2024. 02. 21. szerda
Eleonóra
: 388 Ft   : 359 Ft Benzin: 603.6 Ft/l   Dízel: 651.3 Ft/l   Írjon nekünk

Ünnepélyesen átadták az új Vidats utcai játszóteret – Első alkalommal 150 gyerek vette birtokba

Ünnepélyesen átadták az új Vidats utcai játszóteret – Első alkalommal 150 gyerek vette birtokba
Zsiga Ferenc  |  2021. 08. 26., 19:57

Egyetlen alkalommal, egy időben aligha lesz mostanában 150 felszabadultan hancúrozó, boldog gyerek Kalocsán, az új Vidats utcai játszótéren, amelyet ünnepélyesen augusztus 26-án, csütörtökön dr. Filvig Géza polgármester, Zsikó Zoltán, a Kalocsai Innovációs és Közművelődési Nonprofit Kft. igazgatója, Dr. Jéri Tamás, a parkgondozási feladatokat is ellátó Vagyonhasznosító és Könyvvezető Nonprofit Kft. igazgatója és az óvodás Fodor Lizett, a játszótér névadópályázatának nyertese avatott fel jelképesen is, az óvodástársai által kifeszített nemzetiszínű szalag átvágásával.

A játszótéren felállított hatalmas játékhajó nyomán a Kalocsai Kiskalóz Kikötő nevet viselő játszótér átadását hetek óta már nagyon sok gyerek és szülő várta. Ám a folyamatban lévő munkálatok, a még hiányzó játékelemek és utcabútorok beszerzése, biztonságos kihelyezése csak most, így is a vállalt határidő előtt tette lehetővé a hivatalos, egyben ünnepélyes átadást, amelyet műszaki felülvizsgálat és a szükséges engedélyek beszerzése előzött meg.

Képgaléria megtekintése (34 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: KALOhírek


A Vidats utcai játszótér nem csupán játék tér a gyereknek, ugyanis a családok felnőtt tagjaira is gondoltak: fedett kiülők, bográcsozó hely, hulladék tárolók szolgálják a felnőtteket, baráti társaságokat. Miközben a gyerekek jól érzik magukat, ebben a családok felnőtt tagjai is osztozhatnak.

A Kalocsai Innovációs és Közművelődési Nonprofit Kft. pályázati finanszírozása mellett és beruházásában megvalósult játszótér avatóünnepségének hangulatát a népszerű Csurgó Zenekar emelte. A gyermekek számára különösen fülbemászó dallamokat játszó Csurgó több, mint 15 éve, nap mint nap gyermekekkel foglalkozik, remekül beszél a kicsik a nyelvén. Így saját dalaik, az általuk felelevenített gyermekjátékok egy időre még a szülőket is a boldog gyermekkor mesevilágába röpítette.

Képgaléria megtekintése (34 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: KALOhírek


Az avatóünnepségen dr. Filvig Géza a gyerekek és szüleik köszöntése után mondta el ünnepi gondolatait.

„Óriási öröm számomra, hogy ennyien itt vagytok, ami jó visszaigazolása annak, milyen komoly létjogosultsága van a játszótérfejlesztésnek Kalocsán. Hosszú éveket kellett várni arra, hogy újra játszóterek építésébe kezdjünk! A legutóbbi gyermeknapon vállaltam, hogy 200 milliós játszótérfejlesztésbe kezdünk, hiszen kinek kedveskedne a város, az önkormányzat leginkább, ha nem nektek, gyerekeknek. A mögöttem álló játszótér és közösségi tér az első üteme ennek a 200 milliós fejlesztésnek. Nagyon bízom abban, hogy örömötöket lelitek benne, hiszen munkatársaimnak nagyon sok munkája árán valósulhatott meg.

Ezúton is szeretném megköszönni az Innovációs Kft-nek, Zsikó Zoltán igazgató úrnak és munkatársainak, Boromisza Viktor osztályvezető úrnak ezt a beruházást, amely teljes egészében az Innovációs Központ pályázati forrásából valósult meg úgy, hogy ezzel is Kalocsa Város gazdagodik."mondta a polgármester, aki köszönetét fejezte ki a közelben lakó Eperjesi Györgynek is, mint ötletgazdának, hogy a fejlesztésre ezt a területet ajánlotta.

Dr. Filvig Géza azzal folytatta:

Nagyon köszönöm azt az aktivitást, amit a névadással kapcsolatban kifejtettetek, a legtalálóbb neveket beküldők még díjazásban is részesülnek hamarosan. Kívánom, használjátok egészséggel, a játszótérre gyerekek, felnőttek együtt vigyázzanak!”

Képgaléria megtekintése (34 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: KALOhírek


A továbbiakban Zsikó Zoltán ismertette a játszótéren megvalósult fejlesztés egyes elemeit, és mint aláhúzta: a költségek a tervezett szint alatt maradtak, így a fennmaradó összeget is a városban lévő játszóterek fejlesztésére fordítják, a most átadott játszótér egy napvitorlával gazdagodhat majd.

Az átadó fénypontja az avatószalag átvágása volt, dr. Filvig Géza polgármester, Zsikó Zoltán igazgató, Dr. Jéri Tamás igazgató és Fodor Lizett, a névadópályázat nyertese vágta át a nemzetiszínű szalagot.

Képgaléria megtekintése (34 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: KALOhírek


A rendezvény végén a névadópályázat nyerteseinek dr. Filvig Géza adta át a díjakat.

Harmadik helyezett lett Bauman Beatrix, aki a Kalózvilág nevet találta ki. Második helyezett Greksa Bence lett, aki a Kertvárosi kalandöböl fantázianevet álmodta meg. Az abszolút nyertes Fodor Lizett lett, aki a Kalocsai Kiskalóz Kikötő névvel végzett első helyen, így a játszótér immár „örök időkre” ezt a nevet viseli majd.

Az átadás hírére a nap hátralévő részében nagyon sok, még másik városrészben élő gyermekes család is kilátogatott az új játszótérhez.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 02. 21., 19:15
A férfi a büntetéséből feltételes szabadságra nem bocsátható. Még >>>
2024. 02. 21., 18:48
A 2.5 év körüli gyermek nyilvánvalóan nem tudta megmondani a címét és nem volt felnőtt a közelében. Még >>>
2024. 02. 21., 10:45
Anyuci, apuci, mamaci, papaci - a legszebb szavak számomra. Számodra a legszebb szavak? Még >>>
2024. 02. 20., 10:30
A Kiskunsági Víziközmű - Szolgáltató Kft. értesíti Tisztelt Felhasználóit, hogy az ivóvíz hálózat fertőtlenítési és hálózat tisztítási munkát végez. Még >>>
2024. 02. 19., 17:00
A férfi 2024.február 13-án álnéven összesen 90.000 darab, a központi idegrendszerre ható tablettát adott fel, a csomag tartalmát alkatrészként megjelölve. Még >>>
2024. 02. 19., 14:30
A koncertnek a Kecskeméti Evangélikus Templom ad helyet. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK