2023. 12. 01. péntek
Elza
: 380 Ft   : 347 Ft Benzin: 603.6 Ft/l   Dízel: 651.3 Ft/l   Írjon nekünk

Bálahordó mezőgazdasági gép villájára szúródhatott fel a Skoda Bakodpusztánál – Egy sérültet mentőhelikopter szállított Kecskemétre

Zsiga Ferenc  |  2019. 09. 06., 13:44

Súlyos, eddigi információnk szerint szerencsére nem halálos kimenetelű baleset történt ma délelőtt fél 10 körül az 51. számú főút Kalocsa-Dunapataj közti 109. kilométerénél, a bakodpusztai bejárónál. A balesetben egy súlyos sérültet mentőhelikopter szállított el a helyszínről. Nagy a valószínűsége annak, hogy a balesetet a villával felszerelt bálaszállító okozta, amely kis híján felnyársalta a Skodát és annak vezetőjét.

A helyszínre 11 óra előtt néhány perccel érkeztünk, akkor már a balesetben résztvevő két jármű közül a mezőgazdasági gépet a Bakodpuszta irányába tartó aszfaltozott út kiszélesedő bejárójához állították. Az anyósülés felőli oldalán szemből súlyosan sérült Skoda személygépkocsi az ütközés helyszínén maradt. A jármű szélvédője annak ellenére, hogy mozaikszerűen betört, nem esett ki a helyéről.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc

Mint megtudtuk, a mentés idejére a rendőrség az 51-es főút adott szakaszát teljes szélességben, mintegy fél órára lezárta. A helyszínről a kalocsai mentőszolgálat munkatársai kértek mentőhelikopter, annak megérkezéséig a sérült állapotát stabilizálták.

Ott tartózkodásunk idején egy a Dunapataj felől a baleset időpontjába érkező kisteherautó és annak utasai a kereszteződés utáni buszmegállóban tartózkodtak. Vélhetően ők fontos információval tudnak majd szolgálni a rendőröknek a beleset körülményeiről, de szerencsére ez a jármű nem sérült meg a balesetben.

A péntek délelőtti nagy, főként kamionos járműforgalmat a rendőrök váltakozó forgalom mellett, profi módon irányították, így a baleset a közlekedésben nagyobb fennakadást nem okozott, a várakozási idő fél 11-től mindkét irányból már csak néhány perces volt. A váltakozó forgalom rendőrségi irányítása a helyszínelés idejéig tart.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc

Amint azt a helyszínen megtudtuk, nagy a valószínűsége annak, hogy a súlyos személyi sérüléssel járó balesetet a bálaszállításra is használt, villával felszerelt mezőgazdasági gép okozta.

A vélhetően a gépkocsi szélvédője magasságába emelt villával közlekedő mezőgazdasági jármű a Bakod-pusztai bejáróból kikanyarodva, az elsőségadás szabályit elmulasztva hajtott az 51-es főútra, ahol a Kalocsa irányából Dunapataj felé tartó Skoda személygépkocsi az aszfalton látható fékezési nyomokból ítélve már erősen lelassulva ütközött a mezőgazdasági jármű elejével, illetve annak villájával.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc

Cikkünk írásának időpontjában, dél körül a helyszínelés még tartott, a sérült állapotáról egyelőre nincs információnk.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 11. 29., 12:25
A paksi bővítés már nem a papírmunkáról, hanem a valódi építkezésről szól – mondta Szijjártó Péter miután Alekszej Lihacsovval, a Roszatom vezérigazgatójával tárgyal a következő időszak feladatairól. A külgazdasági és külügyminiszter ezt megelőzően az Országgyűlés fenntartható fejlődés bizottságának meghallgatásán arról beszélt, hogy a két új blokk építése a legszigorúbb biztonsági és környezetvédelmi előírásoknak megfelelően zajlik. A Joint Venture Szövetség pécsi fórumán is kiemelt téma volt a Paks II. beruházás. (x)
2023-11-30 15:30:52
Ismét közeleg december 6-a, Szent Miklós napja, ami egyben a Magyar Pálinka Napja, ünnepe is. Ebből az alkalomból a Magyar Pálinka Lovagrend immáron tizenhetedik alkalommal szervez ünnepséget, amelynek idén Kalocsa város ad helyet. Az eseményen Font Sándor országgyűlési képviselő, a Pálinka Nemzeti Tanács elnöke is részt vesz.
2023-11-24 10:01:49
Érkezik a Mikulás, puttonya pedig ajándékcsomagot rejt minden résztvevő gyermek számára! Sőt, pattanjatok fel ti is a Mikulás szánjára!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 12. 01., 08:45
Gyerekeink számára tenné izgalmasabbá az ünnepvárást idén is Simó Fanni. Első lépésként a versben furfangosan elrejtett címet kell megtalálni, majd az ablakban, esetleg az udvarban elhelyezett számot. Az első feladvány a cikkben! Még >>>
2023. 11. 29., 09:20
A pályázatnak köszönhetően lehetőség nyílt a kórház fekvőbeteg kapacitásainak tehermentesítésére az ambulánsan is ellátható betegektől. Még >>>
2023. 11. 28., 15:15
Dr. Filvig Géza: az önkormányzati választás tétje, hogy a kalocsai laktanyában migránsokat fognak elhelyezni, vagy az épülő Paks 2 beruházáshoz kapcsolódó feladatokat fogja kiszolgálni. Még >>>
2023. 11. 27., 12:03
Fenyőtermesztésből Magyarországon csaknem 600-700 családi gazdaság él meg. Még >>>
2023. 11. 24., 12:30
A mák és a sajt meglepően jól passzol egymáshoz, így nem csoda, ha tortában köt ki mindkét alapanyag. A meggyes réteg pedig már szinte elengedhetetlen, ha mákos süti készül. Még >>>
2023. 11. 22., 12:15
A vendégek fogadása miatt egy nagytakarítás beütemezése például mindenképpen hasznos, de ha nem akarod túlterhelni magad, az a biztos, ha elosztod több hétre a teendőidet. Így ha december elején nekilátsz a rendrakásnak, szentestére már biztosan minden szép lesz. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK