2022. 05. 16. hétfő
Botond, Mózes
: 384 Ft   : 369 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Átadták az új buszmegállót, buszfordulót Kaskantyún – A község egy újabb, vonzóbb településképpel lett gazdagabb

Átadták az új buszmegállót, buszfordulót Kaskantyún – A község egy újabb, vonzóbb településképpel lett gazdagabb
Zsiga Ferenc  |  2022. 01. 25., 07:45

Kaskantyún a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat közel 71 millió forintos TOP pályázati forrásából, 6 millió forint önerőből befejeződött a Fenntartható közlekedésfejlesztés Kaskantyún projekt fizikai megvalósítása. A beruházást január 20-án, csütörtökön az avatószalag átvágásával jelképesen Font Sándor országgyűlési képviselő, Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke és a kalocsai származású és gyökerekkel rendelkező Újházi Zsolt József polgármester adta használatba a helybéliek és az átutazók részére.

A régen várt fejlesztésnek köszönhetően nem csak biztonságosabb lett a településen belüli közlekedés, de a község a Hunyadi utcában egy kulturált és szép buszmegállóval, kerékpártárolóval, buszfordulóval és a körülötte lévő parkosított területtel, ezáltal vonzóbb településképpel lett gazdagabb.


Forrás: Font Sándor / Facebook


Az esemény alkalmából a polgármester elmondta: a beruházás megvalósítása érdekében az önkormányzat egy ingatlant vásárolt meg, hogy a Kaskantyúra érkező buszok a jövőben ne kényszerüljenek úgynevezett Y fordulásra, amely évtizedek óta sok kényelmetlenséggel és a településen belüli forgalom zavarásával járt.
Az új, 21 méter hosszú épület fedett buszmegállóként és kerékpártárolóként funkcionál, a körülette lévő területet térkövezték, parkosították, és természetesen a buszforduló új aszfaltburkolat, közlekedési táblákat kapott. Az önkormányzat a buszmegálló további fejlesztése érdekében már egy újabb telket is megvásárolt.


Forrás: Font Sándor / Facebook


Újházi Zsolt József az is megosztotta velünk: ugyan a fizikai megvalósítás megtörtént, ám a közlekedési hatóságnak 60 nap áll rendelkezésére, hogy a létesítmény használatát engedélyezze. Ebből adódóan a fejlesztés várhatóan márciustól szolgálja majd a kaskantyúiak és az átutazók kényelmesebb és biztonságosabb közösségi közlekedését.


Forrás: Font Sándor / Facebook


Forrás: Font Sándor / Facebook

 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 05. 12., 08:00
Az új paksi blokkok reaktorépülete számos különleges építészeti megoldást vonultat fel a speciális alapozástól a robusztusság biztosításán keresztül a beton minőségééig – hangzott el a Paks II. Zrt. Tudásmenedzsment Akadémiája áprilisi előadásán. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 05. 16., 09:14
Eddig 10 százalékkal többen ajánlották fel adójuk egyszázalékát, mint tavaly ugyanilyenkor. Még >>>
2022. 05. 15., 17:57
Durrdefektet kapott, majd felborult egy tűzoltóautó a Borsod-Abaúj -Zemplén megyei Nagybarcán, amikor egy lakástűzhöz vonult Lénárddarócra. Még >>>
2022. 05. 15., 14:51
Baleset történt az 51-es főúton vasárnap délután. Még >>>
2022. 05. 15., 14:15
Az éves kiképzési tervnek megfelelően hétfőtől repüléseket hajtanak végre a kecskeméti pilóták az ország több városa felett. Még >>>
2022. 05. 15., 09:04
A rejtett városban talán a rómaiak elől bujkáló korai keresztények húzták meg magukat. Még >>>
2022. 05. 14., 09:05
A Kalocsai Fúvószenekar fennállásának 20. évfordulója alkalmából nagyszabású jubileumi koncerttel készül. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés