást kapott a vállalat.

ENNEK JELENTŐS RÉSZÉT EGY ÚJ, A VÁLLALAT TEVÉKENYSÉGÉHEZ KAPCSOLÓDÓ, A JELENLEG ELÉRHETŐ LEGMODERNEBB FELÜLETKEZELÉSI TECHNOLÓGIÁNAK A TELEPÍTÉSE TESZI KI.

A beruházást hazai közreműködőkkel – tervezőkkel, kivitelezőkkel – kívánják megvalósítani. A pályázat keretében egy automata kabinnal ellátott új, korszerű porfestő rendszer kerül kiépítésre.

A FESTŐBERENDEZÉS SEGÍTSÉGÉVEL KÉPESEK LESZNEK A LEHETŐ LEGMAGASABB FESTÉSI MINŐSÉGI KÖVETELMÉNYEK TELJESÍTÉSÉRE, AMELY ÁLTAL ÚJ PIACI SZEGMENSEK NYÍLNAK MEG ELŐTTÜK.

A projekt, amely a pályázaton belül megvalósul, egy komplex folyamat, hiszen infrastruktúra és technológia egymáshoz illesztése valósul meg a következő egy évben.

ENNEK EREDMÉNYEKÉPPEN ÚJ MUNKAHELYEK JÖNNEK LÉTRE. CÉLJUK A FESTŐRENDSZER TELJES LETERHELÉSE, AMELY KONKRÉTAN AZT JELENTI, HOGY 2021 KÖZEPÉRE A JELENLEGI ÁLLOMÁNYI LÉTSZÁMOT ÁTLAGBAN 25 SZÁZALÉKKALKAL KÍVÁNJÁK BŐVÍTENI.

A vállalat a pályázati koncepció sikeres elbírálásáról 2020. június 03-án kapott hivatalos értesítést, a támogatási okiratot pedig 2020. június 10-én egy ünnepélyes sajtónyilvános eseményen vehette át Droblyen Csaba, az Emika Zrt. vezérigazgatója Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter jelenlétében a Külgazdasági és Külügyminisztériumban.

A PÁLYÁZAT ELNYERÉSE LEHETŐVÉ TESZI, HOGY A VÁLLALAT MÉG EBBEN A KIHÍVÁSOKKAL TELI IDŐSZAKOKBAN IS FEJLŐDHESSEN, VERSENYKÉPES MARADHASSON, EZÁLTAL PEDIG MUNKAHELYEKET TARTHASSON MEG, ÉS TOVÁBBI MUNKAHELYEKET HOZHASSON LÉTRE.


Az Emika Zrt. hiszi, hogy ezzel a beruházással nem csak a vállalat, hanem Kalocsa városa és a régió is nyer” – mondta Droblyen Csaba vezérigazgató.Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 10. 21., 15:31
Még az előző kiállítás – Magyar Zita kerámiái – is látható volt a Fazekas Alkotóházban vasárnap délután, ahol a Kalocsai Hagyományőrző Egyesület tagjai által a krumplis pogácsa készítésének tudományával, egyúttal, a házigazda Kovács László jóvoltából a kemencés sütés-főzés fortélyaival ismerkedhettek az érdeklődők.
2021. 10. 20., 13:18
Az ellátásbiztonságot garantáló Paks II. beruházáshoz jelentős infrastruktúra-fejlesztés társul. A beruházási terület elérését, a munkaerő- és áruszállítást elősegítő közút-, illetve vasútfejlesztés, amelynek már látható eredményei vannak, csak egy kis szelete a feladatoknak – tájékoztatott Dr. Becskeházi Attila államtitkár. (x)
2021. 10. 20., 08:21
Gépész-, vegyész-, villamosmérnök-hallgatók sora kereste fel a Paks II. standját a BME jubileumi állásbörzéjén. Más műszaki, illetve egyéb szakokon tanulók közül is sokan érdeklődtek a szakmai gyakorlati lehetőség, valamint a nyitott pozíciók iránt. (x)
2021. 10. 19., 14:50
A nyár folyamán a kalocsai Cigány Szív Egyesület és a Kultúrpart csapata szervezésében, pályázati forrás felhasználásával négy alkalommal utazhattak roma gyerekek és felnőtt kísérőik a fővárosba, hogy ott megtekintsék a főbb látványosságokat, izgalmas programokon vehessenek részt. A kirándulásokról egy vidám videofilm készült, amelyet most tettek közzé – tekintsék meg a KALOhíreken!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 10. 23., 09:38
Országszerte és a határokon túl is tartanak megemlékezéseket az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének 65. évfordulóján. Még >>>
2021. 10. 23., 09:33
Az egészségügyi szakértők egyre inkább hangsúlyozzák, hogy lehet valaki fitt és kissé túlsúlyos egyszerre, a testtömegindex nem mérvadó és ez alapján nem lehet megfelelő képet kapni valakinek az egészségi állapotáról. Még >>>
2021. 10. 22., 15:40
A Fényi Gyula Általános Iskola Belvárosi Tagiskolájának 7. és 8. osztályos diákjai rendhagyó történelemóra keretei között mutatták ma be a 65 évvel ezelőtt történteket. Még >>>
2021. 10. 22., 11:23
A legfőbb változás a temető főbejárata felöl elhelyezkedő Béke utcát érinti, melynek forgalma a Petőfi Sándor utca felöl egyirányúsításra kerül, az Alkony utca felé. Még >>>
2021. 10. 22., 10:03
Az eseményen a megye legjobb borászai és pincészetei mutatkoznak be egy borkóstolóval egybekötött különleges borkiállításon. Még >>>
2021. 10. 21., 16:12
A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 18 fok között alakul. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

Az Európai Védelmi Ügynökség égisze alatt futó Helikopter Harcászati Oktatói Kiképzés (Helicopter Tactics Instructor Course, HTIC) vette kezdetét az MH Pápa Bázisrepülőtéren október elején.
Második alkalommal rendezték meg Balatonakarattyán a helikopter pilóták és fedélzeti technikusok találkozóját, ahol - a műszaki állomány mellett - a polgári szakszolgálatnál tevékenykedő pilóták is tiszteletüket tették október 9-én, szombaton.
Az Air France Nizza és Párizs – Orly között teljesített járatot az eddigieknél jóval nagyobb arányban, 30 százalékban fenntartható kerozint használó repülőgéppel.
Friss hírek a KC-390-es gyártósoráról, ezúttal azonban még nem a magyar szállítógépekről, hanem az első portugál példányról. Mutatjuk az Embraer videóját!
hirdetés