2023. 06. 06. kedd
Cintia, Norbert
: 369 Ft   : 345 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Sportiskola Kalocsán – Nagy bejelentés az Eperföldi Iskola életében

2017. 06. 14., 18:58

Megtörtént, amire nem túlzás azt mondani, hogy évek óta vártak a Kalocsai Eperföldi Általános Iskolában, illetve annak falain kívül azok, akik sokat tettek azért, hogy sportiskolai státuszt szerezzen az oktatási intézmény.

Amint arról András Marianna igazgatónő egy korábbi interjújában beszélt, tetemes előkészítő dokumentáció, számtalan egyeztető-fórum és megállapodás, valamint többkörös támogató nyilatkozat szükségeltetett hozzá (államtitkári és miniszteri szinten), hogy intézményük megkapja a státuszt.

Ma délelőtt tört meg a jég, amikor Font Sándor országgyűlési képviselőnk, aki maga is részese volt ennek a folyamatnak, bejelentette a jó hírt.

Igen! Még szinte véget sem ért a 2016/17-es tanév, de a szeptemberben induló új év legörvendetesebb híre az, hogy Kalocsán, az Eperföldi Általános Iskola az általános iskolai alapfeladat ellátása mellett a 2017/18-as tanévet már sportiskolaként kezdheti meg! Hosszú évek kitartó munkája érett be (…) Megtiszteltetés, hogy részese lehettem egy ilyen folyamatnak, ami valljuk be, nem ment mindig könnyen, de hála a csapatmunkának, ma együtt örülhetünk annak, hogy elképzeléseink maradéktalanul egybecsengtek a döntéshozók akaratával

- olvasható posztjában az ügyért sokat tetteknek címzett gratuláció.


Forrás: Font Sándor - Facebook

A helyi pedagógustársadalom, pontosabban annak egy része Sárosi Magdolna tankerületi igazgatótól tudta meg a jó hírt szerdán, a Kalocsai Fényi Gyula Általános Iskola Kertvárosi Tagiskolájában, az általa tartott vezetői értekezleten.

- Nagy örömömre szolgált, hogy a jó hír hozója lehettem. Régóta készültek erre az iskolában, de már a korábbi városvezetés részéről is felmerült az igény az intézmény képzési kínálatának bővítésére. Ezt az igényt kiemelt fontosságúnak értékelte a Bajai Tankerületi Központ, és természetesen minden tőlünk telhetőt megtettünk, hogy siker koronázza az iskola törekvéseit – mondta Sárosi Magdolna az értekezlet szünetében, hozzátéve, hogy Kalocsa iskolavárosi oldalát már az őszi becsengetéssel induló tanévtől immáron sportiskolaként is működő oktatási intézmény színesíti.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-06-01 10:54:39
Kalocsa Város Önkormányzata idén is megemlékezést tart az Asztrik téren, az Országzászlónál a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából. Az eseményen ünnepi beszédet mond Buzogány Szabolcs István, a Kalocsai Eperföldi Sportiskolai Általános Iskola tanára.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 06. 05., 13:30
Az alaptantervi jogszabályi keretek közötti szabad óraszámok terhére, egyedi megoldással, a helyi tanrend részeként oktatnák. Még >>>
2023. 06. 05., 09:27
Eszméleténél volt, és nem volt alkohol befolyása alatt. Még >>>
2023. 06. 05., 09:17
A hazai forrás a magyar vidék gazdaságának gerincét adó mezőgazdaság és élelmiszertermelés teljes modernizációjára nyújt lehetőséget. Még >>>
2023. 06. 05., 07:40
Csapadékosabbá válik az időjárás a hét elején: többfelé kell esőre, záporra, zivatarra számítani, emellett élénk, olykor erős szél valószínű. Még >>>
2023. 06. 04., 09:39
Június 8-18. között ivóvíz hálózat fertőtlenítési és hálózat tisztítási munkát végeznek a kalocsai járásban. Még >>>
2023. 06. 02., 11:07
Azonban aggodalomra semmi ok, Lakatos György, a fesztivál atyja máris gondoskodott a megoldásról. Még >>>