2021. 12. 08. szerda
Mária
: 366 Ft   : 324 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Bálahordó mezőgazdasági gép villájára szúródhatott fel a Skoda Bakodpusztánál – Egy sérültet mentőhelikopter szállított Kecskemétre

Zsiga Ferenc  |  2019. 09. 06., 13:44

Súlyos, eddigi információnk szerint szerencsére nem halálos kimenetelű baleset történt ma délelőtt fél 10 körül az 51. számú főút Kalocsa-Dunapataj közti 109. kilométerénél, a bakodpusztai bejárónál. A balesetben egy súlyos sérültet mentőhelikopter szállított el a helyszínről. Nagy a valószínűsége annak, hogy a balesetet a villával felszerelt bálaszállító okozta, amely kis híján felnyársalta a Skodát és annak vezetőjét.

A helyszínre 11 óra előtt néhány perccel érkeztünk, akkor már a balesetben résztvevő két jármű közül a mezőgazdasági gépet a Bakodpuszta irányába tartó aszfaltozott út kiszélesedő bejárójához állították. Az anyósülés felőli oldalán szemből súlyosan sérült Skoda személygépkocsi az ütközés helyszínén maradt. A jármű szélvédője annak ellenére, hogy mozaikszerűen betört, nem esett ki a helyéről.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc

Mint megtudtuk, a mentés idejére a rendőrség az 51-es főút adott szakaszát teljes szélességben, mintegy fél órára lezárta. A helyszínről a kalocsai mentőszolgálat munkatársai kértek mentőhelikopter, annak megérkezéséig a sérült állapotát stabilizálták.

Ott tartózkodásunk idején egy a Dunapataj felől a baleset időpontjába érkező kisteherautó és annak utasai a kereszteződés utáni buszmegállóban tartózkodtak. Vélhetően ők fontos információval tudnak majd szolgálni a rendőröknek a beleset körülményeiről, de szerencsére ez a jármű nem sérült meg a balesetben.

A péntek délelőtti nagy, főként kamionos járműforgalmat a rendőrök váltakozó forgalom mellett, profi módon irányították, így a baleset a közlekedésben nagyobb fennakadást nem okozott, a várakozási idő fél 11-től mindkét irányból már csak néhány perces volt. A váltakozó forgalom rendőrségi irányítása a helyszínelés idejéig tart.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc

Amint azt a helyszínen megtudtuk, nagy a valószínűsége annak, hogy a súlyos személyi sérüléssel járó balesetet a bálaszállításra is használt, villával felszerelt mezőgazdasági gép okozta.

A vélhetően a gépkocsi szélvédője magasságába emelt villával közlekedő mezőgazdasági jármű a Bakod-pusztai bejáróból kikanyarodva, az elsőségadás szabályit elmulasztva hajtott az 51-es főútra, ahol a Kalocsa irányából Dunapataj felé tartó Skoda személygépkocsi az aszfalton látható fékezési nyomokból ítélve már erősen lelassulva ütközött a mezőgazdasági jármű elejével, illetve annak villájával.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc

Cikkünk írásának időpontjában, dél körül a helyszínelés még tartott, a sérült állapotáról egyelőre nincs információnk.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 07., 20:04
A Mikulást és rénszarvasát a kecskeméti megyei kórházban énekszóval várták a gyermekek és szüleik az erkélyen. A Mikulás szokatlan érkezését a Covid-járvány miatt szervezték a magasba. Még >>>
2021. 12. 07., 18:35
Kérjük a tisztelt lakosságot, hogy segítsék a Kalocsa Város Önkormányzat Városfejlesztési és Üzemeltetési Osztályának munkáját a kérdőív kitöltésével. Még >>>
2021. 12. 07., 15:41
A Csajda-kertben épülhet játszótér, a temetőben a kerítés javítására és világításra is jut a forrásból. Még >>>
2021. 12. 07., 10:30
A karácsonyi szezonban ismét karitatív kampányt indít a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az OMV Hungária: a töltőállomásokon megvásárolható adománykártyákkal lehet támogatni az alapítvány munkáját. Még >>>
2021. 12. 07., 08:41
A hetedik játéknaphoz érkeztünk, lássuk a feladványt! Még >>>
2021. 12. 06., 19:35
Kedves Gyerekek! Bízunk benne, minden kiscsizma megtelt már ma reggelre! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés