2021. 12. 08. szerda
Mária
: 366 Ft   : 324 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Járási Fórumon egyeztettek Kalocsán az induló TOP plusz pályázatokról

Zsiga Ferenc  |  2021. 06. 09., 09:05

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat az új uniós fejlesztési ciklusban a 2014-2020 közötti Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) eredményeire építve, annak tematikáját és integrált területi programokon keresztül megvalósuló, sikeres modelljét folytatja.

Mindezt Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke, dr. Mák Kornél alelnök és Dóka Gábor, a Bács-Kiskun Megyei Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. szakmai vezetője a június 8-án tartott kalocsai járási fórumon megjelent polgármesterek előtt hangsúlyozta. A grémium a településvezetőkkel a kalocsai városházán találkozott, hogy a 2021-2027 közötti uniós fejlesztési ciklus új elnevezése szerint TOP Plusz pályázati lehetőségeiről adjon tájékoztatást, illetve előzetesen a helyi igényekről tájékozódjon.


Forrás: Filvig Géza / Facebook


Az egyeztető megbeszélésen kiderült, a TOP Plusz is elsősorban a helyi önkormányzati fejlesztéseket támogatja, fejlesztési tematikája ennek kapcsán kiterjed a gazdaságélénkítés, munkahelyteremtés és foglalkoztatás bővítés, a népességmegtartás, a családvédelem térségi és helyi feltételeinek biztosítására. Továbbá a helyi turizmusra, a települési infrastruktúra, településüzemeltetés és helyi közszolgáltatások fejlesztésére, amelynek egyes helyi célterületeit, beruházásait – az előző hat év sikeres gyakorlatát folytatva - továbbra is a helyi önkormányzatok által fontosnak tartott fejlesztési igényekhez szeretnék igazítani.

A tárgyalásról dr. Filvig Géza polgármester a közösségi médiában tett bejegyzésében is beszámolt:

„Kalocsa Városházájának dísztermében került ma megrendezésre a Járási Fórum, melyen Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke, dr Mák Kornél, alelnök és Dóka Gábor, a Bács-Kiskun Megyei Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. szakmai vezetője fogadta a járás polgármestereit.
A 2021-2027 közötti uniós fejlesztési ciklus TOP+ pályázati lehetőségeiről egyeztettünk. A program Kalocsával kezdődött, ahol vázolhattam, hogy városunknak milyen fejlesztésekre van szüksége jelenleg.
Bízom benne, ha az új pályázati forrás megnyílik, minél többet tudunk Kalocsa javára fordítani!”

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 07., 20:04
A Mikulást és rénszarvasát a kecskeméti megyei kórházban énekszóval várták a gyermekek és szüleik az erkélyen. A Mikulás szokatlan érkezését a Covid-járvány miatt szervezték a magasba. Még >>>
2021. 12. 07., 18:35
Kérjük a tisztelt lakosságot, hogy segítsék a Kalocsa Város Önkormányzat Városfejlesztési és Üzemeltetési Osztályának munkáját a kérdőív kitöltésével. Még >>>
2021. 12. 07., 15:41
A Csajda-kertben épülhet játszótér, a temetőben a kerítés javítására és világításra is jut a forrásból. Még >>>
2021. 12. 07., 10:30
A karácsonyi szezonban ismét karitatív kampányt indít a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az OMV Hungária: a töltőállomásokon megvásárolható adománykártyákkal lehet támogatni az alapítvány munkáját. Még >>>
2021. 12. 07., 08:41
A hetedik játéknaphoz érkeztünk, lássuk a feladványt! Még >>>
2021. 12. 06., 19:35
Kedves Gyerekek! Bízunk benne, minden kiscsizma megtelt már ma reggelre! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés