2021. 12. 06. hétfő
Miklós
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

A kalocsai járásból hat település összesen 650 milliót fordíthat csapadékvíz-elvezetésre - Bátya, Dunapataj, Dunatetétlen, Géderlak, Ordas, Öregcsertő

Zsiga Ferenc  |  2021. 07. 28., 13:54

Bács-Kiskun megyében, a megyei önkormányzat által koordinált TOP pályázati forrásból több mint 4 milliárd forintot nyert 23 település a csapadékvíz elvezetési gondok megoldására. A kalocsai járásából Bátya, Dunapataj, Dunatetétlen, Géderlak, Ordas, Öregcsertő összesen mintegy 650 millió forintból újíthatja meg csapadékvíz elvezető rendszerét, egyes helyeken záportározókat is építenek.

A klímaváltozás tagadhatatlanul itt van mindennapjainkban és jelenléte egyre többször idéz elő szélsőséges időjárási körülményeket. Emiatt gyakrabban hallunk arról, hogy a rövid idő alatt lezúduló nagy mennyiségű esőt nem tudják befogadni a csapadékvíz - elvezető rendszerek, ezzel nagy károkat okozva a lakosságnak.

A megye települései nagy hangsúlyt fektetnek a csapadékvíz elvezetési gondok megoldására, valamint a csatornahálózatok felújítására. Ezen elképzeléseik megvalósításához pedig most a megyei önkormányzat által koordinált Terület- és Településfejlesztési Operatív Program nyertes pályázatai (TOP) nyújtanak újabb segítséget.

Forrás: KALOhírek arcíhv | Hatvanötmilliós csapadékvíz-hálózat fejlesztés Uszódon. A cikk megtekintéséhez kattints a képre!


Bács-Kiskun megye 23 települése összesen több mint 4 milliárd forintot nyert csapadékvíz rendszereinek kiépítésére, felújítására.

A támogatás hozzájárul ahhoz, hogy a további környezeti káresemények megelőzése érdekében tovább bővüljön, korszerűsödjön Bács-Kiskun megye településeinek csapadékvíz-elvezetési, csapadékvíz-gazdálkodási rendszere.
A csapadékvíz-elvezető hálózatok tervezésekor még nem voltak ilyen szélsőséges időjárási viszonyok, ezért azok megfeleltek a felgyülemlett esővíz elvezetésére. Ma már azonban a csapadék intenzitása jelentősen megnőtt, és felülírta a csatornarendszerek méretezési elveit.

EZÉRT VAN SZÜKSÉG TÖBB TELEPÜLÉSEN A CSAPADÉKVÍZ RENDSZEREK KORSZERŰSÍTÉSÉRE, NÉHOL PEDIG A BŐVÍTÉSÉRE IS.

A most elnyert több mint 4 milliárd forint támogatásnak köszönhetően megyénk 23 településén a munkálatokat követően remélhetőleg nem okoz többé problémát a hirtelen lezúduló eső.

Csapadékvíz-elvezetési célokra a következő települések nyertek forrást: Kecel, Kiskunmajsa, Kunbaja, Kelebia, Fülöpszállás, Jászszentlászló, Izsák, Kunszentmiklós, Szalkszentmárton, Zsana, Kunbaracs, Dunatetétlen 112,85 millió), Lakitelek, Ordas (60 millió), Géderlak (95 millió), Öregcsertő (60 millió), Vaskút, Dunapataj (190 millió), Csátalja, Bátya (130 millió), Gara, Tiszakécske, Szeremle.

Forrás: KALOhírek archív | Jól vizsgázott a Kertvárosi csapadékvíz-elvezető hálózat. A cikk megtekintéséhez kattints a képre!

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!
2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 06., 08:04
Íme a hatodik feladvány, jó keresgélést! :) Még >>>
2021. 12. 05., 16:22
A szervezők négy éven át események százaira látogattak el az egész világon, mintegy 3500 jelölt közül válogatták ki azokat, akik a címért megmérkőzhettek Bolognában. Még >>>
2021. 12. 05., 13:15
A Mikulásoknak ma a csomagokat kell összekészíteniük, és elázni se lenne jó... Még >>>
2021. 12. 05., 10:13
Újabb nap, újabb feladvány. Sok sikert, fejtsétek meg az ötödik feladványt is! Még >>>
2021. 12. 04., 15:17
Az igazoltatás előtt egy őzet ütött el a férfi, és a tetemet az autójába rakta, hogy azt ellopja. Még >>>
2021. 12. 04., 08:57
A negyedik játéknaphoz értünk, nézzük a feladványt! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés