2021. 12. 07. kedd
Ambrus
: 366 Ft   : 324 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Ugródeszka kezdő vállalkozásoknak – 220 millióból megépülhet az inkubátorház

Illés György Cinó  |  2017. 12. 27., 10:25

Sajtótájékoztatót tartott péntek reggel dr. Bálint József polgármester, amelyen újabb TOP pályázati sikerekről számolt be. Bejelentette: támogatásban részesül az Ifjúsági Ház telkére tervezett, 400 milliós óvodaépítési beruházás, 200 milliót fordíthatunk a kertvárosi csapadékvíz-elvezető rendszerek korszerűsítésére és záportározó kialakítására, és elnyerte az önkormányzat az egykori Foktői úti laktanya területének egy részén, meglévő épület felújításával és megfelelő átalakításával létrejövő inkubátorház létesítésére fordítandó 220 milliós forrást is. Ezzel teljessé válhat az az elképzelés, amely szerint az ipari infrastrukturális környezet fejlesztésére, benne a Parkgondozó jelenlegi telephelyének kiváltására fordítható, 800 milliós projekttel együtt több mint egymilliárdot költünk a helyi ipar feltételrendszerének javítására, és egyből lépéseket teszünk a terület vállalkozásokkal történő benépesítésére is.

Bálint József bejelentéseit követően, Boromisza Viktor, a műszaki osztály vezetője a projektek lebonyolításával, várható ütemezésével, műszaki tartalmával kapcsolatban részleteket közölt a Városháza kis házasságkötő termében tartott pénteki sajtótájékoztatón.


Forrás: Illés György / KALOhírek

Inkubátort baba vállalkozásoknak!

Bálint József bejelentette: 220 millió forint TOP pályázati forrást nyertünk a Foktői úti laktanya területéből kihasított, részben a Parkgondozó Kft. telephelyének kiváltásra szolgáló területen álló csarnok megfelelő felújításával és átalakításával egy, induló vállalkozások telephelyszükségletét megoldani hivatott, úgynevezett inkubátorház kialakítására.
Ennél a projektnél az előzőhöz hasonló ütemezésre számíthatunk, azzal a különbséggel, hogy itt a másik elnyert, 800 milliós TOP-forrás segítségével bizonyos munkálatok már hamarabb is megindulhatnak. Ezzel az egymilliárdot is 20 millióval meghaladó forrást fordíthatunk az adott terület fejlesztésére.

Egymásra épülő projektek

A két projekt egymáshoz való szoros kapcsolódását emelte ki első helyen Boromisza Viktor is. A műszaki osztály vezetője a továbbiakban az ütemezés kérdéseiről is szólt.

Első lépés a támogatási szerződés megkötése, majd a két projektet összehangolva készítik elő, hiszen azok számos ponton összefüggenek. Ezen összefüggések közül első helyen a közműcsatakozásokat említette, amelyek kialakítására az iparterület fejlesztésére nyert forrás fedezetet nyújt. Ugyanakkor az időbeni ütemezést is össze kell hangolni, hiszen a két, formálisan egymástól független projekt egymásra épülő elemeket is tartalmaz.

Lehetőség a kezdő vállalkozásoknak

AZ EGYKORI RAKTÁRCSARNOKBAN KIALAKÍTANDÓ TÉRBEN KEZDŐ VÁLLALKOZÁSOK SZÁMÁRA NYÍLIK LEHETŐSÉG AZ ELINDULÁSRA. AKÁR SZERELŐMŰHELYEK, EGYÉB MŰHELYEK ÉS AZ AZOKHOZ SZÜKSÉGES MÁS KISZOLGÁLÓ HELYISÉGEK, RAKTÁRAK, IRODÁK IS KIALAKÍTHATÓAK LESZNEK ITT.

Boromisza arra is rámutatott, hogy e projekt esetében a pályázat elnyerése után piackutatást is kell végezniük, hogy a fizikai megvalósítás olyan paraméterekkel történjen, amelyek a későbbi használók által támasztott igényeknek ténylegesen megfelelnek.

VÁRHATÓAN EZ A PROJEKT IS 2019-BEN JUTHAT A FIZIKAI KIVITELEZÉS ÁLLAPOTÁBA.

A Boromisza által most elmondottaknál bővebb szakmai tájékoztatást a polgármester az egyes fázisok mérföldkövei kapcsán ígért.


Forrás: Illés György / KALOhírek

Bálint József mindemellett azon reményének is adott hangot, hogy 2018-ban, az előkészítő lépések megtétele után a kivitelezés is olyan stádiumba kerülhet, hogy 2019. első negyedévében a Parkgondozó már ténylegesen az új helyszínen végezheti a tevékenységét, hiszen a jelenlegi telephelyüket befogadó területtel kapcsolatban is vannak terveik.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!
2021-12-02 09:50:27
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 07., 10:30
A karácsonyi szezonban ismét karitatív kampányt indít a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az OMV Hungária: a töltőállomásokon megvásárolható adománykártyákkal lehet támogatni az alapítvány munkáját. Még >>>
2021. 12. 07., 08:41
A hetedik játéknaphoz érkeztünk, lássuk a feladványt! Még >>>
2021. 12. 06., 19:35
Kedves Gyerekek! Bízunk benne, minden kiscsizma megtelt már ma reggelre! Még >>>
2021. 12. 06., 13:34
A több tagcserén is áteső Omega a legnépszerűbb hazai beatzenekarok egyike lett, Kóbor pedig idővel a gitár helyett csak az éneklésre koncentrált. Még >>>
2021. 12. 06., 10:52
Embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, a nyomozók előterjesztést tesznek a férfiak letartóztatásának indítványozására. Még >>>
2021. 12. 06., 08:04
Íme a hatodik feladvány, jó keresgélést! :) Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés