2023. 03. 23. csütörtök
Emőke
: 386 Ft   : 355 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Átadták az új buszmegállót, buszfordulót Kaskantyún – A község egy újabb, vonzóbb településképpel lett gazdagabb

Átadták az új buszmegállót, buszfordulót Kaskantyún – A község egy újabb, vonzóbb településképpel lett gazdagabb
Zsiga Ferenc  |  2022. 01. 25., 07:45

Kaskantyún a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat közel 71 millió forintos TOP pályázati forrásából, 6 millió forint önerőből befejeződött a Fenntartható közlekedésfejlesztés Kaskantyún projekt fizikai megvalósítása. A beruházást január 20-án, csütörtökön az avatószalag átvágásával jelképesen Font Sándor országgyűlési képviselő, Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke és a kalocsai származású és gyökerekkel rendelkező Újházi Zsolt József polgármester adta használatba a helybéliek és az átutazók részére.

A régen várt fejlesztésnek köszönhetően nem csak biztonságosabb lett a településen belüli közlekedés, de a község a Hunyadi utcában egy kulturált és szép buszmegállóval, kerékpártárolóval, buszfordulóval és a körülötte lévő parkosított területtel, ezáltal vonzóbb településképpel lett gazdagabb.


Forrás: Font Sándor / Facebook


Az esemény alkalmából a polgármester elmondta: a beruházás megvalósítása érdekében az önkormányzat egy ingatlant vásárolt meg, hogy a Kaskantyúra érkező buszok a jövőben ne kényszerüljenek úgynevezett Y fordulásra, amely évtizedek óta sok kényelmetlenséggel és a településen belüli forgalom zavarásával járt.
Az új, 21 méter hosszú épület fedett buszmegállóként és kerékpártárolóként funkcionál, a körülette lévő területet térkövezték, parkosították, és természetesen a buszforduló új aszfaltburkolat, közlekedési táblákat kapott. Az önkormányzat a buszmegálló további fejlesztése érdekében már egy újabb telket is megvásárolt.


Forrás: Font Sándor / Facebook


Újházi Zsolt József az is megosztotta velünk: ugyan a fizikai megvalósítás megtörtént, ám a közlekedési hatóságnak 60 nap áll rendelkezésére, hogy a létesítmény használatát engedélyezze. Ebből adódóan a fejlesztés várhatóan márciustól szolgálja majd a kaskantyúiak és az átutazók kényelmesebb és biztonságosabb közösségi közlekedését.


Forrás: Font Sándor / Facebook


Forrás: Font Sándor / Facebook

 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-03-21 08:47:44
A kalocsai kereskedő, Szabó Ferenc a ravatalon feküdt, amikor a város népe a jobbágy-felszabadításra koccintott. Petőfi költészetét általa ismerhették meg a kalocsaiak, unokaöccse a szabadságharc lőporfelelőse volt. A sírvers, a sírkő és az alatta eltemetett személy történetét a március 15-ei emlékhelyavatón ismerhettük meg.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 23., 17:46
Tavaly kifejezetten súlyos aszály pusztított az ország mezőgazdasági területeinek 80 százalékán, melyből 1,45 millió hektárra jelentettek be aszálykárt. Még >>>
2023. 03. 23., 14:51
A Kalocsai Rendőrkapitányság egyenruhásai őrizetbe vettek egy 21 éves fajszi férfit, aki ittasan, az eltiltás hatálya alatt úgy vezetett, hogy cserbenhagyás – és egy korábbi ittas vezetés – miatt büntetőeljárás volt folyamatban ellene. Még >>>
2023. 03. 23., 13:34
A magyar gazdaság teljesítménye az idén 0,6 százalékkal, jövőre pedig 3,4 százalékkal bővülhet a 2022-es 4,6 százalékot követően - közölte a Századvég Konjunktúrakutató Zrt. friss negyedéves előrejelzésében szerdán. Még >>>
2023. 03. 23., 08:55
Az ingatlant 1999-ben építtette a gépészmérnök végzettségű kecskeméti férfi. Még >>>
2023. 03. 22., 18:32
A fülöpjakabiak közel 900 ezer forintot gyűjtöttek össze a hétvégén Tamási Izabella családjának megsegítésére. Még >>>
2023. 03. 22., 17:12
A termékbeszerzések és - értékesítések valójában színlelt gazdasági események voltak, a bűnszervezet vezetőjének „kezei" közül sem a pénz, sem a telefonok nem kerültek ki. Még >>>