2022. 12. 07. szerda
Ambrus
: 414 Ft   : 395 Ft Benzin: 704.1 Ft/l   Dízel: 849.7 Ft/l   Írjon nekünk

Ugródeszka kezdő vállalkozásoknak – 220 millióból megépülhet az inkubátorház

Illés György Cinó  |  2017. 12. 27., 10:25

Sajtótájékoztatót tartott péntek reggel dr. Bálint József polgármester, amelyen újabb TOP pályázati sikerekről számolt be. Bejelentette: támogatásban részesül az Ifjúsági Ház telkére tervezett, 400 milliós óvodaépítési beruházás, 200 milliót fordíthatunk a kertvárosi csapadékvíz-elvezető rendszerek korszerűsítésére és záportározó kialakítására, és elnyerte az önkormányzat az egykori Foktői úti laktanya területének egy részén, meglévő épület felújításával és megfelelő átalakításával létrejövő inkubátorház létesítésére fordítandó 220 milliós forrást is. Ezzel teljessé válhat az az elképzelés, amely szerint az ipari infrastrukturális környezet fejlesztésére, benne a Parkgondozó jelenlegi telephelyének kiváltására fordítható, 800 milliós projekttel együtt több mint egymilliárdot költünk a helyi ipar feltételrendszerének javítására, és egyből lépéseket teszünk a terület vállalkozásokkal történő benépesítésére is.

Bálint József bejelentéseit követően, Boromisza Viktor, a műszaki osztály vezetője a projektek lebonyolításával, várható ütemezésével, műszaki tartalmával kapcsolatban részleteket közölt a Városháza kis házasságkötő termében tartott pénteki sajtótájékoztatón.


Forrás: Illés György / KALOhírek

Inkubátort baba vállalkozásoknak!

Bálint József bejelentette: 220 millió forint TOP pályázati forrást nyertünk a Foktői úti laktanya területéből kihasított, részben a Parkgondozó Kft. telephelyének kiváltásra szolgáló területen álló csarnok megfelelő felújításával és átalakításával egy, induló vállalkozások telephelyszükségletét megoldani hivatott, úgynevezett inkubátorház kialakítására.
Ennél a projektnél az előzőhöz hasonló ütemezésre számíthatunk, azzal a különbséggel, hogy itt a másik elnyert, 800 milliós TOP-forrás segítségével bizonyos munkálatok már hamarabb is megindulhatnak. Ezzel az egymilliárdot is 20 millióval meghaladó forrást fordíthatunk az adott terület fejlesztésére.

Egymásra épülő projektek

A két projekt egymáshoz való szoros kapcsolódását emelte ki első helyen Boromisza Viktor is. A műszaki osztály vezetője a továbbiakban az ütemezés kérdéseiről is szólt.

Első lépés a támogatási szerződés megkötése, majd a két projektet összehangolva készítik elő, hiszen azok számos ponton összefüggenek. Ezen összefüggések közül első helyen a közműcsatakozásokat említette, amelyek kialakítására az iparterület fejlesztésére nyert forrás fedezetet nyújt. Ugyanakkor az időbeni ütemezést is össze kell hangolni, hiszen a két, formálisan egymástól független projekt egymásra épülő elemeket is tartalmaz.

Lehetőség a kezdő vállalkozásoknak

AZ EGYKORI RAKTÁRCSARNOKBAN KIALAKÍTANDÓ TÉRBEN KEZDŐ VÁLLALKOZÁSOK SZÁMÁRA NYÍLIK LEHETŐSÉG AZ ELINDULÁSRA. AKÁR SZERELŐMŰHELYEK, EGYÉB MŰHELYEK ÉS AZ AZOKHOZ SZÜKSÉGES MÁS KISZOLGÁLÓ HELYISÉGEK, RAKTÁRAK, IRODÁK IS KIALAKÍTHATÓAK LESZNEK ITT.

Boromisza arra is rámutatott, hogy e projekt esetében a pályázat elnyerése után piackutatást is kell végezniük, hogy a fizikai megvalósítás olyan paraméterekkel történjen, amelyek a későbbi használók által támasztott igényeknek ténylegesen megfelelnek.

VÁRHATÓAN EZ A PROJEKT IS 2019-BEN JUTHAT A FIZIKAI KIVITELEZÉS ÁLLAPOTÁBA.

A Boromisza által most elmondottaknál bővebb szakmai tájékoztatást a polgármester az egyes fázisok mérföldkövei kapcsán ígért.


Forrás: Illés György / KALOhírek

Bálint József mindemellett azon reményének is adott hangot, hogy 2018-ban, az előkészítő lépések megtétele után a kivitelezés is olyan stádiumba kerülhet, hogy 2019. első negyedévében a Parkgondozó már ténylegesen az új helyszínen végezheti a tevékenységét, hiszen a jelenlegi telephelyüket befogadó területtel kapcsolatban is vannak terveik.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 12. 02., 13:56
Két év alatt 150 millióval csökkentek Kalocsa éves adóbevételei, miközben a következő évben mintegy 350 milliós rezsiköltség-növekedéssel kell számolni, így a bevételek növelése elkerülhetetlen. A Vállalkozói Klub levélben kérte a javaslat elvetését, de a fentiekre tekintettel a szerda délutáni testületi ülésen mégis megszavazta azt a grémium többsége. A döntéstől bő 60 milliós bevétel-növekedést várnak.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 12. 06., 22:49
E percekben is tart Gulyás Gergely és Hernádi Zsolt MOL elnök-vezérigazgatója. A továbbiakban az ár kutanként és naponként változhat, a ma éjjeltől érvényes árakat már ismertették. Még >>>
2022. 12. 06., 16:15
A Mol a karbantartás után ugyan újraindította a százhalombattai Dunai Finomítót, de a teljes kapacitás elérése több hetes folyamat, egyik napról a másikra nem oldódnak meg az ellátási problémák, és ahhoz az importnak is helyre kellene állnia a jelenlegi pánikvásárlások és készletfelhalmozások mellett - jelentette be a Mol Magyarország ügyvezető igazgatója a Kossuth rádió Déli krónikájában kedden. Még >>>
2022. 12. 06., 16:03
Szilikonból készült muffinsütőformát hívott vissza a forgalomból a Pepco - olvasható a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján kedden közzétett felhívásban. Még >>>
2022. 12. 06., 09:38
Eltűnt a 16 éves Tóth Alisa Angelika! A fiatal, kalocsai lány december 3-án tűnt el, a rendőrség keresi. Még >>>
2022. 12. 06., 08:40
A hatodik játéknaphoz érkeztünk, nézzük a feladványt! Még >>>
2022. 12. 05., 10:52
Folytatódik a változékony idő a jövő héten is, a hét elején egy érkező hidegfront miatt csapadékra kell számítani, a hét második felében pedig inkább felhős, borult idő várható, többfelé esővel, záporral. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK