2022. 12. 07. szerda
Ambrus
: 414 Ft   : 395 Ft Benzin: 704.1 Ft/l   Dízel: 849.7 Ft/l   Írjon nekünk

A kalocsai járásból hat település összesen 650 milliót fordíthat csapadékvíz-elvezetésre - Bátya, Dunapataj, Dunatetétlen, Géderlak, Ordas, Öregcsertő

Zsiga Ferenc  |  2021. 07. 28., 13:54

Bács-Kiskun megyében, a megyei önkormányzat által koordinált TOP pályázati forrásból több mint 4 milliárd forintot nyert 23 település a csapadékvíz elvezetési gondok megoldására. A kalocsai járásából Bátya, Dunapataj, Dunatetétlen, Géderlak, Ordas, Öregcsertő összesen mintegy 650 millió forintból újíthatja meg csapadékvíz elvezető rendszerét, egyes helyeken záportározókat is építenek.

A klímaváltozás tagadhatatlanul itt van mindennapjainkban és jelenléte egyre többször idéz elő szélsőséges időjárási körülményeket. Emiatt gyakrabban hallunk arról, hogy a rövid idő alatt lezúduló nagy mennyiségű esőt nem tudják befogadni a csapadékvíz - elvezető rendszerek, ezzel nagy károkat okozva a lakosságnak.

A megye települései nagy hangsúlyt fektetnek a csapadékvíz elvezetési gondok megoldására, valamint a csatornahálózatok felújítására. Ezen elképzeléseik megvalósításához pedig most a megyei önkormányzat által koordinált Terület- és Településfejlesztési Operatív Program nyertes pályázatai (TOP) nyújtanak újabb segítséget.

Forrás: KALOhírek arcíhv | Hatvanötmilliós csapadékvíz-hálózat fejlesztés Uszódon. A cikk megtekintéséhez kattints a képre!


Bács-Kiskun megye 23 települése összesen több mint 4 milliárd forintot nyert csapadékvíz rendszereinek kiépítésére, felújítására.

A támogatás hozzájárul ahhoz, hogy a további környezeti káresemények megelőzése érdekében tovább bővüljön, korszerűsödjön Bács-Kiskun megye településeinek csapadékvíz-elvezetési, csapadékvíz-gazdálkodási rendszere.
A csapadékvíz-elvezető hálózatok tervezésekor még nem voltak ilyen szélsőséges időjárási viszonyok, ezért azok megfeleltek a felgyülemlett esővíz elvezetésére. Ma már azonban a csapadék intenzitása jelentősen megnőtt, és felülírta a csatornarendszerek méretezési elveit.

EZÉRT VAN SZÜKSÉG TÖBB TELEPÜLÉSEN A CSAPADÉKVÍZ RENDSZEREK KORSZERŰSÍTÉSÉRE, NÉHOL PEDIG A BŐVÍTÉSÉRE IS.

A most elnyert több mint 4 milliárd forint támogatásnak köszönhetően megyénk 23 településén a munkálatokat követően remélhetőleg nem okoz többé problémát a hirtelen lezúduló eső.

Csapadékvíz-elvezetési célokra a következő települések nyertek forrást: Kecel, Kiskunmajsa, Kunbaja, Kelebia, Fülöpszállás, Jászszentlászló, Izsák, Kunszentmiklós, Szalkszentmárton, Zsana, Kunbaracs, Dunatetétlen 112,85 millió), Lakitelek, Ordas (60 millió), Géderlak (95 millió), Öregcsertő (60 millió), Vaskút, Dunapataj (190 millió), Csátalja, Bátya (130 millió), Gara, Tiszakécske, Szeremle.

Forrás: KALOhírek archív | Jól vizsgázott a Kertvárosi csapadékvíz-elvezető hálózat. A cikk megtekintéséhez kattints a képre!

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 12. 02., 13:56
Két év alatt 150 millióval csökkentek Kalocsa éves adóbevételei, miközben a következő évben mintegy 350 milliós rezsiköltség-növekedéssel kell számolni, így a bevételek növelése elkerülhetetlen. A Vállalkozói Klub levélben kérte a javaslat elvetését, de a fentiekre tekintettel a szerda délutáni testületi ülésen mégis megszavazta azt a grémium többsége. A döntéstől bő 60 milliós bevétel-növekedést várnak.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 12. 06., 22:49
E percekben is tart Gulyás Gergely és Hernádi Zsolt MOL elnök-vezérigazgatója. A továbbiakban az ár kutanként és naponként változhat, a ma éjjeltől érvényes árakat már ismertették. Még >>>
2022. 12. 06., 16:15
A Mol a karbantartás után ugyan újraindította a százhalombattai Dunai Finomítót, de a teljes kapacitás elérése több hetes folyamat, egyik napról a másikra nem oldódnak meg az ellátási problémák, és ahhoz az importnak is helyre kellene állnia a jelenlegi pánikvásárlások és készletfelhalmozások mellett - jelentette be a Mol Magyarország ügyvezető igazgatója a Kossuth rádió Déli krónikájában kedden. Még >>>
2022. 12. 06., 16:03
Szilikonból készült muffinsütőformát hívott vissza a forgalomból a Pepco - olvasható a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján kedden közzétett felhívásban. Még >>>
2022. 12. 06., 09:38
Eltűnt a 16 éves Tóth Alisa Angelika! A fiatal, kalocsai lány december 3-án tűnt el, a rendőrség keresi. Még >>>
2022. 12. 06., 08:40
A hatodik játéknaphoz érkeztünk, nézzük a feladványt! Még >>>
2022. 12. 05., 10:52
Folytatódik a változékony idő a jövő héten is, a hét elején egy érkező hidegfront miatt csapadékra kell számítani, a hét második felében pedig inkább felhős, borult idő várható, többfelé esővel, záporral. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK