2024. 07. 22. hétfő
Magdolna
: 390 Ft   : 358 Ft Benzin: 616.4 Ft/l   Dízel: 623.5 Ft/l   Írjon nekünk

Szeptemberre újulhat meg az Eperföldi Iskola tornaterme

2017. 03. 31., 14:54

2017 márciusának vége szerencsés napokat hozott Kalocsa Város Önkormányzatának. A fejlesztések és beruházások terén korábban jellemző állóvíz hullámozni látszik, köszönhetően a Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány döntéseinek és egy korábbi pályázatnak, amelyet az Eperföldi Általános Iskola sportcsarnokának felújítására nyújtott be a város.

Mint emlékezetes, tavaly novemberben jött a lehetőség, hogy a Magyar Kézilabda Szövetség tornaterem-felújítási pályázatán indulhatna a Kalocsai Eperföldi Általános Iskola is. A város be is adta pályázatát, amelybe belefoglalták a tornacsarnok teljes belső rekonstrukcióját – már amit a megszabott keret le tudott fedni.

Március elején jött a hír, hogy a szövetség 14 millió forint értékű támogatásával indulhat a projekt, amely egyben nagy előrelépést jelent az intézmény számára egy korábban megfogalmazott cél, nevezetesen a sportiskolává válás elérése érdekében.

Diákok az Eperföldi iskola tornatermében Farkas Bertalan előadásán 2017. február 13-án
Forrás: KALOhírek archív

– Teljes mértékben megújul a sportpadló, kicserélik valamennyi korszerűtlen nyílászárót és az összes vizesblokk megújul. Az öltözők padozata hidegburkolatot kap, a fa ablakokat stabil, modern, műanyag ablakokra cserélik, csakúgy, mint a régi ajtókat. A vízvezeték és a szennyvízhálózat ugyancsak megújul, belülről pedig teljesen új képet mutat majd a tornaterem a már említett új sportpadlóval – ismertette a beruházás tartalmát András Marianna igazgató, akit az előttük álló hónapok történéseiről is kérdeztünk.

– A közbeszerzési eljárás áprilisban lefolyhat, amelyet Kalocsa Város Önkormányzatának és a Szövetségnek a szerződéskötése követ majd, ami a tényleges kivitelezéssel folytatódik. Az előzetes ígéretek szerint májustól szeptemberig ezt el tudja végezni az erre majdan megbízást kapó cég – folytatta az igazgatónő.

– Ez a projekt konkrétan a tornacsarnokunk belső tereire fókuszál, de tervben van, hogy amint lehetőség nyílik rá, kívülről is elvégezzük a szükséges munkálatokat. A sportszereink és sporteszközeink rendelkezésre állnak a sportiskolává váláshoz. Maga, a létesítmény a nyolcvanas években épült és talán nem túlzás azt mondani, hogy ekkora összeget azóta nem fordítottak sem a csarnok állagának karbantartására, sem pedig javítására – így András Marianna, hozzátéve, hogy reménykedik abban, hogy a szeptemberi tanévnyitó becsengetést egyben ünnepélyes szalagátvágással köthetik majd össze iskolájukban.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-07-16 14:32:06
Életének 77. évében elhunyt a Kalocsai SE hajdani elnöke, szakosztályvezetője, edzője és nagyszerű játékosa Farkas András, a „Bandika”. Mert mindenki csak így ismerte és nevezte nyugdíjasként is a sütőipari vállalat egykori gazdasági igazgatóját, aki ekkor már több száz embert irányított.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 07. 21., 18:54
A jövő hét végén már a közepes szintet is elérheti a pollenkoncentráció. Még >>>
2024. 07. 20., 09:43
Az állatok egyre gyakrabban támadnak emberre, ennek ellenére civil szervezetek tiltakoznak a törvény ellen. Még >>>
2024. 07. 19., 19:28
Az üzletvezető felismerte, a kecskeméti rendőrök pedig elfogták a tolvajokat. Még >>>
2024. 07. 19., 18:16
Itt megtudhatja, hogyan alakult folyóink vízállása szerdán. Még >>>
2024. 07. 19., 11:31
A új pszichoaktív anyagok a legveszélyesebb kábítószerek. A rendőrség látókörébe egyre több ilyen szert áruló társaság kerül. Ezúttal Jánoshalmán csaptak le az egyenruhások - VIDEÓVAL! Még >>>
2024. 07. 19., 09:46
Rendőrök, katonák és a lánglovagok közös erővel mentették az állatokat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK