2022. 12. 09. péntek
Natália
: 414 Ft   : 395 Ft Benzin: 704.1 Ft/l   Dízel: 849.7 Ft/l   Írjon nekünk

Ünnepélyesen átadták az új Vidats utcai játszóteret – Első alkalommal 150 gyerek vette birtokba

Ünnepélyesen átadták az új Vidats utcai játszóteret – Első alkalommal 150 gyerek vette birtokba
Zsiga Ferenc  |  2021. 08. 26., 19:57

Egyetlen alkalommal, egy időben aligha lesz mostanában 150 felszabadultan hancúrozó, boldog gyerek Kalocsán, az új Vidats utcai játszótéren, amelyet ünnepélyesen augusztus 26-án, csütörtökön dr. Filvig Géza polgármester, Zsikó Zoltán, a Kalocsai Innovációs és Közművelődési Nonprofit Kft. igazgatója, Dr. Jéri Tamás, a parkgondozási feladatokat is ellátó Vagyonhasznosító és Könyvvezető Nonprofit Kft. igazgatója és az óvodás Fodor Lizett, a játszótér névadópályázatának nyertese avatott fel jelképesen is, az óvodástársai által kifeszített nemzetiszínű szalag átvágásával.

A játszótéren felállított hatalmas játékhajó nyomán a Kalocsai Kiskalóz Kikötő nevet viselő játszótér átadását hetek óta már nagyon sok gyerek és szülő várta. Ám a folyamatban lévő munkálatok, a még hiányzó játékelemek és utcabútorok beszerzése, biztonságos kihelyezése csak most, így is a vállalt határidő előtt tette lehetővé a hivatalos, egyben ünnepélyes átadást, amelyet műszaki felülvizsgálat és a szükséges engedélyek beszerzése előzött meg.

Képgaléria megtekintése (34 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: KALOhírek


A Vidats utcai játszótér nem csupán játék tér a gyereknek, ugyanis a családok felnőtt tagjaira is gondoltak: fedett kiülők, bográcsozó hely, hulladék tárolók szolgálják a felnőtteket, baráti társaságokat. Miközben a gyerekek jól érzik magukat, ebben a családok felnőtt tagjai is osztozhatnak.

A Kalocsai Innovációs és Közművelődési Nonprofit Kft. pályázati finanszírozása mellett és beruházásában megvalósult játszótér avatóünnepségének hangulatát a népszerű Csurgó Zenekar emelte. A gyermekek számára különösen fülbemászó dallamokat játszó Csurgó több, mint 15 éve, nap mint nap gyermekekkel foglalkozik, remekül beszél a kicsik a nyelvén. Így saját dalaik, az általuk felelevenített gyermekjátékok egy időre még a szülőket is a boldog gyermekkor mesevilágába röpítette.

Képgaléria megtekintése (34 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: KALOhírek


Az avatóünnepségen dr. Filvig Géza a gyerekek és szüleik köszöntése után mondta el ünnepi gondolatait.

„Óriási öröm számomra, hogy ennyien itt vagytok, ami jó visszaigazolása annak, milyen komoly létjogosultsága van a játszótérfejlesztésnek Kalocsán. Hosszú éveket kellett várni arra, hogy újra játszóterek építésébe kezdjünk! A legutóbbi gyermeknapon vállaltam, hogy 200 milliós játszótérfejlesztésbe kezdünk, hiszen kinek kedveskedne a város, az önkormányzat leginkább, ha nem nektek, gyerekeknek. A mögöttem álló játszótér és közösségi tér az első üteme ennek a 200 milliós fejlesztésnek. Nagyon bízom abban, hogy örömötöket lelitek benne, hiszen munkatársaimnak nagyon sok munkája árán valósulhatott meg.

Ezúton is szeretném megköszönni az Innovációs Kft-nek, Zsikó Zoltán igazgató úrnak és munkatársainak, Boromisza Viktor osztályvezető úrnak ezt a beruházást, amely teljes egészében az Innovációs Központ pályázati forrásából valósult meg úgy, hogy ezzel is Kalocsa Város gazdagodik."mondta a polgármester, aki köszönetét fejezte ki a közelben lakó Eperjesi Györgynek is, mint ötletgazdának, hogy a fejlesztésre ezt a területet ajánlotta.

Dr. Filvig Géza azzal folytatta:

Nagyon köszönöm azt az aktivitást, amit a névadással kapcsolatban kifejtettetek, a legtalálóbb neveket beküldők még díjazásban is részesülnek hamarosan. Kívánom, használjátok egészséggel, a játszótérre gyerekek, felnőttek együtt vigyázzanak!”

Képgaléria megtekintése (34 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: KALOhírek


A továbbiakban Zsikó Zoltán ismertette a játszótéren megvalósult fejlesztés egyes elemeit, és mint aláhúzta: a költségek a tervezett szint alatt maradtak, így a fennmaradó összeget is a városban lévő játszóterek fejlesztésére fordítják, a most átadott játszótér egy napvitorlával gazdagodhat majd.

Az átadó fénypontja az avatószalag átvágása volt, dr. Filvig Géza polgármester, Zsikó Zoltán igazgató, Dr. Jéri Tamás igazgató és Fodor Lizett, a névadópályázat nyertese vágta át a nemzetiszínű szalagot.

Képgaléria megtekintése (34 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: KALOhírek


A rendezvény végén a névadópályázat nyerteseinek dr. Filvig Géza adta át a díjakat.

Harmadik helyezett lett Bauman Beatrix, aki a Kalózvilág nevet találta ki. Második helyezett Greksa Bence lett, aki a Kertvárosi kalandöböl fantázianevet álmodta meg. Az abszolút nyertes Fodor Lizett lett, aki a Kalocsai Kiskalóz Kikötő névvel végzett első helyen, így a játszótér immár „örök időkre” ezt a nevet viseli majd.

Az átadás hírére a nap hátralévő részében nagyon sok, még másik városrészben élő gyermekes család is kilátogatott az új játszótérhez.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 12. 08., 16:37
Perecet vont ki a forgalomból a Rossmann idegen anyag miatt! Még >>>
2022. 12. 08., 14:15
Novemberben 22,5 százalékkal nőttek az árak az előző év azonos hónapjához képest! Még >>>
2022. 12. 08., 09:40
Volt ahol csak rongáltak, de nem loptak semmit, ugyanis a kórház egyik üvegajtaját törték be, a kár 100.000 forintra rúgott. Az egyik szórakozóhelyre is besurrantak, innen hangfalakat vittek el. Még >>>
2022. 12. 08., 09:17
Idén Dr. Meszlényi Rózsa, a Tomori Pál Főiskola alapító rektora kapta a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége 2022-es Év Vállalkozója díját. Még >>>
2022. 12. 08., 08:28
A kormány 95 százalékos extraprofitadót vetett ki a Molra, az erről szóló rendeletmódosítás szerdán jelent meg a Magyar Közlönyben. Még >>>
2022. 12. 08., 08:10
A nyolcadik játéknaphoz érkeztünk, lássuk a feladványt! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK