2021. 12. 08. szerda
Mária
: 366 Ft   : 324 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Bátya, Harta, Homokmégy, Dusnok újabb TOP –os támogatáshoz jutott – A hét nyertes településen több mint 500 millió forintból valósulhatnak meg beruházások

Bátya, Harta, Homokmégy, Dusnok újabb TOP –os támogatáshoz jutott – A hét nyertes településen több mint 500 millió forintból valósulhatnak meg beruházások
Zsiga Ferenc  |  2020. 05. 22., 14:02

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat koordinációjában lévő TOP-keretből most újabb 7 település nyert támogatást a bölcsődei ellátási formákhoz való hozzáférés javítására és a bölcsődei ellátási formák által nyújtott szolgáltatások minőségi fejlesztésére. Egy település pedig – hogy befejezhesse a megkezdett kivitelezéseket – többlettámogatásban részesül.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) megyei keretéből Bács-Kiskun megyében most újabb hét településen több mint 500 millió forintból valósulhatnak meg beruházások.

BÁTYA, DUSNOK KÖZSÉGEK ÖNKORMÁNYZATA, HARTA NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA MELLETT TÁMOGATÁST NYERT.

A bajai Pici-Talpak Gyermekgondozó Egyesület, Kiskunhalas Város Önkormányzata, Felsőszentiván Községi Önkormányzata, Csengőd Község Önkormányzata.

Egy település esetében döntöttek többlettámogatás megítéléséről. Ennek értelmében

HOMOKMÉGY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA TÖBB MINT 14 MILLIÓ FORINT TÁMOGATÁST NYERT, HOGY BEFEJEZHESSE TÖBBEK KÖZÖTT AZ IPARTERÜLETÉNEK MEGKÖZELÍTHETŐSÉGÉT BIZTOSÍTÓ MEGLÉVŐ FÖLDÚT FEJLESZTÉSÉT.

A földút stabilizációja remélhetőleg javítani fogja az iparterület vonzerejét a kis- és középvállalkozások számára, így növelve a térség vállalkozási kedvét, a vállalkozói aktivitást. A fejlesztéssel a község lakott, illetve belterületét is tehermentesíteni szeretnék a teher- és kamion forgalomtól.

Amint a megyei önkormányzat sajtóközleményében fogalmaznak: Megyénkben is segítséget kaphatnak a kisgyermekeket nevelő szülők a napközbeni elhelyezést biztosító bölcsődei ellátási formák kapacitásainak és az általuk nyújtott szolgáltatások minőségének fejlesztésével. A komfortosabb és szebb bölcsődei ellátás mellett megnő a munkavállalási kedv, több szülő kezdhet el dolgozni, ennek következtében pedig térségünk gazdaságának fellendülése is várható.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 07., 20:04
A Mikulást és rénszarvasát a kecskeméti megyei kórházban énekszóval várták a gyermekek és szüleik az erkélyen. A Mikulás szokatlan érkezését a Covid-járvány miatt szervezték a magasba. Még >>>
2021. 12. 07., 18:35
Kérjük a tisztelt lakosságot, hogy segítsék a Kalocsa Város Önkormányzat Városfejlesztési és Üzemeltetési Osztályának munkáját a kérdőív kitöltésével. Még >>>
2021. 12. 07., 15:41
A Csajda-kertben épülhet játszótér, a temetőben a kerítés javítására és világításra is jut a forrásból. Még >>>
2021. 12. 07., 10:30
A karácsonyi szezonban ismét karitatív kampányt indít a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az OMV Hungária: a töltőállomásokon megvásárolható adománykártyákkal lehet támogatni az alapítvány munkáját. Még >>>
2021. 12. 07., 08:41
A hetedik játéknaphoz érkeztünk, lássuk a feladványt! Még >>>
2021. 12. 06., 19:35
Kedves Gyerekek! Bízunk benne, minden kiscsizma megtelt már ma reggelre! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés